Съпруги на военнослужещи - 7

• 58 258
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Срока за връщане на карта и пари мисля че беше по-голям от 1месец.
Но може и да греша, не помня с точност.-

Моя мъж днес се върна от работа с доста любопитно инфо. Не останах очарована, но за сега е на 55% сигурно, всичко е на етап вземане на решение какво ще се прави.
Ако се случи, ще трябва да ходи в командировки от по 2-4седмици.

# 586
Вчера разбрах от ММ,че  до края на този месец ще им изплатят 20% за вещево доволствие и тази година ще има пари.До края на месеца трябва и авансът да им бъде изплатен.Заплатата до 17.04.2014г.То я месец добре ще стане 3-ти  да вземат пари,ама другия да му мислим.

# 587
taifun, при моя мъж няма такова нещо на този етап.
Освен проблеми и бачкане...

# 588
Чакай ще го кажат/чуят/ за сега само са искали бр.военнослужещи да изчислят парите.

# 589
Чакай ще го кажат/чуят/ за сега само са искали бр.военнослужещи да изчислят парите за 20%.

# 590
За заплатата по-рано и аванса и аз научих вчера от мъж ми, така че явно е точно инфото. А простете невежеството, но какво значи вещево доволствие Blush

# 591
Е, а дано. Simple Smile

Шехина, това са т.нар. пари за дрехи. Simple Smile

Моя мъж пък ще работи на 6ти май на 99% сигурно...решили са тази година на парада да изкарват техника и самолети...така че ще има полети.

# 592
За заплатата по-рано и аванса и аз научих вчера от мъж ми, така че явно е точно инфото. А простете невежеството, но какво значи вещево доволствие Blush
.
Значи пари за дрехи или от полагащият му се лимит от лимитната чекова книжка ,дето ще дават за поредна година пари според званието.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 11:51 от taifun

# 593
Ясно, момичета - военните всеки път ме смайват с удивително сложна терминология за прости неща Mr. Green

# 594
  • Пловдив
Ясно, момичета - военните всеки път ме смайват с удивително сложна терминология за прости неща Mr. Green

Ааааа, грешиш, не е само при военните. Вещево доволствие си се използваше и по много други места в едни доста отминали времена. Явно си доста млада и не си го чувала. Пък и не всички сме с бащи и дядовци, служили в армията.  Laughing
В момента май си остава само при военни и полицаи.

# 595
Хе-хе, в моето семейство и в това на мъж ми са все военни, но наистина не съм го чувала, а от годините до 89-та помня малко, факт Wink

# 596

Ааааа, грешиш, не е само при военните. Вещево доволствие си се използваше и по много други места в едни доста отминали времена. Явно си доста млада и не си го чувала. Пък и не всички сме с бащи и дядовци, служили в армията.  Laughing
В момента май си остава само при военни и полицаи.
Не ,те на другите места му казват пари за облекло или дрехи на мн. държавни служители работещи на различни места им плащат някакви пари но колко нз. Дори м. година казаха по новините  ,че и в нз. си кое министерство /не го помня/са си раздали пари за облекло,дрехи и.т.н.

# 597
  • Пловдив
Именно де, само при военните и полицаите се нарича вещево доволствие. Доста поостаряло понятие, чието значение много малко хора знаят. Особено сред по-младите.
А по принцип пари и/или работно облекло може да дава всеки работодател. А при някои длъжности си е задължително. Даже, ако се работи с компютър, се полагат и пари за един чифт очила, но не си спомням веднъж на колко години.

# 598
  • в рaя
Да се включа и аз с инфо, че заплата ще има преди Великден и аванс преди 1 май. После къде ще е чак 22 май не ми се мисли ...
Вярно и за парите за очила, но май чак сега го въведоха и е само за определени длъжности без значение, че и др. работят с компютър ... също така не се знае дали и кога ще им платят очилата ...
Радвам се, че нас взеха да ни пропускат за парада във Варна, то не знам правят ли още, аз ходих преди да забременея първия път.

# 599
Ей,много сте тихи Simple Smile
При нас има заплати.

Някой с актуални впечатления от базата на Пампорово?
Искам да отидем с ММ след 6 май.

Общи условия

Активация на акаунт