Съпруги на военнослужещи - 7

• 58 599
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Побързайте с връщането-100 % е ако е 1 месец преди датата, макар че при служебна ангажираност също е 100 %. Пишеш молба до директора на ИА "ВКВПД", казваш причините,прикрепяш документи показващи защо-в случая копие на заповедта за курса с името на мъжа ти,IBAN, и чакаш да преведат парите.
А винаги можеш нова да си резервираш-стига да има места.

# 256
  • Пловдив
Побързайте с връщането-100 % е ако е 1 месец преди датата, макар че при служебна ангажираност също е 100 %. Пишеш молба до директора на ИА "ВКВПД", казваш причините,прикрепяш документи показващи защо-в случая копие на заповедта за курса с името на мъжа ти,IBAN, и чакаш да преведат парите.
А винаги можеш нова да си резервираш-стига да има места.

т.е. не може просто да я заменим с друга дата - трябва да върнат парите и евентуално да заявим нова ако решим? А молбата как се изпраща? по пощата? по факс?

# 257
  • Пловдив
Miss-know-all, на картата трябва да има телефон за връзка с ИА "ВКВПД", звъниш и си задаваш всичките въпроси. На мен винаги са ми отговаряли достатъчно ясно и точно.  Peace

# 258
Не знам как се процедира когато е извън София-сигурно факс или емейл, затова наистина най-добре звънни в агенцията-92 21 705/757/759-пон.-петък 9-17,30 ч.

# 259
И на нас ни се е налагало да не ползваме карта. От агенцията ми казаха да напиша молба в свободен текст с описание на причината и посочени данни на резервацията и почиващите. Прикрепени документи в нашия случай копие от заповедта за командировка, копие от картата, и копие от платежното нареждане. Всичко това изпратено по Еконт с обратна разписка. В молбата задължително се посочва мобилен телефон и банкова сметка. Обаждат се по телефон да кажат, че са възстановили парите.
Но за всеки случай се обади и говори с агенцията. Всичко обясняват много подробно. Дори ми продиктуваха "сламка" за текста на молбата.

От Стара Загора сме и затова пращах с Еконт.

# 260
  • Пловдив
Благодаря ви! ММ ще звънне днес да пита.

# 261
Здравейте! Аз също съм съпруга на военно служещ. Отдавна следя форума, но така и не съм сядала да пиша Simple Smile . Сега имам конкретен въпрос, тъй като четох по-назад в темата, че  е увеличен порциона на 90лв., но на моят съпруг вече 2 месеца подред порциона му е по-малък. Става въпрос за поделение във Варна. Не знам защо се получава така,  мислехме, че Януари е станала грешка и, че ще изплатят разликата с  Февруарски порцион, но Уви ....

# 262
Здравейте! Аз също съм съпруга на военно служещ. Отдавна следя форума, но така и не съм сядала да пиша Simple Smile . Сега имам конкретен въпрос, тъй като четох по-назад в темата, че  е увеличен порциона на 90лв., но на моят съпруг вече 2 месеца подред порциона му е по-малък. Става въпрос за поделение във Варна. Не знам защо се получава така,  мислехме, че Януари е станала грешка и, че ще изплатят разликата с  Февруарски порцион, но Уви ....
Здравей и добре дошла! И при нас също няма увеличение на порциона,гледах фиша на ММ за януари,получи си горе-долу същата заплата както декември месец.Сега ще видим февруари как ще е.Само не знам месец назад ли им се изплаща заплатата или месец за месец.

# 263
  • Сливен

Имали вече превод на февруарски порцион

# 264
При нас заплати към четвъртък, даже и петък . Не вярвам някъде да има платени февруарски заплати, още повече че трябваше да се изчака максимално правенето заради евентуалното увеличение на цивилните служители. Но може да има фишове. Но втори месец да няма увеличен порцион-това е немарливост.

# 265
При нас порционът е 90 лева още от януари.

# 266
Днес ММ попита негова колежка и тя каза,че имала увеличение на порциона,но аз пък не забелязах увеличение на заплатата му.И аз мисля,че заплата в четвъртък или петък, макар че днес се говорило че утре ще има превод.Струва ми се рано.

# 267
Това че порционът е увеличен не означава автоматично , че мъжът ти ще вземе по-голяма заплата. Laughing Може да е бил в болнични, да е дал по-малко наряди, да няма пълен месец с вредности....
Просто погледни фиша - има ред порцион. Да не говорим, че е невъзможно хората от едно поделение да имат различен порцион-автоматично зададен е в програмата .

# 268
Днес мъжът ми е питал, оказа се, че порциона си е 90лв, но той си вървял със заплатата. Действително миналия месец заплатата му беше с 30лв. повече. А това, което му се изплаща като храна - 11,14лв. на ден за храна спрямо нарядите в месеца било друго, а аз си мислех, че това е порцион. Малее омотах се сама в писането си  Crazy  Иначе утре като се върне ще го питам за фиша от Януари да видим там какво ще пише.

# 269
Да не пропуснеш.!

Общи условия

Активация на акаунт