Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 809
  • 634
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Моята голямата /10/ редовно ходи при баба си с преспиване, те си се уговарят, аз почти нямам думата.

# 331
Това, че майката ходи на работа не е ли достатъчно основателна причина?

Пълно е със супер - майки, то е ясно.

Но наистина, когато години наред не излизаш никъде, нямаш социален живот, нямаш време да обърнеш внимание на половинката си, нещата излизат извън контрол. Меко казано, семейството отива по дяволите.
А ,ясно ,защото се ходело на работа.
Понякога отлично разбирам защо положението е такова каквото е с очакванията към дондуркането от родители и пра-родители. Темата за свекървите е прекрасна илюстрация на горното и последвалите оправдателно-защитни постове след този...
Трошете си главите ,казваше дядо ми .

# 332
 Barefoot Kontesa, не знам какъв ти е психологическият проблем, но явно е доста дълбок, след като за толкова години във форума потребността ти да обясняваш непрекъснато колко си самостоятелна и велика, за разлика от останалите, така и не бе задоволена.  Laughing

# 333
Има голяма разлика от това да работиш от време на време по около 4 часа и това по 8 часа всеки ден ! В крайна сметка и майката е човек и когато тя е преуморена , не виждам голяма драма ако има кой и желание отсреща, да  се включва някоя баба .Аз сама отглеждам сина си вече 8 години и работя доста тежка и уморителна работа , ами на моменти се чувствам направо преуморена , съответно изнервена , което понякога се отразява и на детето .Ако си бях  вкъщи вероятно щеше да е друго !
А пък последното изречение изкарва бабите някакви чудовища неспособно да  отгледат детето за няколко часа -интересно как ли са отгледали вас или мъжа ви .Аз лично не пиша в темите за свекървите , не се оплаквам и от двете и дори да имало някакви дребни неща , които ме дразнят са незначителни пред плюсовете , които носи общуването на детето с различни хора особено с такива , които го обичат!

# 334
И аз не мога да разбера защо се изпада в крайности, нещата имат две страни. Понякога гледането от бабите и дядовците е предимно и само за удоволствие и за възрастните и на внуците. Поне при нас е така. Пътуваме минимум по един уикенд в месеца при бабите и гледаме да прекарваме заедно колкото се може повече време. А децата имат нужда да са и сами с тях.
И моите родители и родителите на мъжа ми чакат с нетърпение да оставим децата ни сами при тях за повече време.
Живеем в различни градове, така че сме самостоятелни до максимална степен  Mr. Green. Ако не ги оставяме от време на време, това по-скоро ще е в ущърб на здравословните отношения баба/дядо-внуче.

# 335
Нито се оправдавам, нито се защитавам. Да не говорим, че от липса на препинателни знаци трябваше няколко пъти да прочета поста ти, за да го разбера.

Не съжалявам, че не съм супер - майката, която си ти, не съжалявам, че търся помощ, че ми се предлага помощ и в крайна сметка, че я използвам тази помощ. Не съжалявам, че детето ми не възприема бабите и дядовците си като някакви лелки и чичковци, които идват от време на време на гости и мама гледа с неприязън (последното за свекървите).

И, да, ходи се на работа. Ако ти си стоиш по цял ден вкъщи и си пилиш ноктите, в очакване да стане 5/6 ч. и да си вземеш детето от градина/училище, други ходим на работа по 8-10 часа и понякога имаме нужда да си починем. По дяволите, дори децата ни имат нужда да си починат от нас!  Tired

# 336
  • Пловдив
Аз не мога да разбера майки на 8-10 годишни деца как очаквате да ви разберат майки на бебета под 2 годишна възраст?!?!?!!?!?!?!?!? Не става. Почакайте, има време.

# 337
Аз не мога да разбера майки на 8-10 годишни деца как очаквате да ви разберат майки на бебета под 2 годишна възраст?!?!?!!?!?!?!?!? Не става. Почакайте, има време.

Това в какъв смисъл?

# 338
  • Пловдив

Това в какъв смисъл?
На предната станция майки на деца в училищна възраст спорят с майка на бебе как щяла да има нужда от време за себе си. Тя е права за себе си, те също са прави. Просто едно е да оставиш бебе на месеци за уикенд, друго е 5токласник.

# 339
Именно .   bouquet

Разликите в постовете ни са достатъчни.
Никъде не съм писала как е при мен за да си вадите изводите .
Но ето ви личен пример . В момента детето ни е болно от 7 дни.  Аз си взех всичките дни като неплатени ,а баща й ще вземе днес ,а аз утре докато свърши АБ. Така смятам ,че е редно , а не да очаквам майка ми да дойде да гледа детето ни или свекърва ми.
Детето ни ходи на у-щеи е в 1ви клас и на занималня след това . От 7 сутрин до 6 вечерта е занималнята и обхваща преди и след училищните часове .И двамата работим от 8 до 4 и 30 ;аз по 40 часа , а той 60 часа на седмица . И именно ,защото съм работеща разбирам нуждата от време за себе си. Гледах си детето до 4 години у дома и намирах време за всичко .Когато детето си легнеше наставаше моето/ нашето възрастно време. Но сега работя и времето с детето  ни е кът и използвам всеки момент да сме заедно. От бебе  е с мен по маникюр, фризьор, лекар,банка и ресторант. Сега е същото ,защото я вземам веднага когато свърша работа в 4 и 30. В събота пак идва с мен на маникюр , в неделя сме навън семейно и така.
Да ви кажа даже си починах с детето докато то беше в къщи тази седмица .Не бях почивала толкова дълго от една година някъде. Peace
Не знам откъде излезе това за чакането на детето от у-ще и правенето на ноктите  Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 14:39 от Анонимен

# 340
Не на всеки работното време съвпада със занималнята, нашата беше до 17:30 ч. От професия до професия има разлика, но повечето приключват след това. Така че не виждам никакъв проблем, ако има свободна баба около тях да прибере детето и да се видят за 1 час.
Също така и не всяка занималня в България е ок, зависи и от самото дете, и от преподавател, и от всичко. Ако резултатите на детето и неговото психически здраве са по-добри в домашна обстановка, пак не виждам проблем да бъде при баба си или нает човек (които са съгласни да следват изискванията на родителите).
Варианти много, не можем да бъдем толкова крайни.

Не съм засегната от дискусията, нямаме баби около нас, сами се оправяме тримата, само ваканциите е при бабите по тяхна покана. Мнението ми е напълно обективно  Peace

# 341
Дъщеря ми е на 2г. и 2м. и вече съвсем осъзнато иска да прекарва повече време с баба си. Редовно се сеща за нея и плаче за баба. Когато дойде вкъщи не я пуска да си тръгва и плаче за нея. Не виждам защо трябва  да ограничавам детето при положение, че толкова много и харесва да прекарва времето си с нея. Тя също много често предлага да дойде да я гледа, а ние с мъжа ми да излезем някъде. Приемам веднага без да се чувствам лоша майка. Радвам се, че е така, радвам се, че имат тази връзка баба-внуче и че винаги мога да разчитам на нея. Много пъти са ходили на разходка заедно, а аз съм оставала вкъщи просто да си почина. И какво лошо има в това? Докато беше бебе си я гледах аз и съм я оставяла само когато наистина се налага, но сега не бих я отделила от баба си.

# 342
От бебе  е с мен по маникюр, фризьор, лекар,банка и ресторант. Сега е същото ,защото я вземам веднага когато свърша работа в 4 и 30. В събота пак идва с мен на маникюр , в неделя сме навън семейно и така.
Да ви кажа даже си починах с детето докато то беше в къщи тази седмица .Не бях почивала толкова дълго от една година някъде. Peace

И кой казва, че това е по-доброто за детето? Ами ако то не иска да стои да те чака, докато ти си правиш маникюр, а предпочита да се разходи или да си поиграе с баба например?

# 343
Контеса, чудесно е, че си имала възможност да отсъстваш 7 дни от работа, макар и неплатено. Идва ли ти на ум обаче, че има не малко работни места, където дори и неплатен отпуск не можеш да вземеш, да не говорим за болнични (освен, ако не искаш да се разделиш скоропостижно с работното си място)? Идва ли ти на ум също така, че за някои хора 7 дни неплатен отпуск ще отворят такава финансова дупка, че детето им ще яде после дръжката на хладилника? За Бога, всички крайности са, меко казано, малоумни!

# 344
Не ми идва явно наум. Нима на някой тук му идва нещо по различно от неговия си модел наум ? Надали.
От бебе  е с мен по маникюр, фризьор, лекар,банка и ресторант. Сега е същото ,защото я вземам веднага когато свърша работа в 4 и 30. В събота пак идва с мен на маникюр , в неделя сме навън семейно и така.

И кой казва, че това е по-доброто за детето? Ами ако то не иска да стои да те чака, докато ти си правиш маникюр, а предпочита да се разходи или да си поиграе с баба например?
Можеш да я попиташ . Лично днес я попита баща й ей така от нищото къде предпочита да е ;  в у-ще/занималнята  , баба й да дойде да си играят ( майка ми ще идва май месец за 2 седмици да ни види и вчера се говореше това ) или с мама в къщи ? Отговори ,че иска да си бъде у дома с мама. 
Отделно когато идва с мен през седмица за час с мен на маникюр винаги знае, че ще играе в парка там след това, ще вземем ДВД или дрешка от Гап , ще получи списание/книга за да си чете докато чака и момичетата в салона ще я закачат ,ще слуша музика и ще си бъбрим,  ще ми избере цвят за ноктите и ще идем на обяд след това двете завършващ със сладолед.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт