Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 237
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета!
Моето бебе чай и една добавка пиеше с биберон, но на размразена кърма много се дърпала онзи ден, че я оставихме на свеки с ММ да отидем на среща  Heart Eyes Heart Eyes  Wink

Предполагам, че с времето може да ги заобича, те още си изграждат предпочитанията, ние така не обичахме нито гимнастиката, нито коша за кола, но аз упорито ги предлагах и с всеки ден има напредък. Разбира се, когато става въпрос за хранене е доста по-трудно  Sad

Аз да ви попитам има ли бебчета с много силни колики? Моята Ева я кърмя на всеки 3-4 часа, понякога и нощем, но през деня между всяко хранене НЕ ПЛАЧЕ най-много 10-15 минути, през останалото време рев рев рев. И вече нищо почти не помага, разходки носейки я във вертикално изправено положение и то понякога и това не помага и слагане по корем, след което заспива така и обръщайки я във всякаква друга поза е просто немислимо. А знам, че е много вредно, но иначе изобщо няма да спи през деня.

за твърдите сополи ни изписаха Коларгол - много цапа, но май има ефект. Трябва обаче преди него да се почисти нослето с малко физ. разтвор.

# 661
Аз пия по едно нескафе с вода или мляко. И през бременността пих. От време на време си позволявам по половин чашка бяло вино или пък червено домашно, разредено с фанта. Ми то от 2011 съм бременна или кърмеща, не може все ограничения.
tsvetencet, тия мъже!  #2gunfire На моя хич му нямам вяра, не мисли кога какво може да стане, с баткото имаше инцидент, за който не искам да си спомням и к/о доведе до болница и дълго лечение.
Моята смуче биба, но не иска да пие вода, такива физиономии прави, все едно отрова и давам.  Laughing
От 2-3 дни започна да ми пада мнг косата. Чудя се да правя ли нещо за подсилване или да изчакам да спре от само себе си. При вас как е?

# 662
  • София
Грипна епдидемия в София отавна няма.

# 663
Аз си пия по едно кафе с мляко или капучино всеки ден и сега, и когато бях бременна, моята педиатърка разрешава, пия и по една чаша бира вечер (това вече е повече от разрешеното Simple Smile ), обаче почти нямам кърма, така че се отпускам повече. А искам да ви кажа как ви завиждам, че бебетата ви не искат адаптирано мляко и можете да си ги нахраните с кърма, толкова много исках да кърмя и много трудно преживях, че имам едвам по 10-20 мл на ядене, даже май още не съм го преживяла, така че- радвайте се.
И по най- неприятната за мен тема- и моята коса много пада от две седмици! Преживях един ужасен косопад преди да забременея, беше кошмарно и тамън почнах да се радвам на нова, гъста и хубава коса и тя отново започна да пада  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Иначе аз ходя на мезотерапия с витамини, май не помага за самия косопад, обаче започва страшно много нова коса да расте!

# 664
  • Истанбул
tsvetencet благодаря за успокоителните думи. Дано наистина да имам кърма и тя да и стига.
vanesska съчувствам ти за кърмата, знам какво е чувството, защото моята веднъж беше намаляла драстично. Аз тогава пробвах с АМ, но с постоянно висене на гърдата, количеството на млякото ми се подобри.
Аз много се радвам че имам кърма, но проблема е друг. Предстои ни местене в чужбина и това ми носи стрес и неспокойствие и съответно се отразява на кърмата ми. И ако знам че АМ е вариянт ще съм по спокойна. Поне че детето няма да е гладно. Но както и да е ако някой даде съвет ще съм благодарна.

# 665
  • Истанбул
Забравих да кажа за косата много помага обливане с розова вода. Дано е от полза!

# 666
Момичета относно лентичките
Скрит текст:
в настройките на профила  избирате Настройки Изглед и Подредба и от там трябва да махнете отметката от Не показвай подписите на другите потребители.
newsm78  bouquet  bouquet Най-после! Абе, чудя се аз, защо не виждам нито лентички, нито нищо, а то какво било... Без да виждам лентите ми беше много криво. Мерси, Кукмявке Mr. Green

# 667
Все забравям да ви разкажа една история да се посмеете Laughing

Crazy Laughing Laughing Аз помислих, че бебето е избягало от къщи Mr. Green newsm10

# 668
  • София
tvetencet, голям смях е тази история, но тогава сигурно ти е идвали да го застреляш  Mr. Green
И моята коса много, много пада, чак се ужасявам като видя какво има на четката. Колкото и пъти да я среша на ден - все е МНОГО. А аз имам доста гъста и здрава коса по принцип. Надявам се да отмине и да се оправят нещата, да не  ми оредее. Пия витамини, дано помогнат. Докато кърмех пиех вит. за бременни и кърмачки, а сега пия нормални, понеже не кърмя.
Отивам, че моята змейка иска да папка да и давам млекце, че да не озверее много и изяде мен  Mr. Green

# 669
Здравейте Simple Smile
 KuKumqlka, аз не мисля,че едно кафе сутрин след кърмене ще се отрази на беб.Тествах няколко пъти и не забелязах да му пречи.Лично аз не пия кафе,защото адски ми се допушва   Shocked За това по-скоро наблягам на биричка вечер  Grinning
AngelinaJ  даваш ли капки за колики?Ако даваш опитай да смениш марката.Аз ползвам еспумизан Л и съм доволна,но ние нямахме силни колики.И също може да опиташ със затопляща се възглавничка.Бях си поръчала една с костилки от череши.Пробвай може да подейства Simple Smile

А мъжките мами как се справяте с пишлето?
Gabriela Belberova,вие сте бързаци  Laughing При нас напредъка за един месец е,че се показва  колкото бебешки нокът.  Thinking

А пък колкото до свекървите и всичките други акъл-даващи-те нали са затова-да си приказват и никой да не ги слуша  Joy

# 670
Това с косата наистина е много кофти. Вече ходя само на кок, че иначе е коса навсякъде, а и бебо задължително ме хваща за косата и скубе и после лапа ръцете. Някъде четох, че след раждане падали по около 500 косъма на ден  Shocked Ама уж не можело да се оплешивее, въпреки че косопада продължавал от 6 до 12 месеца  #Crazy Като разпитвам други мами до сега никоя не ми е казвала, че нещо е помогнало Confused Дано по-скоро да отминава.
На нас за коликите също много ни помагаше Еспумизан. Уж бил слабичък ама имам чувството, че действаше мигновено. И също ни помагаше топличко чайче от копър и лайка (бях взела на блевит). Правех му поне 50-60 мл и той си ги изпиваше на един дъх. И сигурно му се затопля така стомахчето и го успокоява.

# 671
Аз искам да ви питам за тези чайчета- взела съм някакво на Хип, обаче пише, че се консумира веднага след като е приготвено- значи не може като водичката цял ден да даваш по малко, трябва всеки път да правиш нов?!? И като давате в големи количества /60-70 мл/ чай, бебето не се ли засища и после яде ли си количеството мляко, което си трябва? Мен ме е страх да давам толкова много, имам чувството че после ще му се надуе коремчето и ще повърне, защото от лакомия си е изпило и чая, и млякото.

# 672
 Biskvitka87 това с топлото чайче звучи логично, аз го правя на стайна температура и упорито давам по 7-8 глътки преди ядене въпреки, че няма ефект. Капки ползвах Лефакс и Инфакол български, но няма много промяна, сега съм поръчала на таткото да вземе Колийф да пробваме, че кръстовете ни болят от дундуркане.

За косата и моята яко падаше, но като че ли напоследък понамаля, но затова пък е ужасно суха и безформена, но за фризьор пък съвсем не вярвам, че ще ми остане време. Мен повече ме притеснява целулита, айде килограмите останаха 2 да сваля, но видимо съм се позакръглила в таза и бедрата от яденето на крак, а лятото живот и здраве ми предстои сватба и не знам как ще влизам в час, надявам се скоро да се стопли и да се разхождаме повече. За косата има много обширни теми мисля в 'Красива мама' , бях чела, че нормален косопад почти няма, а в повечето случаи се дължи на недостиг на желязо или калций и се установява с ПКК. Има доста ампули, които помагат но са скъпички.

# 673
На Хип бях взела един чай "Лека нощ" и мен това ме беше притеснило. Така или иначе не видях полза от него и не го давам вече. А иначе по 50-60 мл съм давала само тогава за коликите, а той плачеше много след последното си хранене вечер, така че не се притеснявах. Сега от време на време давам едно разхлабващо чайче пак на Блевит. От него когато го давам по цял ден по малко вместо вода не виждам ефект. Няколко пъти съм му давала по 50 мл наведнъж, веднага след като го направя. Така беше подействало 1-2 пъти (може и просто да му е било време)  Simple Smile Когато го давам горе долу по средата между храненията не му се отразява. После си хапва нормално

# 674
Здравейте и от мен.Нова съм във форума,но ми стана интересна темата.Аз родих на 11.11.2013г. една прекрасна малка госпожица.Не съм имала проблем с косопада и не мога да помогна по този въпрос. Но имам опит със запушеното носле.Аз също не се справям добре с помпичката за нос и започнах да й почиствам нослето с бебешки клечки за уши.Доста добре се почиства ,а пък и от памука понякога я засърбява носът и после киха. Искам да питам другите мами кога си захранвате децата?Кога им давате сокчета и пюрета?

Общи условия

Активация на акаунт