ОКТОМВРИЙКИ - Тема 1

• 29 720
  • 635
  •   1
Отговори
# 60
Oho, tuk e stanalo dosta soleno I na gradus, ako I nyakoy se vklyuchi s mezeto  Joy
Otchitam se sled konsultaciyata - tejim 6,080 kg I sme 60 sm visoki. Pitah za glavichkata-kaza, che nyamam povod za pritesnenie. Az ne davam vit D, no si poiskah recepta za vseki sluchay, ako razmislya, no pedi kaza, che nyama nujda, poneje se sadarja v AM.
..........offffff kak mi se dopi mastika......

# 61
 И ние да се похвалим вече сме 5 650 кг  и 60 см високи   Joy Joy Joy

# 62
Catalonia   bouquet Моята щерка днес постави рекорд 12 часа без сън ,държи и първо място по дразнене  Mr. Green

# 63

Моята всеки ден будува по 10-12 часа, няколко пъти и повече :х

# 64
... Az ne davam vit D, no si poiskah recepta za vseki sluchay, ako razmislya, no pedi kaza, che nyama nujda, poneje se sadarja v AM.
това за първи път го чувам  /моя маймунчо е на кърма изцяло/
newsm78

# 65
Аз пак да питам за ортопеда. Не знам къде да заведа малкия. Някой може ли да даде информация за Драганов или този лекар от 25 ДКЦ или някой друг...Някакви координати за записване на часове..?

# 66
Аз пак да питам за ортопеда. Не знам къде да заведа малкия. Някой може ли да даде информация за Драганов или този лекар от 25 ДКЦ или някой друг...Някакви координати за записване на часове..?

Ако съм от София, бих завела в Горна баня.

# 67
Здравейте октомврийски мамчета,извинете за влизането ми в ъв вашата темичка Embarassedно ми останаха капки за колики Лефакс ,една опаковка бях се презаредила Mr. Green ноколиките ни изваднъж изчезнаха,ако някой проявява интерес да пиши на лични.
Хубав ден и здрави бебчета  bouquet

# 68
За 25та поликлиника- д-р Пиперов или Пиперков нещо такова работи от 8-12,30 всеки ден, без записване на часове. Аз не съм отишла още и не мога да споделя впечатления.

# 69
Акулска стръв, благодаря!
Ако съм от София, бих завела в Горна баня.
Добре, но къде точно? Там са много сгради, някакви по-точни указания ми трябват.

# 70
 Тук задължително се дава по една капка витамин Д, особено пък на зимни бебета.

# 71
roverandom, Драганов преглежда в поликлиниката на ВМА, кабинет 111. Телефонът му е 0898503010. Прегледът е единствено платен (цената е 30 лв).

# 72
  • Габрово
Здравейте! Simple Smile Вашите педиатъри да са ви предлагали ваксина срещу ротавирусните инфекции? Какво мислите, ще слагате ли? Събирам мнения, защото много се двоумя, а никак не е евтина. Но пък до шестия месец трябва да се направи на две дози.

# 73
Тук задължително се дава по една капка витамин Д, особено пък на зимни бебета.

То и тук е така, като изключим случаи на противопоказания. Някой майки предпочитат да не дават обаче. Не знам защо.  newsm78 Изтъкват причини като нервност и болки в коремчето при предозиране.

Понеже вкъщи имам учебника по Педиатрия, цитирам:

Хипервитаминоза D - Острите прояви на интоксикация се изразяват в астения, вялост, сънливост, анорексия, отслабване, гадене, повръщане, мускулни крампи, главоболие, клонично-тонични гърчове, полиурия, полидипсия, запек, дехидратация, потъмняване на роговицата, ретинопатия [...]

Недоимък на витамин D: повишена възбудимост на кърмачето, неспокойствие, стряскане по време на сън, повишена потливост, особено по окосмената част на главата, придружена със сърбеж и олисяване на тила, хиперестезия, червен дермографизъм. Установява се намален мускулен тонус, голям - "жабешки"  - корем [...]

Всеки ще реши за себе си.  Peace

roverandom, ще попитам и ще ти кажа.

# 74
Да, на мен педи ми каза, че вече даже я вкарват в календара на препоръчителните ваксини, но тук са безплатни, т.е. здравна каса ги поема. Ще я сложа, че миналата година на приятели малкият лепна ротавирус и бяха десет дни в болница на системи, хич не беше безобидно. Трябва да решиш обаче за себе си, мнения много.
Да кажа за остеопата. Както предполагах, малката има леко вдървяване към таза, от там идва напъването с часове без резултат или с минимален такъв, а също и много трудното уригване. Един час я намества човекът. Сега чакаме резултати, понеже проблемът не се разрешава за секунди и януари сме на контрола. Днес обаче не се е напъвала 3 часа, както обикновено, а 5 минути и свърши работа и от снощи се уригва като я вдигна. Спи спокойно като не трябва да напъва само милото....доволна съм, продължавам да наблюдавам развитието  Mr. Green
Между другото много хора с проблеми с изхождането мъкнат проблема от бебета и пият хапове напразно.

Общи условия

Активация на акаунт