Имам ли право да преместя детето си в друг клас?

• 18 350
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дано ресурсите, които вложиш в проучването, да не се окажат загубено време, което може да употребиш за решаване на истинските проблеми  Peace Пожелавам ти никога да не съжаляваш за избора си! Все пак ще си е твой  Wink
абсолютно вярно - защото винаги съм казвала, че не е важно, колко страхотен е един учител, ако той не може да си пасне с детето и детето с него, защото когато я няма връзката учител-дете, то тогава никой нищо не може да направи, пък ако ще учителя да е върха за останалите N-броя деца  Peace. А дали аз имам проблеми или не, както и дали учителката ни има проблеми или не - няма как да гадаеш, защото не съм дала и идея за какво става въпрос - аз проблемите си ги решавам, не стоя да чакам да ми дадеш съвет за това ти  или Лиляна, просто прекалено много говорите, без да имате идея, какъв е конкретния проблем на конкретния човек Wink

Но принципно исках да кажа, че има майки, които не избират учителите, въпреки че са в бг-мама  Wink

# 31
Аз такива безхаберни майки не познавам  Sunglasses Всяка иска най-доброто за детето си и никога няма да пропусне да му избере учител.
Както вече няколко потребители ти казаха - в повечето училища , не може да се избере учител ? Трудно ти е да го разбереш или просто искаш да обиждаш хората ?

# 32
Има опасност дребното недоволство да стане огромен проблем. Майката ще трябва да обясни на директора защо иска да мести, той ще говори с учителя, а колегите му (сред които има и приятели) най-малкото от професионална солидарност няма да приемат с отворени обятия детето. Може би ще искат да доказват, че проблемът все пак си е в детето, а не в колегата им. Не би трябвало да е така, но има и дребни душици...

# 33
Аз такива безхаберни майки не познавам  Sunglasses Всяка иска най-доброто за детето си и никога няма да пропусне да му избере учител. В подфорума такива теми се отварят за доброутро.

Вече в много малко училища е позволено да си избираш учител. В училището на дъщеря ми, директорът ни събра на предварителнаРД и дебело подчерта,че който има претенции при кой учител да бъде детето, може да си потърси друго училище. Аз разбрах , коя ще е учителката на дъщеря ми , един месец преди да започне учебната година. И нямах никакви впечетления от нея, нито пък можех да сондирам мнения, по простата причина ,че жената до сега е била само възпитател ,а от тази година за пръв път ще бъде класен ръководител.

# 34
  • волно калдъръмче
абсолютно вярно - защото винаги съм казвала, че не е важно, колко страхотен е един учител, ако той не може да си пасне с детето и детето с него, защото когато я няма връзката учител-дете, то тогава никой нищо не може да направи, пък ако ще учителя да е върха за останалите N-броя деца  Peace.

В момента, в който забравиш, че връзката учител-дете ще е реципрочна, ако родителят си е свършил работата, вече имаш проблем. В момента, в който изключиш другите деца от тази връзка, пак ще имаш проблем. В момента, в който допуснеш, че си идеална, проблем нямаш - той вече е в другите.

Аз такива безхаберни майки не познавам  Sunglasses Всяка иска най-доброто за детето си и никога няма да пропусне да му избере учител.
Както вече няколко потребители ти казаха - в повечето училища , не може да се избере учител ? Трудно ти е да го разбереш или просто искаш да обиждаш хората ?

Щом изказвания за менталното състояние на учителите не звучат обидно и се приемат за нормална храна за личното его и Елия не ги порицава, то Елия нещо не е разбрала, а не аз.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 07:48 от Саморая

# 35
Има опасност дребното недоволство да стане огромен проблем. Майката ще трябва да обясни на директора защо иска да мести, той ще говори с учителя, а колегите му (сред които има и приятели) най-малкото от професионална солидарност няма да приемат с отворени обятия детето. Може би ще искат да доказват, че проблемът все пак си е в детето, а не в колегата им. Не би трябвало да е така, но има и дребни душици...

Нека да оставим дребните душици настрана. Тук винаги виждаме едната страна на нещата, а всеки дава мнения и съвети. Затова не можем да бъдем реални в преценката си. Но с другото в поста съм съгласна напълно. Три пъти ми се е случвало да местят дете на колега в моя клас. Е, никак не е приятно.

# 36
  • София
Аз такива безхаберни майки не познавам  Sunglasses Всяка иска най-доброто за детето си и никога няма да пропусне да му избере учител. В подфорума такива теми се отварят за доброутро.

Аз не съм избирала също учител, защото имената ми бяха еднакво непознати. Разчитах на заместник-директора да подбере подходящ учител. В това отношение беше положително, че децата караха предучилищната там - началните учители, които трябваше да поемат първокласници познаваха децата. За второто беше съвсем на късмет, защото учителката беше ъвсем нова.

# 37
  • волно калдъръмче
Не се хващайте за думата безхаберни. Аз също съм в това число. И моето дете беше при учителка, завършила педагогика, специализирала след това психология, с една година педагогическа практика като възпитател.

Аз говоря за идеалните хора със завишени изисквания към другите, които се сърдят, че учителите са избрали да си общуват с тях служебно, щото друг начин просто е невъзможен.  

# 38

Нека да оставим дребните душици настрана. Тук винаги виждаме едната страна на нещата, а всеки дава мнения и съвети. Затова не можем да бъдем реални в преценката си. Но с другото в поста съм съгласна напълно. Три пъти ми се е случвало да местят дете на колега в моя клас. Е, никак не е приятно.

Да, настина не е приятно. Но едно е да не ти е приятно, друго е да накараш и детето, и майката да съжаляват, че са се преместили. Или да виниш детето.

Училището  отначало докрай е един ужас, тежко изпитание за личността. Ако има пътуване във времето, бих се върнала в детството или в университета, но никога, за нищо на света не и в училище. Зародишът на всички психологически проблеми е там (лично мнение, моля никой да не се обижда).

# 39

Училището  отначало докрай е един ужас, тежко изпитание за личността. Ако има пътуване във времето, бих се върнала в детството или в университета, но никога, за нищо на света не и в училище. Зародишът на всички психологически проблеми е там (лично мнение, моля никой да не се обижда).

Много пъти съм си мислила точно това.
В Университета се чувствах в съвсем естествена среда, в училище- вкл. и в трите , в които съм била- като подплашено животно.Горе-долу в първи клас се чувствах добре, след това- ужасно

# 40

Не го приемам това. Ако така се говори пред децата, не се учудвам защо се държат неадекватно в училище.

# 41
  • София
alinaa, изобщо не отлагай и премести детето си в друг клас или училище, но преди това проучи там какви  са учителите.

# 42
Естествено, че не бих го казала на дете. То има нужда от всичките си сили, мотивация и инат, за да се справи и да мине през това с минимални щети. Но това е друг въпрос, извън поставения. Само си мислех, че детето на авторката на темата ще понесе щети от преместването в друг клас. В този случай бих сменила училището.

# 43

Щом изказвания за менталното състояние на учителите не звучат обидно и се приемат за нормална храна за личното его и Елия не ги порицава, то Елия нещо не е разбрала, а не аз.
Коментирам поста ти за безхаберните майки !
Останалите ти словоблудства , изобщо не ме засягат ! Не намесвай ментални състояния и други изказвания . Тук говорим само за избор на учител , който не е възможен в много случаи !
Освен това , някакви проблеми ли имаш с изказа ?  Или си мислиш , че си Йода от междузвездни войни ?

# 44
  • София
Учителят в първи клас има право да дава само КАЧЕСТВЕНИ оценки (не крещя, просто акцент). С една дума двойки няма, цифри под формата на оценка, т.е. количествено измерение на знанията на първолачето е напълно недопустимо и в разрез с всички разпоредби. Количественото оценяване започва във втори клас и има наличен ученически бележник за целта, а в дневника има съответно графи. Дневникът за първи клас включва единствено педагогическа характеристика на всяко дете от класа по предмети- съобразно образователните стандарти, т.е. онзи базов минимум, за който все се говори.Може да има някакви писмени забележки като рецензии под работата на детето и толкоз. Повечето учители нарушават тези правила с усмихнати шестици, но те носят толкова позитивни емоции, че се приема.

Общи условия

Активация на акаунт