Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 832
  • 634
  •   1
Отговори
# 255
Детето ми е на 1.5 г. И е оставян само за по два три часа и то по един път в месеца на баба, с татко си пак за толкова за фризьор, козметик и такива. Ако имах, обаче баби наблизо щях да ги ползвам колкото мога. Жалко е, когато можеш дс ползваш помощ и не я оценяш, друго е, ако не искаш де. Като бебе треперех отгоре му, не го оставях хич, обаче сега порасна, ходи и щурее и имам нужда от почивка от време на време. Сега, ако можех да върна времето щях да го оставям повече, защото и родителите си имат нужди.

# 256
Големият ми син е оставен за първи път сам при едните баба и дядо след 3,5г , а при другите наскоро на 4,5. Може би малко късно не знам, но бабите и дядовците иначе ги вижда доволно много време всеки месец.

Исках да кажа по въпроса с количката, че далеееч по-лесно е да се използва слинг или кенгуру ако предпочитате. И ревливите бебета като нищо може да станат и по-спокойни.

# 257
Да са живи и здрави бабите. Нека помагат, особено ако имат желание.

# 258
  • София
Май съм отговаряла в темата преди,ама не помня...
Не ги оставям,бабите гледат,докато съм на работа единствено,или ако излезем някоя вечер евентуално,такива раздяли за по  2-3 месеца при нас не съществуват.

# 259
В началото не исках и да си помисля да я оставям, първите седмици исках да е близо до мен 24 часа. Обаче ха - на 1 месец като беше и една приятелка ми подарява два билета за концерт - оставих я с баба си спяща за 4 часа. И видях, че няма страшно, и се поотпуснах.
Сега с радост я давам на бабите за по няколко часа, да прекарват време с нея, да я водят на различни от моите, места, да я глезунчат и да я учат. Щастлива съм, че имам шанса да прекарам по един цял ден без нея, не че не искам да я гледам, но наистина имам нужда от презареждане, а и те имат нужда и желание да прекарват качествено време с внучката си.

# 260
За седмица най-много .Обикновено има причина, а не за да починем или кръчми(не че осъждам-човещинка си е ) .

# 261
Оставям я и на двете баби, в момента е при майка ми, а след седмица отива със свекърва ми и свекъра на море. Тя е щастлива,а те два пъти повече. Аз и мъжа ми ходим на работа и смятам, че за детето не е добре да го затворя в жегите в задушния апартамент, само и само да си е при мен, при положение, че при майка ми е на чист въздух, в къща с двор, яде в пъти по-качествена и чиста храна и е заобиколена от деца и има истинско детство.
Липсва ми много, дори от как стана съзнателно човече ми е все по-трудно да се разделям с нея, липсва ми компанията и.
Бабите са благодат, стига да ги има и да са адекватни.

# 262
  • Някъде на път....
............
Бабите са благодат, стига да ги има и да са адекватни.
Абсолютно!  Peace
Аз пък моите двамката все ги мисля къде и кога да им търся занимания.... Tired

# 263
Да, оставям го,като винаги съм при него.
Но, ако можете ги оставяйте,за да си почивате и вие, защото аз от 2,9м. Не съм го оставяла.,и нервите яко ме ядат!!!!
Има жени на успокоителни вече, защото от гордост и знам ли от какво не си оставят децат за 2часа.
Моето дете обича роднините си, и те също,какво ли е толкова лошо,да ни погледат малко децата?

# 264
  • София
Тежко е август месец. Особено с 2 деца. Нашата баба нещо все я няма и аз вече полудявам.
Ако имах къде да оставя поне едното дете за тоя пусти Август месец, ама няма!

# 265
Моето дете обича роднините си, и те също,какво ли е толкова лошо,да ни погледат малко децата?

Лошото е, че няма да ти дадат тиквен медал от форума.

# 266
Имам баба и дядо, че и пра-баба на разположение, но детето си го гледаме основно ние, със съпруга ми. Оставяли сме я броени пъти (пет, ако има значение) за неотложни ангажименти за час-два. Не ми е спокойно да я оставям. Със съпруга ми сме на мнение, че щом сме се решили да имаме дете/деца, ще си ги гледаме ние без да разчитаме на баби за отглеждането им. Около мен всички майки на приятелчета на дъщеря ми си оставят децата на бабите за по 2-3 дена, за да си починат, или пък ходят на море с баби и дядовци и после обясняват колко трудно е било дядото да се прибере с детето на обед, после бабата да го отмени, пък вечер бабата и дядото приспивали детето, пък родителите голям зор са видели и не са успели да си починат. Честно, не ги разбирам. Мен също са ме гледали по този начин, т. е. с минимално оставяне на баба и дядо.

# 267

Хубавото е че не.ме вълнува
А и от злобни коментари на средностатистически жени не се вълнувам.
Надявам се разбра намека

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 03:08 от miliontravel

# 268
Почти никога както до 2 годишна така и до сега когато е на на 6 и четвърт.
Аз си ходех с количката навсякъде; и по банки, по лекари , по институции и на пазар. Имахме напъни от бабата и дядото за оставяне на отглеждане при тях, но бяха парирани овреме. След 2 годишнината й за 3-4 месеца всяка неделя я извеждаха за 2-3  часа на разходки .
Винаги сме си я гледали сами ,а след заминаването ни на 2 и половина пък оставянията са били за по 2-3 дни 2 пъти годишно . През другото време се оправяме двамата .
Твърдо съм опозиция за ежеседмичното или ежедневно отглеждане с часове и дни от баби и дядовци . Peace

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 06:57 от Анонимен

# 269

Хубавото е че не.ме вълнува
А и от злобни коментари на средностатистически жени не се вълнувам.
Надявам се разбра намека
Ако мен наричаш "злобна средностатистическа жена", нещо си се объркала, аз не съм врагът.

Общи условия

Активация на акаунт