Съпруги на военнослужещи - 7

• 58 609
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
ММ колко пъти ходи до магазина им в Пловдив, все няма неговия номер,беше взел само няколко тениски и така 90% от лимита си му остана в книжката.

# 376
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Радинка, те всяка година им изплащат остатъка от лимитните книжки. Даже миналата година моя мъж беше с най-голям остатък  по лимитната книжка от цялото поделение. Пали на ръка за дрехи...не ми се вярва баш така да е, но не съм чула нищо от ММ. Ще питам.
Maryse, предполагам и аз така, че няма да е както ми го разправя той, ама като се е закучил и това е. Даже незнам ще има ли възможност да вземе карта. Но определено ще го подпитам,ако успея и да го убедя ще е доволна работа.И на тия цени....
Моя също взе остатъка от лимитната книжка, 90% от нея. ММ тази година ще ходи на Корен май месец,минала година беше пропуснал.Тази вечер имат и банкет,техните банкети никога не свършват Simple Smile.Твоя мъж в кой дивизион е ?

ММ днеска ми каза за 20% от лимита ще изплащали. За офицери 100-120 лв, за сержанти -80, за войници-60.
За нови униформи нищо не каза.
За картите за почивка, каза че не били дойшли още май, но утре обеща ми да отиде да пита.
И той ще ходи на Корен май месец- честито дето се вика. Само да видим за колко дена ще е, че едната година бяха за 5, а миналата 10.
Трети дивизион е.

# 377
ММ не е питал за картите още, днес беше първи работен ден и то е имало откриване на параклиса в поделението, бяха до обяд,защото в момента е на банкет.Доколкото знам е, че на тази дата са открили дивизиона, в който е.Но все бъркам, дали беше първи или трети.Твоя мъж ако не е на банкет, значи моя е първи дивизион  Laughing

# 378
нееее, моя снощи беше на банкет. Значи е в първи  Laughing
На днешния ден е открито артилерийското поделение в Асеновград.
Пожелават си: да ти е сух барута и точен мерника  Wink
Моя и вчера беше до обяд и днес пак до обяд. Малко да се завърти из нас и той, че все го няма.

# 379
  • Пловдив
Да, а пък нашите миха вчера с маркуча локвите ... в дъжда. заради министърО. вир вода мокри цял ден и маршируване във вода до глезените, т.е. пълно окъпване... а за Корен от есента, не ми се говори - настинка, пневмония, антибиотици. Надява се да се откачи май месец, ама да видим

# 380
Здравейте,момичета!
Някоя от вас да знае дали вътрешния басейн във ВПД Рибарица работи? Или както обикновено ще работи след 01 юни?

# 381
Ние до сега след Корен болни не сме бири, тоест ММ. Само много Корен се е прибирал, ама толкова кален чак и в гърба му кал.
Каквото е такова- професия е това, че даже и призвание. Rolling Eyes

Ще чакам с нетърпение да видя утре какво ще каже ММ за картите

# 382
Хаха, наистина като се приберат от Корен са целите в кал, дрехи,чорапи,униформа.Но това им е работата, ами жените какво правят на Корен въобще не ми се мисли

# 383
  • Пловдив
Е то и там някои са на палатка, а други в база. Та жените определено не са по палатките, поне последния път не бяха. Калта не се коментира, тя е част от пейзажа  Laughing

# 384
  • Някъде в Европа...
Чудите се за лимита.....
Всяка година се изплаща около май месец определена сума на ръка - зависи от рода войски и структурата, решава се централно - 20,30 или 50 процента....С останалия лимит се поръчват дрехи по желание или там, където още не се поръчват, се купуват от военните магазини...На края на годината, ако министерството реши може да се изплати останалия лимит по книжка, но това не е задължително...практиката показва, че по=скоро не се изплаща....няколко години само решиха да го изплатят  Wink

# 385
А при ММ се чу,че тази година няма да се изплаща нищо, защото ще сменят униформите с нови.

При нас също се чува, че няма да има.Първо ще сменят унииформата, а догодина щяло да се дава пари.

# 386
Здравейте,спешно ми трябва рапорт за кандидатстване във вуз.Не можах да го намеря в сайта на МО.Ако може някой да ми го изпрати.Благодаря Praynig Praynig Praynig Rolling Eyes

# 387
  • София
много е любопитен факта , че за МО има само около 80карти, та се питам как младши чинове и старшини, се докопват до карти. А после се говори за привилегии Sad

# 388
  • Пловдив
Здравейте,спешно ми трябва рапорт за кандидатстване във вуз.Не можах да го намеря в сайта на МО.Ако може някой да ми го изпрати.Благодаря Praynig Praynig Praynig Rolling Eyes

Той не се ли пише на ръка?  newsm78 Или пък да проверите във военното окръжие?

# 389
dmaria, а, те тези с високи чинове и заплати съответно не са опрели до почивки с карта. Simple Smile така че спокойно. Да не говорим колко карти се връщат и пускат в свободна продажба после.

Момичета, от миналата година направиха 10 на 10 дните за море и планина, нали?
Нещо чува ли се за Рибарица това лято, да не затворят и нея?

Общи условия

Активация на акаунт