Имам ли право да преместя детето си в друг клас?

• 18 350
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Може да има някакви писмени забележки като рецензии под работата на детето и толкоз. Повечето учители нарушават тези правила с усмихнати шестици, но те носят толкова позитивни емоции, че се приема.

Според теб каква е разликата между думата "отлично" и цифрата 6?

# 46
  • София
Още от времето, когато бях първи клас, като ориентир колко добре или зле ми е било написаното, беше колко червено имам по тетрадката. Оценката не  беше от първостепенна важност. Най-приятно ми беше, когато нямаше нито една червена точица, написана от учителката. Красота!

# 47
  • София
Разликата е огромна. Не става дума за моето мнение. Оценяването се извършва по наредба, която учителите спазват и според нея не бива да има цифра при оценяването в този клас. Оценява се с качесвеното:"Отлично!" или "Браво!" - според въведените правила. Повечето учители пишат усмихнати шестици, които са тип емотикони, разкриващи нагледно доволството на преподавателя от прочетеното.
В този случай например:"Можеш повече!", "Старай се повече!" или дори откровеното "Не съм доволна от работата ти!". Като разбира се се посочват и грешките.
Ето за справка:http://www.myschoolbel.info/For%20Teachers%20Doc/nrdb_add05_3-03_ocenjavane.pdf

# 48
  • София
Може би останах неразбрана. Майката на коментираното детенце спомена, че за две грешки то получавало двойки. Стори ми се нередно и реших да я запозная с наредбата.
Моето лично мнение, ако ви вълнува, е оценяване- поощряване или позитивен стимул, независимо дали е усмихната шестица или пчеличка, печат или друго. Важното е да не е прекрасен, макар и усмихнат лебед. При такова постижение, т.е. слабо, "Старай се повече!" върши работа и не е срещу правилата. По-позитивно е! Така е, разбира се, според мен.

# 49
... Повечето учители нарушават тези правила с усмихнати шестици, но те носят толкова позитивни емоции, че се приема.

А тези, които не са получавали, какви емоции изпитват?
По мое време оценките започваха от 4 клас, което осигуряваше по-съчувствена и приятелски настроена среда поне до 10-годишна възраст. Но още си спомням първата си оценка в 4 клас каква буря от противоречиви емоции ми донесе - хем, че беше 6. На тази шестица дължа някои много сериозни проявления в живота си.

# 50
  • волно калдъръмче
Коментирам поста ти за безхаберните майки !
Останалите ти словоблудства , изобщо не ме засягат ! Не намесвай ментални състояния и други изказвания . Тук говорим само за избор на учител , който не е възможен в много случаи !
Освен това , някакви проблеми ли имаш с изказа ?  Или си мислиш , че си Йода от междузвездни войни ?

Добре, че си ти, че невежите, които четат и пишат в темата, да знаят кой словоблудства и кой за какъв се мисли  Laughing
Аз мога да си давам мнението в този форум както си преценя.

Казах, че и аз съм от безхаберните, успокои ли се вече Rolling Eyes

Според теб каква е разликата между думата "отлично" и цифрата 6?
Цифрата е важна, думата се разбира повече като похвала.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 22:36 от Саморая

# 51
Разликата е огромна. Не става дума за моето мнение. Оценяването се извършва по наредба, която учителите спазват и според нея не бива да има цифра при оценяването в този клас. Оценява се с качесвеното:"Отлично!" или "Браво!" - според въведените правила. Повечето учители пишат усмихнати шестици, които са тип емотикони, разкриващи нагледно доволството на преподавателя от прочетеното.
В този случай например:"Можеш повече!", "Старай се повече!" или дори откровеното "Не съм доволна от работата ти!". Като разбира се се посочват и грешките.
Ето за справка:http://www.myschoolbel.info/For%20Teachers%20Doc/nrdb_add05_3-03_ocenjavane.pdf

Сърдечно ти благодаря, че ми обясни как да оценявам след 25г. учителски стаж  smile3508.
Оценката е качествена, но и баба знае, че "Много добре" си е 5, а "Добре"  си е 4. Децата се сърдят, когато е "Браво". И знаете ли защо? Защото не съответства на цифра. Идват и питат "Колко е това?". Много колеги споделят, че имат проблем с родители, които носят  тетрадки на различни деца и питат защо тяхното има "Много добре", а другото "Отлично". Затова някои започнаха на всяка сам. работа да изчисляват оценката до стотни, по формула и питанията спряха. Децата в края на годината ще завършат със словесна оценка, но тя ще бъде на базата на точни и ясни критерии. Разбира се, не приемам оценка 2 в 1 клас. Тогава вече трябва с думи доста конкретно да се изпишат пропуските.

# 52
  • София
Какви са тези ДИКТОВКИ по една страница в първи срок на първи клас???
Че и за две грешки, оценка ЛОШ(2)???

Започвам да се съмнявам в сериозността на тази тема! Naughty

# 53
Напълно е възможно. Страниците са малък формат, тесни и широки редове- общо 10 реда на страница, което прави около пет- шест изречения. Моят първолак в момента прави и повече.
За две грешки на такава страница си е изхвърляне да се порицава дете било с "2", било "лошо", "слаб" и подобни- все едно. И то на диктовка, не на препис. От децата словесната и цифровата оценка се приемат еднакво. Не са телета, знаят кога е две. 

Но темата е за това, дали родител има право да си премести детето. Да, има право, както се разбра и дали и по каква причина ще го упражни си е негова работа.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 12:56 от Judy

# 54
  • волно калдъръмче
Има право - няма право... Решение, основано на правото, не винаги заличава проблема.
Скрит текст:
В този ред на мисли и социално слабите имат някакви права, но това не им е решило още проблемите.
Авторката си има съображения за местенето. Да си даде ясна сметка дали решава проблем с това. Ако ще си го мести на инат и заради спорта - няма проблеми, нито ще е първата, нито последната.

# 55
  • София
Дафи, напълно съм съгласна с написаното от теб в темата. Но има учители, дори и в първи клас, които показват своите симпатии към някои деца и винаги ги поощряват и хвалят, а за грешките им се правят, че не ги виждат или забележката е много лека, с усмивка направена. Към други ученици се държат по-строго и винаги тези деца са виновни за всичко. Т.е. има любими и не любими ученици за учителите.

# 56
Има право - няма право... Решение, основано на правото, не винаги заличава проблема.
Скрит текст:
.
Тя не се интересува от мнението ви относно произхода на проблема, а пита друго, на което бе отговорено. Какви локуми ще разтягате и какви ситуации ще си съчинявате- това е без значение. Ситуации, които не познавам, не коментирам. Пиша по тях само доколкото са изложени, според както са изложени и ако ме питат за съвет по тях. Случаят не е такъв.
Има други теми, в които се пита как да се реши конкретно зададен проблем. Имате поле да се вихрите по тях.

Дафи, напълно съм съгласна с написаното от теб в темата. Но има учители, дори и в първи клас, които показват своите симпатии към някои деца и винаги ги поощряват и хвалят, а за грешките им се правят, че не ги виждат или забележката е много лека, с усмивка направена. Към други ученици се държат по-строго и винаги тези деца са виновни за всичко. Т.е. има любими и не любими ученици за учителите.
Да, това се случва често. Ако усетя, че моето дете в ранна възраст /начални класове/ бива умишлено редовно подценявано, определено бих го преместила. Оставането му в подобна среда би било пагубно за него.

# 57
  • София
Така е! За оценките в класовете от 5-ти клас нагоре - определено пак има : протежета, любимци и вечно виновни ученици. Sad

# 58
До тогава се надявам и детето да е разбрало, че учителите и оценките им са субективни и че те не винаги дават обективно отражение на самото него и работата му.
Просто при малките деца оценката, дадена им от възрастен, често се приема като оценка на самите тях, като личности, те трудно отделят двете неща. Затова за мен началната учителка и отношението й са толкова важни.
Ако такъв учител подценява очевидно детето ми по математика и БЕЛ след четвърти клас, отново бих помислила за смяна на клас/ училище, обаче.

# 59
  • София
Абсолютно вярно! Не трябва да се мълчи и търпи, защото става по-лошо. Задължително и директора на училището трябва да знае какви ги върши учителката. Макар, че не е сигурно как ще реагира директора. Може дори да изкара детето, че не знае, не внимава или да се направи на разсеян и да не предприеме мерки. Аз сега се сблъсквам с един такъв директор на училище в София. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт