Коледата наближава, Дюкан с режима си ни направлява - 273

• 56 936
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
........ То колко помия се изля по него, че бил вреден и т.н. Но ние знаем за какво става дума. Отслабвало се здравословно с пиле, риба и зелнчуци, но ... с Дюкан - не е здравословно... Ще се съглася със Зизу , че няма по-ефикасен режим за тази цел и ако го превърнем в начин на живот си е най-добре!

....Подкрепям с две ръце!!!

Така е!!!

Казвам го от опит....... И досега си правя тричави закуски(палачинки или "попара" ) .....мИ вкусни са ми......Даже и дюнер с тричава палачинка(изпичам я на фурна)  правя+ режимен сос............Голяма вкусотия от едно време ми е....

А,че режима ми на хранене се промени е факт! ..... Като си раздробя някой път храната и си виам.....М аз си се храня режимно като се погледна в по-голямата част от дните на седмицата.....Ям в повечето от случаите ПЗ......Особено вечер.....А мина ли само на П повече от един ден......Веднага организма ми почва да сваля....

Затова да кажа за тези дето не ме познават......Аз,когато реших да дюканствам си карах по първата книжка...... Казвам това,защото после се появиха разни модификации и нововъведения(че можело и тая и оная храна и други тути-кванти) ......
Аз си карах по книгата и се мерех всеки ден!!! СУТРИН на гладно! Това дето чета...."трудно ми е......депресирам се кат се меря всеки ден и виждам плюсове......дразни ме,че дне имам плюс......ядох ПЗ и съм голяяяям плюс ужас....." и т.н. ......мИ Нормално е това!!! .....После ТРЕТА-та пак стриктно си се захраних,въпреки големите скокове в килата( и алкохол бях включила даже,а десертите(макар и по една-две хапки) бяха задължителни ,когато беше позволено,въпреки,че след това едва дишах,че ми беше тежко)......И организма ми свикна.......И така е и до днес......
Имам си дни на освинване,когато имаме банкети,празненства и т.н. поводи......Но после си усещам,че преяждането си иска разтоварване.....Организма ми сам си иска вече.....Не е както преди години....тъпча и все нещо друго ми се яде после....
Та .......Може да ви е трудно в началото,но режима действа,когато е започнат разумно и преценено.....Ако се чудите как за кратко време да свалите кила ,за да сте хубави на плажа по бански - резултата със сигурност няма да ви хареса,даже може и здравословни проблеми да си докарате.....Плюс йо-йо ефект,защото психиката ви не се е препрограмирала......Дюкан го признавам,заради това,че режимът му е дълъг(за хора,които свалят много килограми)  и през това време мозъкът се нагажда към друг вид хранене и стопира непрестанното тъпчене с глупости между храненията....

Ох,много мога да пиша,но едвали ще е толкова полезно да е толкова дълъг поста ми......Който иска нещо да ме пита - насреща съм на ЛС! нО ЩЕ ОТГОВАРЯМ САМО НА УМНИ ПИТАНИЯ.......Предупреждавам,защото......"Парен,каша духа...." ....

Спазвайте си режима ....И не яжте само месо,че ще заприличате на .....това коте...

# 226
  • Плевен
Браво, Стайкооо! Така те искам, кавалере наш! Имаме си още 2, но те са задочно тук - дружинка със съпругите! Така, че сега си единственият ни делигиран представител на мъжкото съсловие! Виж к`во - ако се хванеш здраво в режима за нула бройки ще паднеш под 100, не само да свалиш плюса...! Така, че давай смело! Особено пък там в Лондон - нямаш никакво оправдание да си нережимен. Толкова избор имаш на чиста храна, че ние в бг можем само да завиждаме!
Мастерче, трябва все така да се включваш!     bouquet Hug Много е мотивиращо, мила! Умни, неумни...отговаряй и по-точно тук в темата пиши редовно! Нали от такива като теб се движат тук нещата! Имай добрината да се включваш, пък остави неприятните спомени назад! Може понякога да има изнервяне, но пък повечето момичета си взимат това, което им е нужно от инфото! Проява на благородство все пак е страна на такива светли примери на успешно режимстване като теб! Трябва да е начин на живот този режим - няма друго положение! Много си права - организма привиква и сам си иска разтоварването след прекаляване с храна, да не говорим, че направо се получават стомашни разтройства от такива вакханалии с храна Hug
Аз пък съм пристрастена към меренето - по 3 пъти на ден (на гладно и голо; на голо след работа; и преди лягане - пак така - ии много гола седя, бе!) Laughing и няма значение от +- - затова казвам, че въртя едни таблици - не е работа - само уж да вървят нещата надолу с килата! шъ стане и това! Мяу!

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 15:37 от ArhMih

# 227
Така е, Архмих, като си започнала на голо...все на голо Simple Smile  Няма да мериш дрехите, я!  Да систематизираме: на кантара  само голи, с изкубани вежди и изрязани нокти и оставени настрани въздишките по комшията Simple Smile / открадното от форума, но винаги ме разсмива/.

# 228
Здравейте , милички  Simple Smile
ArMih , специално за теб   bouquet  - защото си "пич"
Стайко , алкохола ли е проблема с режима? +7кг   Sad  не се отказвай!!
Мен днес едни колеги ме заведоха на едно място като столова и си хапнах една пилешка пържолка... мммм и си взех кренвирши за вечеря , знам че те не са най - добрия избор ама...
Иначе колегите ми ме гледат с  #Shocked ейй такива очи , някои не ме познаха ( буквално )
И проблема ми изчезна , сега се чувствам супер и в огледалото се виждам определено по - слаба  Simple Smile

Kiss  Kiss  Kiss  Kiss

# 229

Стайко , алкохола ли е проблема с режима? +7кг   Sad  не се отказвай!!

Да си призная причините за качването са комплексни - спиране на режима, алкохол, хранителни вакханалии, както каза ArhMih, и най-вече обездвижване, защото от 12.12.2013 не съм работил. Търся си работа, ама зимата е трудно да се намери.

# 230
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добрютро!

Стайко аз не одобрявам това отклонение от режима, но пък на мен ми се е налагало  ooooh! така, че нямам и право да го коментирам. Просто наистина трябва да се вкопчиш здраво и да няма нарушаване. Успех! За да те успокоя
http://ninanb.snimka.bg/daily/dukan.715875.32403626

Парола:  ЙоКо

Набързо да почерпя, че заформям едни 31 години и тази година без депресия по остаряването...  Mr. Green

Хубав и отслабващ ден!

# 231
  • Плевен
Привет, банда!
Нинче, Честит Рожден Ден тогава! Никакви депресии никога да не те стигат! Да си запазиш хубавата визия и силната воля, както и разумното отношение към храната! Много здраве, много щастие и красиви поводи за усмивки, много любов! Помни, че това са най-прекрасните години от твоя живот! Най-хубавото предстои! Весел празник
Боже, направо ме разби - "без депресия по остаряването..." - де бой, де! На 31 - и остаряване! Парадокса е в това, че като сме младички жените не го оценяваме и викаме, че сме стари, а пък като станем на 50 се мислим за много млади! Laughing Има още много вода да изтече до старостта! Още много пилета ще изконсумираме до там! Да сме живи и здрави! Пък да почна със суперлативите - не, ами то си е голата истина - за съпруга (нали това е той с промяната!?!) Точно за стимул на Стайко са тези снимки! Това е то - при мъжете ефекта уау много бързо се проявява, бее! Радвайте се сега и двамата на новите тела и си свиркайте! Браво!   bouquet
Еее, Стайко, що така, бе друже? Нали беше на новата работа с новия мотокар?!? Кво стана? Помня, че нямаше как да тичаш до онова място! Сега си търси работа близо до WC! Wink( в кръга на шегата, де!) Да ти кажа - винаги когато сваля няколко кила от тялото ми се случват толкова приятни изненади - с един удар - няколко заека! Почти закон е при мен това! Така, че щом си в нашата банда - да знаеш, че и при теб ще се случи същото! В една общност се уеднаквяват нещата от живота. Дерзай и гледай какво ще стане! С нова визия - на нова по-готина работа! (само не ти пожелавам да лепнеш някой цикъл от нас или пък климактериум) Thinking
Алекс, тенкс, сладур! А така - пържолки - добрее! Ама пък си е хубаво да получаваш комплиментите сега, а!?! Браво! И се видя вече и ти с други очи - това също е много добре! Стига с кривите огледала! Давай в същия дух! Успех! И живни сега с колегите!
Анеди,  Joy - да и мен винаги ме е разсмивало това и винаги се сещам за него като яхна кантара! ...и след WC...
Аз продължавам на П-дни - възползвам се от рядко срещаното при мен явление - да нямам апетит, но днес засилвам порциите и зачестявам с храната, защото само 100 грама съм надолу от вчера! Плюса не си е заминал, а трябва! Включила съм ежедневно ходене пеш~ 30 минути. Липсва ми фитнеса, но скоро ще си купя карта! Екипа ми стои тук в службата и само трябва крачката да ме вкарат в залата след работа! Но нещо се отпуснах - цял месец мина от последната ми тренировка, че даже и отгоре! Думата ми е - в някаква подобна тема, но във фейса - попаднах на това - препоръчва се ежедневното ходене пеш - даже да не беше и задължително - по 20 минути - а ако някой го мъчи запек - по 30 минути да ходи пеш!
За мен - толкоз днес! Всъщност ще добавя, че вчера си направих маринованите пилешки гърди по една рецепта на Йоли - с нова марината ги омазах (измих предишната) и ги пекох на фурна точно 15 минути от едната страна и още 5 от другата - станаха божествено крехки и сочни и...мммм - взела съм си сега и отива да си ги ям, макар и студени от хладилника... Метнах и едни дробчета с много лук след пилешките мръвки снощи, та и от тях съм си сложила в кутийката! Чао, сладурчета! Обичам ви! Дръжте печено! После само ще се наслаждаваме на усилията си! Заслужава си отвсякъде!

# 232
Здравейте сладки!
Много беше приятно,забавно и полезно четенето на постовете до сега. Радвам се много,че опитните дюкянки не ни забравят и се включват и ни съветват,много благодаря за това  Hug
Поздравления за постигнатите резултати на всички и успех и за напред.
Относно сладкото...аз от началото не съм ползвала подсладител,освен само сутринта на кафето....и понеже съм шоколадено чудовище,определено съм на мнение,че не се ли яде,не ти липсва и лично аз не се и сещам за сладко. Стриктно на мясо,ица и млико съм и водата при мен без режим е най-малко 3 литра пък сега нз.....чак бълникам като си легна  Mr. Green
Поздрави и усмивки и мноооого минусчета. hug

# 233

Стайко аз не одобрявам това отклонение от режима, но пък на мен ми се е налагало  ooooh! така, че нямам и право да го коментирам. Просто наистина трябва да се вкопчиш здраво и да няма нарушаване. Успех! За да те успокоя
http://ninanb.snimka.bg/daily/dukan.715875.32403626

Благодаря ти ninanb! Наистина е мотивиращо. Просто не мога да повярвам , че твоята половинка е стопила 30 кг за 5 и 1/2 месеца!
Аз втори ден съм на П , но все още не е почнала кетозата. Надявам се този път да издържа. Вече няма големи празници и мога да се стегна .

Точно за стимул на Стайко са тези снимки! Това е то - при мъжете ефекта уау много бързо се проявява, бее!
Еее, Стайко, що така, бе друже? Нали беше на новата работа с новия мотокар?!? Кво стана? Помня, че нямаше как да тичаш до онова място! Сега си търси работа близо до WC! Wink( в кръга на шегата, де!)

Така и ще направя, работата да е близо до WC. Тук , в UK, има 2 вида заетост- emploed, което е като работник в БГ и self-employed, което е като ЕТ в БГ. Сега съм self-employed  и през януари е трудно да се намери работа по строежите. А тоя новия мотокар го карах само 3 седмици. После на един друг строеж преди Коледа карах един стар мотокар- голяма ''трошка'' Simple Smile .

Стриктно на мясо,ица и млико съм .

Маги нещо не разбрах второто след мясото какво е?  Laughing

П.С. Ахааа, разбрах - яйца....  Laughing

# 234
Нина, Ч.Р.Д. много здраве и късмет! Поздравления за успеха на твоя мъж!!!
Армих, защо не се теглиш седмично , за да не се дразниш на +/-.
Ние продължаваме да дерзаем,минаха 10 дни..., корема ми се смали и си влезнах в старите дънки.За малко да се отпусна и да си хапна нещо сладичко, работя в сладкарски цех, но не се дадох на желанието си...Да ви кажа,честно, постигнах си кг, които почти винаги съм била от няколко години насам - 60 кг, но с покрай четенето на форума и желанието ми да се видя по-слаба, продължавам с втора фаза.Не знам какво да поискам - 57 кг, 55 , 53  newsm78 . Струва ми се невъзможно, но ще проверя, разбира се, следя организма си какво иска и той...

# 235
  • UK
Нинче- жива и здрава   bouquet

На мен главният ми проблем при спазване на режима е готвенето. 

Опитвам се да ви изчета и ако успея, ще се включа с коментари. Hug

# 236
  • Плевен
Хей, привет на всички! Петък е!!! Стайкооо... ти си знаеш какво да правиш днес Laughing А кетозата как я установяваш - имаш лентички ли?
Маги, то в началото на режима наистина не се усеща липсата на сладичко, но след първия месец нещо започва да се усилва ... Thinking И ти к`во - бълбукаш като ходиш, а!?!  Joy Все пак - не трябва и с това да се прекалява, де! Чела съм, че не е желателно за бъбреците повече от 3 литра вода на ден да минават през тях. Ох, незнам - теории всякакви! Но всички крайности са вредни. Трябва умереност във всичко в живота.
Зизу, леле какво изпитание на волята е такова работно място! Или пък си се отвратила от сладките неща? А колко си висока? Цел, цел, ама после е по-важно да се запази постигнатото. За меренето - нали това написах - то си е зависимост и пристрастеност при мен вече! Просто не мога без да се меря ежедневно! Не ми влияят плюсовете и минусите - просто си ги отчитам и знам какво е довело до тях! Макар, че понякога плюсовете са недоказани - като днешния от 200 грама!?! Но мойто крехко телце е свикнало с този режим, с що годе някакво движение или фитнес и за минус трябва незнам каква изненада да му подготвя...?!! Затова съм доволна на бавничко  сваляне, на употреба на толерирани храни, просто да си върви режимчето нонстоп. Не искам бързо да стигна целта и да си повтарям грешките от опияняване, главозамайване, пренебрегване  (оплескване на трета фаза) и още по-бързо връщане на килата нагоре...Не - мерси - това си ми е начин на живот вече. Е, хубаво би било да махна тези 10-15 кг по-бързо, но волята ми се е стопила с течение на времето... А и нещо вътре в мен все ме стопира да съм крайна! Инстинкт ли е, що е - незнам как да го пренебрегна! Ето - от понеделник съм на чисти П - и равносметката - нулева! На мен по- добре ми действат ПЗ и днес вече ще си включа зелениите! Затова ще се придържам към новата си схема - 2П/5ПЗ. Ще дам отчет в края на месеца как ми действа на мен.
Ооо, Тери, показа се най-после! Hug
Приятен и режимен ден на всички! Чакам резултата на АННАФЕЙС от  7-дневната ударна фаза!!!

# 237
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добрютро!
Благодаря ви за пожеланията за РД.

В отговор на въпросът ти Стайко той моят мъж ги свали за около 4,1/2 месеца, но не съм го снимала. В последно време само се смалява на сантиметри. Въпросът при него беше или/или. Рече и отсече и няма нито едно кривване/той прави почти Дюкан - в менюто му присъства един продукт, който докторът изключва и неправи П дни/. Това е неговият режим, но явно при него действа.

Зизу браво, че си устояла.  Peace

ArhMih на мен пък едно от любимите ми неща са гърди от хладилникът с много горчица. А пък и скумрийката, която си я хапвам в работните дни си купувам в понеделник, ама повече парченца и после студена ми е по-вкусна!  #Crazy

Хубав и отслабващ ден на всички!

# 238
  • София
Здравейте красиви и Стойко  Hug

Нинче честит рожден ден мила на патеричка, бъди жива и здрава ,много усмивки и много щастие в живота!  Hug  bouquet

От мен приливи и отливи всеки божи ден! Днес съм - 2 кг от вчера  hahaha hahaha а вчера бях кило и половина + ,миналият ден пак - почти 2 кила.... и така ще си карам всеки ден сигурно! обаче колкото и + и - да има,днес видях число ,което не бях виждала скоро и ми е едно такова прекрасно и слънчево.... Карам си режимно,стриктна съм си и съм доволна от себе си че карам 4 месец на воля!
Колкото и да се бави резултата сега,колкото и възходи да имам винаги - е повече като се тегли чертата на края на месеца!А и сега съм се стимулирала още повече, на 3 май съм кума и съответно трябва да съм с рокля...Искам да изглеждам страхотно  Blush

Хубав,усмихнат и позитивен ден с много минуси по кантара да имате!!! Радвам се че ви има момичета....

# 239
Здрасти, здрасти..   bouquet
Първо Честито на именниците, или такива,който си имат в къщи  - моето майче днес празнува  Hug
ЧРД и на ninanb   bouquet Само хубави неща от тук на сетне.

И така моята ударна приключи - 8ден, а не 7  ArhMih  Peace Кантаря от 77,2 днес сабахлям беше 72, 8, т.е. тотала е 4,4кг. Добре е, можеше и още според мен, че имам мегдан за сваляне, но предвид факта че от 8дни, 5 бяха МЦ съм повече от доволна, а и видимо съм поизчистила задържаната вода и вече не съм толкова подпухнала и надута.
От днес съм 3ПЗ и съответно съм вери хепи, ще пада ядене на корем.
Иначе за апетита да кажа, нещо хич го нямам тоз път, зорлян ям, защото трябва, че иначе няма слабеене. Дано се завърне, както казват хората, че апетита идва с яденето, че ми е мъка така.
Но не бързам де, той Дюки си каза че в началото на юни ще съм си постигнала целта, така че ей го къде е, сега ще се изтъркулат месеците.
desislava_87 честито за цифричката, и аз съм решила, че като сляза на 6та пейка ще се възнаградя с нещо сладичко, до тогава имам вето да не си забъркам нищо в къщи.
Teriyaki слугуване в кухнята му е майката, иначе не се получават нещата  Peace Опитваш се да се настроиш, че просто готвиш за всички, не само за себе си и готово

Гледам и Надето се разписала, браво. Така трябва по мое време тя и Мърпълчето ми бяха за пример. Явно тя все още си е  Peace

staiko1
много са тез кила за толкова малък период, явно организма ти помни като слон и бързо качва. Трябва сам да си направиш някаква психологическа бариера, която да си забраниш да прекрачваш. Нормално е човек да има такива моменти на отпускане, празнуване и оливане, ама с граници. В моята 3-4, тази граница беше 6цата на кантара. При нормални 57, и отпускане попразници, видех ли 6, отпред и веднага спирах всякакви своеволия, независимо дали е било посредата на празници, на почивка и т.н. Много ме депресираше това число и така си остана. В крайна сметка 59 ми беше прага на отпускане  Peace

Хайде дерзайте, режима си действа и успешно сваляне и борене на килца на всички  Peace

Едит: виждам познати муцуни на балкнЯ, да слизат веднага и да казват какви ги вършат, че да не посочвам поименно Wink  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт