Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 815
  • 634
  •   1
Отговори
# 315
И аз съм си гледам детето сама вече 2 години. Нито за ден не съм го оставяла, но не защото аз не искам, а защото на никой друг не му се занимава. За повече от 2 часа никога не съм излизала без него и то с големи уговорки с таткото или със свеки. Наистина е много трудно, има места, на които няма как да го взема с мен, но това е положението, оцеляваме някак. Единствено лятото имам отмяна, когато сме на гости на моите роднини, чакам го с нетърпение.

# 316
Като пожелах дете бях с ясната представа че няма да имам нужда от "30 мин. само за мен" а ще бъда винаги до детето си защото в тези "30 мин за мен" тя може да има най голяма нужда от мама.

Трогателно.

# 317
Имам чувството, че някои жени не оставят децата си дори и на мъжете си.

# 318
Аз пък не разбирам защо "трябва" да си оставя детето на някой било то и на мъжа ми. Ние сме семейство и обичаме да бъдем заедно тримата. Ако една майка не може да "издържи" с детето си и изтрещява не знам как ще се почувства ако детето й някога не може да издържи с нея и то изтрещи. На мен ми звучи изключително грозно като чуя някоя позната да каже как няма търпение да изпрати детето на градина в понеделник защото в неделя били цял ден заедно и изтрещяла. Е не го разбирам.  Peace

Lеxie не знам подиграваш ли ми се или го казваш сериозно но за мен е така. 30 мин за себе си имам винаги когато тя спи по 2 часа на ден  Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 ное 2014, 11:14 от Kalinchica

# 319
Спокойно, ще стане и твоето на 2-3, и ще разбереш.  Wink

# 320
Спокойно, ще стане и твоето на 2-3, и ще разбереш.  Wink

Това като заплаха го разбирам  Grinning да е жива и здрава само с всичко друго ще се справим. Тя и сега не е лесна но не ми се навлиза в подробности че ще ме обявите за "супер мама". Всеки си знае как да си гледа детето това че аз не го разбирам не значи че е грешно. Свекърва ми (няма 60 години жената) например гледаше правнучето си. Такъв хубав пример са за мен как детето трябва да се гледа от майка си че няма накъде повече.

# 321
Не е заплаха, просто и аз се чудех като теб, а после ми стана ясно.

Детето трябва да се гледа от майка си, за това спор няма, което не значи, че майката няма право на никакви занимания освен него, или че детето ще се травмира психически, защото за няколко часа го е гледал някой друг.

# 322
Права си. Като ми дойде до главата ще му мисля пак.

# 323
И аз съм на мнение,че децата трябва да си ги гледат родителите,но от време се налага и бабите да помагат и съм много благодарна на моята майка че ми помага с детето,защото ние много се разболяваме,а аз не мога често болнични.Не ми е приятно да не е до мен особено ако е болна,но понякога се налага да я гледа и баба и.

# 324
Ако е още бебе или пък на 2 години, но ако е вече по-голямо, минали са 4-5-6 и повече години, търчиш на работа, мъжът ти - също, имаш нужда от малко почивка, от пазаруване по магазините, избиране на мебели, ходене на гинеколог, избиране на обувки, дрехи за себе си и много други дейности, ще ти се иска някой да те отмени. Да не говорим за личните взаимоотношения с бащата. Да не излизаш никъде години наред, да нямаш социален живот - е, тогава вече ще ти се прииска някой друг час или нощ, или седмица, някоя баба да те отмени.

# 325
И аз съм на мнение,че децата трябва да си ги гледат родителите,но от време се налага и бабите да помагат и съм много благодарна на моята майка че ми помага с детето,защото ние много се разболяваме,а аз не мога често болнични.Не ми е приятно да не е до мен особено ако е болна,но понякога се налага да я гледа и баба и.

Какво значи 'налага се ' и 'трябва бабите да помагат' ?
Не виждам основателна причина за последните налагания.  Peace

# 326
Това, че майката ходи на работа не е ли достатъчно основателна причина?

Пълно е със супер - майки, то е ясно.

Но наистина, когато години наред не излизаш никъде, нямаш социален живот, нямаш време да обърнеш внимание на половинката си, нещата излизат извън контрол. Меко казано, семейството отива по дяволите.

# 327

Какво значи 'налага се ' и 'трябва бабите да помагат' ?
Не виждам основателна причина за последните налагания.  Peace

Не е и нужно да виждаш. Тя най-добре си знае какви са обстоятелствата в нейния живот и този на нейното дете.

Като пожелах дете бях с ясната представа че няма да имам нужда от "30 мин. само за мен" а ще бъда винаги до детето си защото в тези "30 мин за мен" тя може да има най голяма нужда от мама.

Ми ако детето има нужда да бъде малко без теб?  Wink

# 328
  • Sofia, Bulgaria
Аз пък не искам да лишавам дъщеря си от общуване с бабите. Сега е хочти на 5 и е много близка и с майка ми и със свекърва ми. По-голямата част от лятото прекара на село с баба си, добре, че все пак селото е близо и си идваха почти всяка седмица за по 2-3 дни. Мъчно ми беше, но мисля, че на детето му е по-добре лятото да играе и щурее на село на чист въздух с другите деца, отколкото да го прехвърлят из дежурните детски градини в мръсната и прашна София.
През седмица или две пък уикендите е при моите родители.
Когато беше по-малка обаче, до към две годинки аз си я гледах и само ако се наложи за някой и друг час съм я оставяла.
Не разбирам защо някои родители, при  желание и възможност от страна на бабите разбира се, лишават детето и тях от по-интензивно общуване, а и себе си от малко свободно от децата време. Пак казвам - не говоря за бебета и съвсем малки деца, а за такива, които са по-осъзнати и самостоятелни вече.

# 329
А може би някои хора са надраснали тригодишната възраст, когато най-голямата гордост е да си избъреш дупето сам, и умеят да поискат/приемат помощ като възрастни хора, когато имат нужда от нея? Just sayin'...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт