Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 233
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Има време за захранване...към 6-ти месец,сокчетата още по-натам.

Нослето се почиства най-добре не с клечка за уши,а със салфетка навита на фунийка. Wink и риска от увреждане с клечката го няма и чисти по-добре.

# 676
magnet_for_happiness  Твоите деца колики имали ли са?

# 677
  • София
Мда,синът ми повече,защо питаш,ако намекваш за ранното захранване и даване на сокчета на бебе на 2-3 - аз не съм привърженик на старата школа Peace бебетата нямат никаква полза от сокчета,нито да ядат кюфтета на 6 месечна възраст,краве мляко и глутен. Grinning

# 678
Ми не не знам,моята беба май няма проблем с коликите.Вече е почти в 3-я месец. Чесно да си призная ние пием сок от края на 1-ят месец по препоръка на педиатърката ни.Мисля ,че е рано  и затова попитах.

# 679
  • София
ауууу егати и педиатъра си имате.... Sick

# 680
Пюрета след навършени 5м мисля аз на АМ сме ,при кърмени бебета е добре да са 6м все пак кърмата задоволява потребностите на бебето по добре от АМ .Сокчета по късно може би след навършване на 1г .,ще захранвам с зеленчукови първо ,обмислям даже и захранване водено от бебето ,но ще видим има време  Simple Smile

# 681
Нашата педиатърка също ни каза да даваме сок от началото на 2-ри месец.Аз му давах преди няколко дни ябълка,ноо спирам.

# 682
Чесно казано от 2 месеца сме на сок и го понася много добре.Наистина нито е имала колики нито нищо. Пие вече сок от ябълка,круша,морков,мандарина и портокал.Нямаме проблем.

# 683
  • София
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=39568

Плодовите сокове вредят на кърмачетата

Кои са най-честите грешки на родителите?
- Те много обичат да дават на бебетата си плодови сокове, и то твърде рано – още след първия месец. Правят го, защото по принцип те са чиста витаминна добавка, но не знаят, че макар да са полезни за възрастните, са вредни за кърмачетата – водят до храносмилателни проблеми в първите 2-4 месеца. Напоследък жените се увличат и по цитрусите, без да са наясно, че колкото и да са витаминозни, те представляват мощен алерген. Трябва да е ясно, че плодови сокове се дават след първата година. Преди това могат да се дават плодови пюрета, характерни за нашия регион. Захранването може да стане след 5-ия месец на детето, а прясно изцеден сок се дава след първата година. Цитрусите пък - едва след втората и даже третата година на бебето.

# 684
  • Sofia
Чесно казано от 2 месеца сме на сок и го понася много добре.Наистина нито е имала колики нито нищо. Пие вече сок от ябълка,круша,морков,мандарина и портокал.Нямаме проблем.

Мандарина, портокал?????? Ще се опитам да замълча, че сигурно ще те обидя #Crazy

# 685
  • София
Здравейте, това със сокчетата толкова рано за мен е напълно неприемливо. Но няма да повтарям казаното от Магнетчето  Peace
Да ви кажа, Калина яде само АМ, давам АР по предписание на детски гастро ентеролог (със сгъстител против повръщане), защото повръща (вече почти не се случва, та скоро ще спрем с това мляко и ще минем на обикновено). От известно време го смесвам с обикновено 3:2 в полза на АР млякото. Пробвах и с Комфорт (да отбележа, че ползваме Аптамил), но забелязах, че от него й стават много пръцкания, оригвания и вечер МНОГО пръцка, гърчи се, абе направо стават колики. Това всеки път щом дам Комфорт. Като го махна - абсолютно никакви грижи. А за запека - тя ака на около 2 дни и първо едни топчета като пластелин твърдички изкарва с усилия по няколко пъти на ден, мъчи се и в края на деня евентуално успява (това след 2 дни неакане). Давам Био Гайа от много време в млякото сутрин. Но отскоро слагам Био Гайата в 15 мл. затоплена вода като за хранене и го давам сутрин веднага щом отвори очички на празно стомахче и после следват всички процедури по смяна на пелени, преобличане и т.н. и така са минали 20 мин. Няколко часа по-късно се изхожда излкючително лесно и акото е меко. Така реших този проблем съвсем безвредно. Може да помогне на някой със същия проблем. И коремчето е спокойно като спрях Комфорта - уж затова е направен този вид мляко, ама при нас има обратно действие, може би прекалено агресивно действат съставките за "комфорта" на коречето. Не знам каква е причината, но е факт.
Хайде за сега, пожелавам ви хубав ден и се възползвайте от слъчевото време (поне тук в София е такова)
П.П Как не съм се сетила да почиствам нослето с навита салфетка?!  magnet_for_happiness, деята е страхотна   bouquet

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 12:06 от evropa

# 686
  • На десетия....
magnet_for_happiness дам, май ти ме светна за безкофеиновото кафе.... днес сутринта си направих едно обикновено и определено се събудих като хората  Simple Smile
Biskvitka87 заинтригува ме с  тази Циркория от къде я купуваш / може и на лични, да не стане като реклама  Wink /
tsvetencet как се справяш в метрото, на мен ми се струва, че си купих огромна количка и няма да се справя  Joy ..... и много се смях на историята ти, ама на теб не ти е било до смях....хич ли не иска да спи беба, че се друсате
zdravka.ruseva. аз АМ не съм пробвала да давам, но биберона не го иска и вода не иска, чудя се дали да пробвам с чай, ама май няма смисъл
Отосно косата и моята пада и се чудя, ако я подстрижа дали ще спре  newsm78 , при мен и кожата на лицето ми стана много суха.........
А относно захранването, ами повечето сме на едно мнение, че е доста рано и  най вече неприемливо да се захранва със сок... има доста теми в форума относно захранването  Simple Smile
Хубав ден и приятна разходка на всички / които ще излизат/   bouquet  bouquet

# 687
За мандарината и портокала и аз съм втрещена. Е, хубаво де, казал педиатъра, ама майчето да се поинтересува, да проучи, 21ви век, Интернет ползва. Относно соковете, ако си приема детето плодове е по-добре така отколкото на сок, защото със сока се губят много фибри, които са полезни за стомахчето.
Аз, живот и здраве, мисля да захраня при навършени 6 месеца, най-рано 5 и половина. Ще започна с пюре от тиква, после картоф, морков и т.н.

Ние днес бяхме на консултация. Не е пораснала много този месец, но тя 2 седмици от Януари беше болна, така че пак добре че е качила почти 500 гр(5720 гр) и 3 см(61 общо).
Излезе ни резултата от секрета и се оказа чист. Хъркането и сумтенето от нослето педи предполага, че е от изкривена носна преграда, пожелахме си да греши, защото, ако е така по-трудно ще кара заболяванията. Установявало се с рентгенова снимка, която така или иначе няма да направим. Дано е друго и го израсте.
За ваксините се разбрахме този път да ги разделим на 2 - Пентаксим на 24ти и Синфлорикса на 28ми. И преди бях питала ама никой не отговори - смятате ли да слагате ротавирусната ваксина, която не е задължителна, а се заплаща от родителите? Иначе нашата педиатърка си ги слага едновременно и двете ваксини.
Искам да давам вода, но малката се погнусява от нея, не е от биберона, защото тя на ден има едно хранене от шише и го познава. Та ще пробвам да давам с лъжичка. Синът ми не пиеше вода и после след захранването ми беше доста трудно да го науча, а тогава вече тя е задължителна.

Да ви кажа каква криза преживях с кърменето от миналия петък до неделята - изведнъж гърдите ми празни, меки, няма нищо в тях. Малката не иска да суче, реве. Цедих с помата, нищо не излиза. И не е да кажеш скок в растежа и да не и стига количеството, а просто няма. 3 дни се измъчихме. Започнах всичко, което знам за стимулиране на кърмата и най-вече се опитах да си наложа да се успокоя и от неделя вечерта се върна кърмата, но с много усилия. Стигнах чак до разранени алвеоли и страшни болки в гърдите. Много лошо ми се отразява стресът на кърмата, знам го, но пусто все намирам за какво да се терзая.

Гушки от нас и се радвайте на хубавото време!   bouquet

# 688
Evropa и аз давах Аптамил Комфорт като добавка, когато не ми стигаше кърмата и по същия начин много зле го приемаше - много газове, много колики... Сега взех Аптамил 1 /обикновен/ и не виждам такива проблеми, детето го понася значително по-дбре!
Аз и по време на бременността пиех кафе всеки ден, сега също, но започнах безкофеиново, за всеки случай. Иначе слагам сметана, но го пия без захар.
И моята коса започна много да пада, вярно е значи това, което казват - след раждането косопада си наваксва, за сметка от преди това, когато косата не пада /по време на бременността/.
Ние сме почти 7 кг., при раждането бяхме 4650, не е качил много, но вече спрях да се тормозя, че чак сънувах тези истории с наддаването Sad

# 689
  • Истанбул
KuKumqlka освен АМ, биберона и вода, Боряна и чайчета не пие. Според мен, не пречи да пробваш, най-много да откриеш още нещо което Димана не иска да приема.
KuKumqlka каква ти е количката, че се притесняваш. Аз не ходя в метрото и в маркети, заради бацилите които има. Все пак там проветрени няма, върти се един и същи въздух.
Лимонче аз от първия ден давам и с лъжичка разни течности (имам предвид вода и чай) но не мога да се похваля с голям успех. Първите три лъжички ги изпива, според мен от чист интерес и после вече ги плюе. Стискам палци и дано се увенчаеш с успех.  Praynig
Лимонче честит чист секрет, дано наистина го израстете проблема. Относно ротавирусната ваксина, аз ще се въздържа. Четох и мислих и да си призная не съм много сигурна дали носи повече добро отколкото лошо. Смятам че не е тествана остатъчно.  Praynig Само се моля бебка да е здрава Praynig Ти какво смяташ за ваксината?
Лимонче съчувствам ти за кризата, аз се притеснявам да не ми се случи така, че беба и АМ не ще.
Относно захранването смятам към 6 месец да започна, а пък сокове определено по късно.

Общи условия

Активация на акаунт