ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 30 229
  • 635
  •   1
Отговори
# 450
Прекрасни бебенца, да са ни живи и здрави!

Моята беба пие под 100 мл на ядене, а на кутията пише по 100 да се дават. Днес ще дойде акушерката и ще я питам повече, че нямам никакъв опит с това АМ. Ужасно е обаче ставането посред нощ за правене на мляко, с гърдата е по-лесно. Лекарите казаха, че можело да кърмя, но аз не им вярвам, защото все пак съм на антибиотик и кортизон, които трябва да приемам до 26.12, та продължавам да помпя и хвърлям.

Защо просто не си вземеш един термос и не държиш вътре преварената вода. Аз така постоянно си поддържам топла вода. Дори и навън като сме на разходка. Разтваряйте млякото във вода с подходяща температура за пиене, а не в гореща вода, защото това не оказва добро въздействие върху него. След като ми казаха това спряха проблемите с изхождането на бебка. Явно има значение.
Бързо оздравяване на всички.  Hug

Ние пием между 90 и 130 мл. различно по 6 пъти на ден през три часа. Студено мляко тотално отказва да пие.  Laughing

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 16:06 от Van4415

# 451
Ванче, всичко ми е приготвено: вода на подходяща температура в термус-каната, шишета и т.н. Проблемът е, че все пак трябва да се стане и да се направи и после не мога да заспя поне час. А като се кърмим само и давам гърда легнала и продължавам да спя. Каката само съм я кърмила и нямам опит с АМ, но определено кърменето на мен ми е по-лесно. Още две седмици обаче няма да стане заради лекарствата и цедя и хвърлям, което е пак загуба на време, но няма как, вече му свикнах.

# 452
http://i.imgur.com/xexkp4A.jpg

Поздрави и от нас  Hug

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 18:41 от GabrielaChr

# 453
Ох много хубави Бебчета   Hug

http://imgur.com/PmCPaGS

# 454
Всяка вечер преварявам вода. Нощем/денем затоплям за 7 секунди в микровълновата (знам, че не е хубаво, но ми е по-лесно), слагам млякото, разклащам доста и давам. Гладна ли е плаче и съм се научила бързо да действам, дори денем ако се налага да я държа го правя с една ръка това упражнение  Peace
Случвало се е и студено да яде - не отказва  Embarassed

# 455
Ванче, всичко ми е приготвено: вода на подходяща температура в термус-каната, шишета и т.н. Проблемът е, че все пак трябва да се стане и да се направи и после не мога да заспя поне час. А като се кърмим само и давам гърда легнала и продължавам да спя. Каката само съм я кърмила и нямам опит с АМ, но определено кърменето на мен ми е по-лесно. Още две седмици обаче няма да стане заради лекарствата и цедя и хвърлям, което е пак загуба на време, но няма как, вече му свикнах.

Моята бебка така и не засука от мен, такаче нямам опит с кърменето и не знам как е за съжаление. Може и да си права, че е по-лесно.  Peace

Много хубави бебета имаме  Embarassed

# 456
  • in Wonderland
Много са ви хубави бебчетата , живи и здравички да са . Ето и снимка и на моята бебка, която днес става на 2 месеца Simple Smile

http://imgur.com/yDhOTO8

# 457
Dee_dee_7 Да ти е жива и здрава Simple Smile направо ме заслепи с тези прекрасни сини очи ...пу пу  newsm51

# 458
# 459
Страхотни бебчета си имаме ей Simple Smile

# 460
Много ми стана драго да видя толкова хубави личица  Heart Eyes
Много са ни хубави децата  Hug

Ето я и Габриела - http://www.flickr.com/photos/108024596@N05/sets/72157638085899603/

# 461
  • Стара Загора
Ама наистина са ни много хубави бебетата! Simple Smile Пу-пу Simple Smile Да ни растат здрави и умни и ние да се справяме все по-добре с грижите си към тях! Весели празници, момичета!

# 462
въпрос към ЛЛЛ
Здравейте.Крис е на 2 месеца изцяло на кърма.До сега имах много кърма направо течеше като душ.Преди 2дни бебчо получи някаква алергична реакция,почти убедена съм че е от млечни продукти защото главно това ям.Спрях да кърмя онзи ден сутринта взех Адаптирано мляко за алергия кум краве мляко.Видимо се подобри пъпките по лицето се изчистиха спря да бъде толкова нервен.Вчера привечер забелязах че кърмата много ми намала и реших да почна пак да кърма предния ден и в същия докато не кърмех съм цедила и не съм консумирала нищо млечно и яйца.Привечер успях да изцедя само 50мл.Започнах да пия много вода обикновенно когато ми намалееше акато пия повече вода на следващото хранене всичко се нормализира.След 2часа и половина го сложих да цока измерих на кантара че е е изпил 70мл.През нощта не знам колко е изял тъй като не съм го мерила,сутринта 3часа след кърменето успях да изцедя около 10-20мл.Какво да направя за да се увеличи кърмата?Благодаря

Здравей, Questo sono io  Hug
Това, което стимулира кърмата да се произвежда в адекватни количества към нуждите на бебето е честото и ефективно изпразване на гърдите. Добре е да има поне 8, а по възможност 10-12 хранения за денонощие, като поне 1-2 от тях да са през нощта или рано сутрин ( тогава нивото на хормона пролактин, отговорен за производството на кърма е най-високо) .

Ето една хубава статия Науката за честото кърмене

Главна роля за увеличаването на лактацията e кърменето. Всичко останало (храни, напитки) са помощни средства, които са индивидуални като действие и могат да има известен ефект, но без честото кърмене едва ли ще има лактогонен ефект. Майки споделят като стимулиращи кърмата храни и напитки следните: повече течности - чай, вода,компоти,супи, варено жито, овесени ядки, сурови ядки - орехи, бадеми, лук, чай от сминдух (фингурийк), бг лактогонен чай. С две думи една добре балансирана и здравословна храна.
Ако имаш нужда от още информация, пиши.
Поздрави    bouquet

# 463
Всички имаме много сладки бебчета,да бъдат много здрави и щасливи Heart Eyes
Поздрави от нас: беба Михаела http://imgur.com/PGAxF0f

# 464
Няма ли да е добре да си направим група във facebooka? Няма ли да е по лесно да следим дадени теми ? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт