Интериорен стил по аматьорски 18

• 59 223
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • В кошера...
И аз скоро пипнах килим с висок процент коприна. Влюбих се и сега не искам да видя друг, а толкова пари за килим не мога да отделя... Ще си остане несбъдната любов.
Другата драма е, че единственият килим, който си представям в моя хол е почти бял и това ми се струва невъзможно с две деца /момчета/. Колко ли време ще оцелее?

Барба, днес разглеждах един каталог на Икеа и вътре мисля, че видях същите черни матирани плочки.

Още една консултация за желаещите да си губят времето!
Мислите ли, че на разстояние 180 см може да се съберат два столофотьойла и мини масичка между тях? Диагонално разположени под бибилиотека/секция с П - образна форма. Скоро обсъждахме нещо подобно, но разстоянието е малко, а не ми се мисли за диван - имам един в стаята. Взех да мисля, че ми е нужно още място за сядане, а не само шкафове. Повечето кресла в Икеа са около 80 см широки, но диагонално разположени ще заемат повече място предполагам.
Дайте ми идеи за такива столове - кресла в стил Икеа.

# 661

Още една консултация за желаещите да си губят времето!
Мислите ли, че на разстояние 180 см може да се съберат два столофотьойла и мини масичка между тях? Диагонално разположени под бибилиотека/секция с П - образна форма. Скоро обсъждахме нещо подобно, но разстоянието е малко, а не ми се мисли за диван - имам един в стаята. Взех да мисля, че ми е нужно още място за сядане, а не само шкафове. Повечето кресла в Икеа са около 80 см широки, но диагонално разположени ще заемат повече място предполагам.
Дайте ми идеи за такива столове - кресла в стил Икеа.

http://jysk.bg/dnevna-stolova/kresla/kreslo-baltimore-plat-s-pyaschen-cvyat

# 662
Другарки, аз тук да подбоядисам, там да подновя и станах истински Казимир Малевич. Пу-пу. Mr. Green може  да не съм талант в пипкавите работи, но с такъв размах си боядисай вратата на дрешника, след това си казах защо да не си боядисам и самия дрешник. Цял ден посветен на изкуството!!! Мисля да продължа с филма Баща ми бояджията. Ох, не мога...

П.С. Специален поздрав за Ванилия:

http://m.youtube.com/watch?v=i0KES4V85uk

И килими тупат в началото на филма, боже, за нашата тема е правен този филм. Laughing Персийски, чипровски, котленски...

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 07:26 от Цонна

# 663
Ей,  Ванилия как ни подкокороса да си изкараме килимите на показ Simple Smile Давайте, момичета, не се стеснявайте Simple Smile

Сега погледнах дали, и какви снимки имам на моите килими, защото и аз съм на безкилимна вълна и всичко, което имам е командировано в селската къща. Имам някакви, не са правени с търговска цел, но стават. Чакам Ванилия Crossing Arms

Сега се замислих, дали някога съм виждала/пипала копринен килим на живо Rolling Eyes И да съм, едва ли съм знаела, че е от коприна. Вече ще внимавам.

Медунка, защо трябва да са два фотьойла? Един, някакъв интересен (може цветен) акцент, е много по-стилно и нетрадиционно. Масичката също може да е нещо различно от обикновена масичка.

Отивам да гледам Баща ми бояджията.

# 664
Цонна, благодаря! Ще си го пусна скоро!
Алени цветя, представих си дръжката - совалка, много хубава идея! Виж хладилника с тапет не мога да си представя  Laughing
Аз обичам да има килими, ей тъй, под някоя масичка, или пред диванче... И също да ги има, защото дечурлигата са все по земята, поне да не им замръзват трътките напълно... Нещо вече се разколебах за турското синьо у дома, но няма значени - ще пробваме, ще видим.
Много искам да видя копринен килим, само съм чувала за тях. Някой ден, когато няма кой да ми мачка пластилин върху килима или да търкаля шишарки върху него, може би ще отделя средства за някой наистина хубав килим, да си седя на земята и да ми е кеф  Sunglasses Ех, ще бъде много яко - баба с книжка на килима пред камината... (другите неща, които дядо ще има предвид за върху килима се подразбират от самосебе си Wink)

# 665
  • София
И аз 15 години изкарах без килими и много ги пренебрегвах. Но при последното ми ходене в Истанбул през 2011 някак си получих килимарско прозрение. Не че предишните пъти, които съм била там не съм ги гледала, но не ги виждах тогава, а този път някак си ми се отвори окото за килими.
И тези с коприната ми обясниха, че са доста "крехки" за активна употреба... Но пък какви красоти.
Всъщност "копринен" е вълнен килим с голям процент копринени нишки в него, нали. Защото само копринен аз не съм виждала.

# 666
Ето едно изображение за ръчнотъкан копринен килим! Какъв блясък... Мисля, че не е за "проста" всекидневна...  Но е много хубав!
Скрит текст:

# 667
Алени цветя, представих си дръжката - совалка, много хубава идея! Виж хладилника с тапет не мога да си представя  Laughing

Визуализирам хладилника. Нямаше средства и трябваше да импровизираме  Laughing
http://prikachi.com/images/859/6923859e.jpg
Килимът е ........оставящ без дъх  Heart Eyes

# 668
Медунка,сега премерих разстоянието в стаята на дъщеря ми,която скоро промених тотално.При нас са от най-старите фотьойли/добре,че не ги хвърлих преди две год./-2бр. с малка масичка с широчина около 50см ,не са нагъчкани свободно и добре си стоят на разстояние 180-190см.
Аз дълго време бях майка ми бояджийката.
Вчера бяхме в Турция,в най-близкото гранично градче до Бургас.Гледахме специално килими,много са им красиви,а и лирата в момента е на супер цена.

# 669
Ох, тези килими!Често харесвам интериори с такива, но не се престрашавам да сложа у дома.Имам чувството, че колкото и да чистя, винаги ще има прах и ще го дишаме.По същия начин съм и за диваните, ако не е кожа, мисля, че се завъждат някакви гадинки по тапицерията.Продължавайки да ви чета, мога да се обърна на 180 градуса и да се сдобия с килим, но ще го мисля.Единственият текстил, който съм си позволила е по възглавниците на дивана.
Сега да ви питам, в какъв стил е този интериор?Искам да знам наименованията на различните стилове, но освен рустик, скандинавски, класически, друго не знам. Crazy
Харесва ми, защото е бяло/любимо/, а в същото време може да се постигне цветна наслада с аксесоарите. Гранитогреса бих трампила с паркет или дюшеме.

# 670
  • Варна
Здравейте, вдъхновителки! Честита нова година. Пожелавам ви от сърце здраве и сбъднати мечти.

Изчетох последните 3 теми на един дъх. Страхотни идеи. Бързам да си кажа, че персийските килими съвсем отскоро са ми слабост, след като приятелка изрови от старо жилище такъв, син, сложи на традиционното си (или кънтри  newsm78) обзавеждане и не мога да му се нагледам. С такова удоволствие ходя в дома й. Но ми хареса именно, че е син, тъмно син. Особено ми харесват такива килими в модерни, еклектични и/или скандинавски интериори. Дори Икея миналата година пуснаха такива ориенталски, поне в БГ. Така, че чакам с нетърпение да видя килима на Ванилия. Както и синия диван на sol y arena.  Peace

И понеже обсъждахме декорация на маси, ми се иска да ви покажа една интересна такава.
Скрит текст:

# 671
А копринените килими дали традиционно не са за окачане по стените, а не за пода? Питам само, не съм много наясно.
Ние имаме на вилата едно копринено килимче, което със сигурност е за стена, но то е малко - 70х50 см примерно, иначе би било изтривалка. Много е красиво, в бежово, бяло и черно, с копринените отблясъци, арабески, които се преплитат с йероглифи и били гласяли "един е Аллах и Мохамед е неговият пророк". Mr. Green Подарък ни е от един познат от Тунис.

Цонне, тъкмо в Амстердам посетих чудесна изложба "Малевич и руските авангардисти". Дерзай, с теб съм! Simple Smile Пък и помня, че си беше показвала спалнята преди време и тогава всички бяхме за това да си пребоядисаш вратата на дрешника в нещо по-тъмно. Тогава беше бяла, сега каква е?

Чудо на чудесата, пробвай с "modern classic interiors" и ще ти наизлязат доста подобни.

# 672
Мерси, Барба!
Така излизат да, но ми се щеше и да мога да различавам още  стилове.
Пина беше писала за някакъв, който не запомних, а не знам кое е характерно за него.
Ще ми бъде интересно, ако можем да визуализираме- това е рустик, това нео незнам си к`во и т.н. Grinning

# 673
Да, на мен също ми е интересно за стиловете, защото освен да зяпам картинки в интернет, нищо не разбирам.... Какво конкретно ще рече "еклектика"-та, която използвате често?
И аз искам да видя синия диван и дрешника!
(за моя килим ще има да почакате - чак във вторник ще го вземат, което значи най-рано другия вторник да го получа Tired)

# 674
Барба, нали знаеш, че тук разказите не се приемат. Снимка Naughty

aleni_cvetya, разкажи, моля те, повече за тапета върху хладилника. С лепило за тапети ли го лепи или със C200, отгоре има ли лак, или нещо друго за запечатване на хартията. И как се държи във времето, от колко време е така преобразен?

Ванилия, щракни едно ъгълче, макар и неизпрано. Ще пукна от любопитство до другия вторник.

На Пина любимият стил е мидсенчъри, което ще рече 50-те, 60-те години на миналия век. Тук има детайли от това време, но стила като цяло си е скандинавски  
http://www.planete-deco.fr/2013/12/31/back-to-the-fifties/.
А еклектиката е смес от много стилове.

Къде е Богиня  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт