Имам ли право да преместя детето си в друг клас?

• 18 350
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
  • волно калдъръмче
alinaa, детето Ви е в първи клас. Майките на първолаци провеждат масирани проучвания за учител, година-две преди заветния първи училищен звънец. Не е модерно да се подхожда към този въпрос на принципа на случайността. Вас съдбата ли ви събра или Вие избрахте госпожата? Ако изборът е Ваш и е основан на задълбочена проучвателна дейност, то вие ми приличате на капризно дете, което иска новата играчка, но после се тръшва театрално, защото вече иска друга.

# 16
Благодаря, на всички за отговорите и мненията ви  Hug Аз също много мислих за това да не стане от трън та на глог и за смяната на средата (въпреки че тя се познава с част от децата в другите класове от предучилищната) и именно за това се забавих въпреки че може би трябваше да реагирам много по рано. Не искам да описвам конкретните причини публично тук но ако някой има желание да ми пише на лични бих обяснила по конкретно за да си сверя часовника дали аз не приемам прекалено навътре нещата  Rolling Eyes
Докато пишех видях последното мнение и отговора е съдбата ни събра с въпросната г-жа (нямаме право на избор на у-чител), аз само избрах у-щето. Не съм капризна даже обратното и все се опитвах да приема нещата за нормални но напоследък чашата ми преля. Ще напиша някои от нещата за да ме разберете - забележки в бележника (тефтера)от буквално 1-вия учебен ден за всичко което може да се сетите примерно ако й няма гумата забележка и т.н., наказания за неща за които не е виновна без да бъде изслушана (получих извинение за това но сега пак се повтаря и я прибирам разплакана), неадекватно оценяване за което имам доказателства и писане по учебниците и тетрадките й с доста поне за мен груб тон.  Когато я взимам нищо не ми се казва после когато се прибера виждам всичко, вече ме е страх да й отворя нещата. Става въпрос за кротко и възпитано дете, което ходи с голямо желание на у-ще и се старае. Гледам реално на нещата и знам къде бърка и кое й е трудно но да получи лошо (2-ка) при две правописни грешки за цяла страница диктовка мисля че е прекалено.

# 17
  • волно калдъръмче
Докато пишех видях последното мнение и отговора е съдбата ни събра с въпросната г-жа (нямаме право на избор на у-чител), аз само избрах у-щето.
И училището ви вероятно се ползва с титлата елитно?

# 18
Не, не бих казала че е от елитните  Peace

# 19
  • волно калдъръмче
Защо да нямате право да си предпочетете учител? В елитните има подобни ограничения, защото желанията на повечето са насочени към един-двама преподаватели за съответния випуск, а останалите също трябва да имат пълни паралелки. За да не ви дават да избирате, трябва да сте елитно, където няма проблем са пълняемостта на паралелките. Основният проблем за директорите там е да удовлетворят невъзможните претенции 80 деца да са записани един и същ учител. Лесно парират претенциите с условието "Искате в нашето училище, но не можете да избирате учител".

# 20
  • София
Защо да нямате право да си предпочетете учител? В елитните има подобни ограничения, защото желанията на повечето са насочени към един-двама преподаватели за съответния випуск, а останалите също трябва да имат пълни паралелки. За да не ви дават да избирате, трябва да сте елитно, където няма проблем са пълняемостта на паралелките. Основният проблем за директорите там е да удовлетворят невъзможните претенции 80 деца да са записани един и същ учител. Лесно парират претенциите с условието "Искате в нашето училище, но не можете да избирате учител".
не е до право да си избереш учител - аз например бях абсолютен идиот и реших, че няма начин човек да е начален учител без да има призвание - е, сбърках и сега си сърбам попарата. Нещата не са като при авторката на темата, но определено имам съмнения в менталното състояние на учителката на сина ми  ooooh!

# 21
  • волно калдъръмче
Нещата не са като при авторката на темата, но определено имам съмнения в менталното състояние на учителката на сина ми  ooooh!
Е, ти си имаш право да се съмняваш в менталното състояние на когото си искаш, но има други родители, които може и да не споделят твоето мнение. Даването на оценки е приоритет на контролните органи.

# 22
  • София
Нещата не са като при авторката на темата, но определено имам съмнения в менталното състояние на учителката на сина ми  ooooh!
Е, ти си имаш право да се съмняваш в менталното състояние на когото си искаш, но има други родители, които може и да не споделят твоето мнение. Даването на оценки е приоритет на контролните органи.
eстествено - някъде да съм дала оценка  ooooh!. Изразих собствените си съмнения, не съм поставяла оценки  Mr. Green Но текучеството би трябвало да е основна оценка, обаче когато говорим за делегирани бюджети нещата стават доста сложни, нали  Wink

# 23
  • волно калдъръмче
Текучеството може да има пространен характер и да не е свързано непременно с ненавист от страна на родителя към учителя. Представи си малък град, който се обезлюдява поради нарастващата безработица и ниския стандарт на живот. 

# 24
  • София
Текучеството може да има пространен характер и да не е свързано непременно с ненавист от страна на родителя към учителя. Представи си малък град, който се обезлюдява поради нарастващата безработица и ниския стандарт на живот.  
e, хайде сега, много добре ме разбираш за къде и какво говоря  Peace

но принципно да напомня - говорех за това, че някои майки в пълната си неукост или безумие, не избират класен ръководител и смятат, че всички са класни. Е, да ама се оказва, че далеч не е така  Peace

ПП И тук никой не говори за ненавист - чак пък такива чувства към непознат човек, трябва да си болен, за да ги изпитваш

# 25
  • волно калдъръмче
Нищо не разбирам. Когато имам някакви въпроси или проблеми, не ги стоварвам с лека ръка на другите под форма на съмнения в менталното им състояние.

ПП И тук никой не говори за ненавист - чак пък такива чувства към непознат човек, трябва да си болен, за да ги изпитваш
Учителката на детето ти съвсем не ти е случайна непозната.

# 26
  • София
ще се самоцитирам  Simple Smile

но принципно да напомня - говорех за това, че някои майки в пълната си неукост или безумие, не избират класен ръководител и смятат, че всички са класни. Е, да ама се оказва, че далеч не е така  Peace
кое не е ясното?

# 27
  • волно калдъръмче
Аз такива безхаберни майки не познавам  Sunglasses Всяка иска най-доброто за детето си и никога няма да пропусне да му избере учител. В подфорума такива теми се отварят за доброутро.

# 28
  • София
Аз такива безхаберни майки не познавам  Sunglasses Всяка иска най-доброто за детето си и никога няма да пропусне да му избере учител. В подфорума такива теми се отварят за доброутро.
приятно ми е да се запознаем - казвам се Безхаберна майка - идиотка - това съвсем сериозно, на всичко отгоре сляпо вярваща в системата... до преди 3 години, но за дъщеря ми ще избера класен след 79 проучвания и консултации, обещавам  Peace

# 29
  • волно калдъръмче
Дано ресурсите, които вложиш в проучването, да не се окажат загубено време, което може да употребиш за решаване на истинските проблеми  Peace Пожелавам ти никога да не съжаляваш за избора си! Все пак ще си е твой  Wink

Общи условия

Активация на акаунт