ЕВРОВИЗИЯ - Copenhagen 2014, "JOIN US"! (тема 17)

• 51 399
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
По голямата част от песните на литовската селекция ги чух. Намирам селекцията им за много приятна. Не знам откъде идва това усещане, но винаги имам големи очаквания за Литва и мисля, че това е народ, който е много музикален и с добри певци.  Само не знам дали тези са изпълнителите за финала или на финала други хора ще пеят същите песни.

# 121

По голямата част от песните на литовската селекция ги чух.
Песните на Литва тепърва ще се представят - вече са в сайта http://www.lrt.lt/projektai/eurovizijos_dainos  може да се гласува в долния край на страницата.
Досега беше само селекцията за изпълнители ( бяха избрани 8 (от общо 20) за участие в 3-ти кръг. На 8 февруари ще бъде избрана песента, а на 15 февруари (големият финал)- изпълнителят. И така:
- Шоу 6 - 18 януари- 8-те кандидати ще изпълнят 16 песни. След гласуването по-нататък продължават 14 песни и  7 изпълнители.
- Шоу 7 - 25.01. -  7 кандидати с 14 песни - ще продължат 6 изпълнители с 12 песни.
- Шоу 8 -  1.02. -  6 кандидати с 12 песни - ще продължат 5 изпълнители с 10 песни.
- Шоу 9 -  8 02. -  5 кандидати с 10 песни - избор на песен-победител и 4 изпълнители
Голям финал - 15 февруари - четиримата изпълнители ще пеят песента-победител. С гласуване ще се избере изпълнителят.

Литовската селекция е излишно разтеглена - елиминациите стават, както се казва "на час по лъжичка"

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 23:03 от Isis

# 122
Беларус:  Макс Лоренс и Дидюля (победителите от зрителския вот) са написали писмо до президента, с което остро критикуват гласуването на журито и го молят да се намеси като анулира резултатите от националния финал.http://people.onliner.by/2014/01/13/lorens-i-didyulya-prezidentu/   Има и онлайн петиция  с 2500 подписа в тяхна подкрепа

# 123
Аз пък заради песента на Беларус само си мисля за чийзкейк  Blush

# 124
Aз пък никога не съм яла чийзкейк. Embarassed

Исис, аз продължавам да недоумявам - ясно че ще се избере първо песента, но как това ще стане на живо шоу, в което би трябвало да се вижда кой ще пее? Да не е гласуването само онлайн? Аз не мога да си представя примерно първата песен, която харесах - Attention, да бъде изпълнена по друг начин. всъщност точно затова я харесах -  заради енергията в гласа, въпреки че е в стил, който не тача много. Ако назначат някоя мячеща котка да я пее, ще провали всичко. Въобще защо им е на литовците да си усложняват живота с тази селекция? Други по-важни работи в телевизията нямат ли си? Wink
Забравих да напиша, че ми е приятна и е една балада от литовските - "Words apart". Но всички техни песни са приятни за слушане и не ме дразнят.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 22:38 от Morphea

# 125
Всеки от 8-те литовски изпълнители ще изпълнява по 2 от конкуриращите се 16 песни - една по техен избор и другата определена от литовската телевизия. Зрителите ще гласуват през интернет сайта.
Ще видим как ще бъде в събота - тогава трябва да отпаднат 2 песни и един изпълнител. Но не е задължително тези 2 отпадащи песни да се изпълняват само от елиминирания изпълнител.

# 126
Морфи,опитай чийзкейк.На мен ми харесва,при все,че не обичам сладкиши.

# 127
Туон,  има тревожен евровизионен шум и при Израел (освен Беларус). Според  статията   http://www.mako.co.il/music-news/local/Article-4daaf44ee3b834100 … mp;pId=1711564494    в правния отдел на IBA ( израелската национална телевизия ) се разследват правни нарушения  в евровизионния подбор, с което може да се преразгледа решението за изпращане на Mei Finegold в Копенхаген:
- неуточнен брой на членовете на журито от комисията за подбор;
- критериите на журито не отговарят на определените от IBA стандарти;
- недокументирани подробности от вътрешното обсъждане на потенциалния изпълнител и неясно и непрозрачно гласуване;
- на журито са подадени общо 16 изпълнения, въпреки че членовете на журито могат да присъждат само по 8, 10 или 12 т. Също не са им предоставени критерии за гласуване;
-не са обявени публично всички 16 евровизионни предложения.

# 128
И с право.Беше много странно това бързо обявяване,след като с половин уста съобщиха,че е възможно към края на януари да очакваме представяне на изпълнителя и песните.

# 129
Момичета да ви се оплача малко. Доста съм натоварена напоследък и за съжаление дори, когато съм у нас имам  умствена работа за вършене. Тя не е неприятна, но колкото съм по-натоварена, толкова повече имам желание да избягам - сиреч ме тегли към Евровизия. Днес цял ден си припявам Attention от литовската селекция. А Малта още не съм я прослушала. Естония има ли ги за слушане?

# 130
Днес цял ден си припявам Attention от литовската селекция. Естония има ли ги за слушане?
Аз пък ТЕО - за учудване е, че журито на Беларус е с толкова модерни разбирания за да гласуват повечето за него. Обикновено този тип музика (с джазови елементи) не се котира сред гласуващите, а се избират разни величествени балади или сложни песни.

Морфи, Естония  е обявила само имената и реда на участие на 20 песни в 2 полуфинала на 14 и 21 февруари (финал на 1 март). Иначе са били подадени общо 189 песни!  Ето кои намерих:
- 7. Maybe-Maybe /Super Hot Cosmos Blues Band
- 9.Tule ja jää /Kõrsikud/
- 3 Muud pole vaja /Nion

През януари:
- 18.01 Финландия- 4-та вечер (20:00 СЕТ);  Литва -3-ти кръг-1-ва вечер с евровизионните песни, (20:00 СЕТ);
- 20.01. теглене на жребий за разпределение в полуфиналите на Евровизия 2014, както и в кой полуфинал ще гласуват Големите 5 и страната-домакин. Жребият ще се предава на живо от кметството на Копенхаген. Вече са разпределени съседните на Дания страни: Швеция (в първия полуфинал) и Норвегия (във втория), както и Израел (във втория полуфинал заради националния им празник); очаква се до тази дата и Словения да потвърди дали ще участва.
- 25.01 Финландия- Полуфинал (20:00); Литва - 3-ти кръг-2-ра вечер (20:00);  Унгария първа вечер (ще имат 3 вечери, 2 полуфинала и финал). Избрани са 30 песни тук от общо 435 подадени;
- 26.01 Франция: финал (17:00 СЕТ) между Destan (Sans toi), JOANNA(Ma liberté) и TWIN TWIN (Moustache).

# 131

- 26.01 Франция: финал (17:00 СЕТ) между Destan (Sans toi), JOANNA(Ma liberté) и TWIN TWIN (Moustache).

Само от почитание към френската култура ще трябва  на 21.01 да си платя Нета и за следващия месец.  Wink

# 132
Морфи, не е сигурно доколко добри ще бъдат френските песни.

Програмата за месец февруари е доста сгъстена:
1.02: -финали на Швейцария и Финландия
        -полуфинали на Исландия и Латвия
        -вечери на Литва, Швеция, Унгария и Молдова

2.02. Латвия (полуфинал), Белгия (кастинг)
7.02  Малта (полуфинал)
8.02. Малта (финал),
        Исландия (полуфинал), вечери на Унгария и Литва
9.02. Белгия (кастинг)
14.02. Естония (полуфинал)
15.02 финали на Исландия и Литва;        
         Унгария (полуфинал), Швеция (шоу)
16.02 Белгия ("Втори шанс"), Унгария (полуфинал)
18.02. Италия "Sanremo" (първа вечер)
19.02. Италия "Sanremo" (втора вечер)
20.02. Италия "Sanremo" (трета вечер)
21.02. Италия "Sanremo" (четвърта вечер), Естония (полуфинал)
22.02  финали на Италия "Sanremo", Унгария и Латвия;
          Швеция (шоу)
23.02  Белгия (полуфинал)
27.02  Германия (клубна вечер)
28.02  финал на Ирландия

# 133
Жребият за разпределяне в полуфиналите (20 януари, 13:00 CET/ 14 ч.)  www.dr.dk  ще се тегли от 6 купи, в които държавите са разпределени с оглед избягване на съседското гласуване:
купа 1: Албания, Македония, Черна гора, (евентуално Словения), Швейцария
купа 2: Естония, Финландия, Исландия, Латвия, Литва
купа 3: Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия, Украйна
купа 4: Армения, Белгия, Гърция, Ирландия, Холандия
купа 5: Австрия, Унгария, Полша, Сан Марино
купа 6: Малта, Молдова, Португалия, Румъния

Ако Словения потвърди участието си (до 17.01.),  в единия полуфинал ще бъдат 16 страни и 15 в другия.
Италия е отправила молба за гласуване в първия полуфинал, а Германия – за втория.

# 134
Общият брой на участващите държави става 37 - Словения е потвърдила днес участието си в Евровизия - след изследване на интереса на рекламодателите към конкурса за песен "Евровизия 2014"  и на основа на факта, че Евровизия е много популярна сред словенските слушатели и зрители. http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/kocka-je-padla-slovenija-gre- … evrovizijo/327590  В коментарите има мнения "за" и "против" - предполагат, че изборът ще бъде вътрешен.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 16:46 от Isis

Общи условия

Активация на акаунт