Ноемврийското човече гушка се във мама вече! Тема № 1

• 36 240
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
 Здравейте,мами!
За първи път се включвам във форума,но тази тема не е за подминаване. Simple Smile
Моят бебчо се казва Тео.Роден е на 01.11.13 ,3200г.По последни данни сме 5770г и 59  см.Кърмим се на поискване.Още през първия месец отказа нощното ядене,малко по -късно отказа и най-ранното сутрин.Та се радваме на здрав сън Simple Smile
От това,което изчетох май е масово бебчовците страдат от носни секрети.Ние почнахме още като се прибрахме от болницата.То не бяха зелени,жълти,бели...ужас.Изписваха ни антиб.капки,мазила и нищо.Стува ми се ,че само физиологичния разтвор и помпичка му е майката  Laughing А сега го почиствам само ,ако има нужда.
Май малко се увлякох,но то било много релаксиращо споделянето във форум Wink

# 646
  • София
tsufito, добре дошла! Наистина е приятно във форума - пишеш, питаш, изказваш мнение - каквото искаш. Аз с помпичката за носле нещо не се спратям добре. Моята е Канпол, може би не е най-добрия избор. Ще взема да пробвам с друга марка. Сега капвам физ. разтвор и чакам да се втечнят. Калина понякога явно я е гъдел и киха като и сложа и тогава е супер, защото с кихането излизат и сополките. Но ако не кихне нищо не става, втечяват се, но са си там, нослето хърка. И аз с клечка за уши опитвам, но мн. ме е страх да не я нараня, та не бъркам, само съвсем в началото на нослето, но няма голям ефект. Днес сложих веднъж морска вода Стеримар, ще видим след няколко дни има ли промяна. На опаковката пише, че овлажнява лигавицата. Някои момичета писаха, че при тях може би е от сух въздух, може да помогне.
Да ви кажа снощи пих червено вино /мн.обичам маврут/ за първи път от 1 година. Изпих 50 мл и сутринта бях махмурлия, все едно съм изпила голямо количество...  #Crazy но беше хубава вечер, внесохме си малко романтика с ММ, което не се беше случвало откакто забременях. Та така... Хайде, лека нощ на всички, спокойни сънища.

# 647
  • София
 Ванеска, много благодаря за подробния отговор, ако не се оправи нослето още няколко дни ще направя като теб.

# 648
Момичета коя ще пусне новата тема за Ноемврийки 2014?

Извеждам малкия почти всеки ден за по 2-3 часа.  Тези температури не ме плашат стига да няма силен вятър, мъгла и болни баби които се надвесват над количката.  Те са ми по страшни.
И на Виктор нослено хърка понякога и се поти също така понякога но честно казано не се притеснявам за тези неща. Покрай главоболията в началото съм станала по корава.  
Гледам си детето и му се радвам пък, че днес не е акал ми е все едно.  Утре ще се изака и т. н.  
Радвайте се на слънчицата ви и не пропускате хубавите моменти в тревоги.   Hug Peace

# 649
Добре заварила, evropa Simple Smile
Аз ползвам помпичка Меримар и за по-добър ефект я давам на таткото да действа Simple Smile Купих си и Носко за прахосмукачка,но нищо не правя с нея.Струва ми се,че марката няма голямо значение при помпичките.Също от стеримар съм доволна.
А с чашата червено вино и аз се тествах иии после цяла нощ ми се въртя тавана Simple Smile

# 650
Джан се роди 3480гр.  и сега 2м. 28дни по късно тежи 7600 гр ноооо юнака е 69 см. Яде на всеки 3 часа по 180гр. Навънка от около 1 седмица почти не го извеждам,страх ме е да не настине и да не се отложи операцията отново. А иначе бяхме всеки ден на вън по 2-3 часа и мисля след като мине операцията да продължим да си излизаме редовно. Относно обрязването не съм нито против нито за всеки сам си преценява. Забелването на пишлето сме приключили,като си намазнявах ръцете предварително с бебешкото олио и след това леко подръпваш. Малкия нищо не усети а и при нас се получи з много бързо за около 20ина дни. Засега толкова съм запомнила,ще допрочета и ако има още нещо което може да споделя ще пиша пак. Пожелавам ви лека и спокойна вечер.  Hug

# 651
  • На десетия....
Добро утро, момичета   bouquet
 mimche аз съм много спокоен човек по принцип и се радвам на Димана, но ММ в комбинация с майка му ме вкарват в размисли от време на време. Свеки не е кърмила и сега все едно я е яд, че аз кърмя......всеки път пита " Вие още ли се кърмите!?" или заявява " седи гладно това дете"  Shocked после дава съвети, детето да не излизало, да не му капвам капки, да не ползвам помпичката/ защото детето го боли/, да не слагаме ваксини / това последното след случая с починалото детенце  Praynig , тя ми звъни ревяща и сега какво ще правите..... добре, че е далече и не я виждам често иначе не знам. Лошото е, че и ММ се връзва на глупостите и не даваше да излизаме, ама се преборих и сега следобед сме по два часа на вън.
tsufito добре дошла  Hug
evropa моята помпичка е на Tomme Tippee, в комплект е с гребенче, четка, ножичка и такива неща..... не мислех да купувам, защото всички ми казваха че не ползват, но аз си я ползвам, капвам физиологичен разтвор като я сложа да сменяме памперса и като приключа с това, действам с помпичката.
Дълго стана, но да питам мамите, дето кърмят: Пиете ли кафе? аз не пия, а понякога сутрин ми се допива........докато бях бременна пиех безкофеиново, но май тук някои ме светна, че то е пълно с химикали / за да извличат кофеина/ и го спрях.

# 652
  • София
KuKumqlka,да пия кафе, както и през бременността, пия нормално кафе, аз мисля те "светнах",че безкофеиновото е по-кофти от кофеиновото Wink

# 653
Добре дошла : tsufito   Hug!Джудже ,Симонка може би ще прави новата тема ,то тя и за Ноемврийки 2014г трябваше да прави ,дано да има време покрай малкият юнак Peace и да и техният ред дойде до началото на март ще се появят и първите ноемврийчета 2014г  Simple Smile

# 654
Здравейте, момичета. Относно кафето - като бременна пиех по едно, но сега не смея да не би да му се отрази на съня. Но открих цикория. Тя е заместител на кафето и има ободряващо действие. Аз пия кафето с мляко и мед. Цикорията си я правя по същия начин и не намирам особена разлика. Продават се различни варианти, на мен най-ми допада с канела. И цикорията за разлика от безкофеиновото кафе е доста полезна Wink
Спирам, че стана като реклама...

# 655
Здравейте момичета   bouquet
Доста сте се развихрили в твмичката последните дни Hug
Добре дошла на tsufito
Аз си пия кафе всяка сутрин с много сметана и захар,а пък вечер си пийвам по чашка червено домашно вино(баща ми заради мен го прави) и хич не се притеснявам,че ще навреди на Белааз съм на мнение,че червеното вино е сууупер полезно  Laughing).То само ако се замисля какъв въздух дишаме покрай 2 булеварда под балкона  Shocked ooooh!
Бела е около 7 кг (3320 при раждането) и върви и доста висока,но не сме ходили на консултация заради грипа.Изцяло на кърма е и си яде през около 3-4 часа.Понякога яде и нощем,но и аз вече се научих да познавам кога е гладна.То нали ние си имаме и колики още на 3 месеца и 1 седмица Hug.Понякога се чудя как такова малко стомахче събира толкова много газове Shocked
Kukumqlka,и при мен беше така със свекървата с първото ни детенце,но сега вече не живее при нас и всичко е много спокойно.Като чета поста ти все едно аз съм го писала ooooh! Crossing ArmsМного изнервят свекървите... #Cussing outМен пък за починалото бебенце ме информира баба ми и така се беше развълнувала,че чак крещеше по телефона  #Cussing outТака ме изнерви,че ме заболя главата #2gunfire
Аз също ползвам помпичка за нослето,с която аз изсмуквам сополките.Много е ефикасна  Mr. Green
Бела извеждам всеки ден,ако не духа,за по 1-2 часа даже си ходим по хипермаркети с метрото на пазар.Много обичам да пазарувам каквото и да е..  Mr. Green
Момичета, в София отмениха ли грипната епидемия?Нашето педи не ми вдига тел. #Cussing out
Още щях да пиша,но помня като патките newsm78 Mr. Green,тооо и без това стана дълго..
  bouquet  bouquet  bouquet

# 656
  • Истанбул
Здравейте и от мен! Включвам се по темите  Simple Smile
Относно килограмите Боряна не е от най-наддаващите. Роди се 2900 гр. 48 см. Сега е на 3 месеца и 10 дни и е 5600гр. 59 см. Но педито е доволна и аз не се притеснявам. Въпреки че имаше момент на опити да я дохравам, но тя самата отказа. За пояснение не харесва нито залъгалка нито бибероните на шишетата, нито пък адаптираните млека   ooooh! не знам за добро ли е или за лошо  Thinking
Кафе пия от както тя стана на 3 месеца по едно нормално на ден, веднага след хранене,за да мине известно време от пиенето до следващото хранене. Пиех и докато бях бременна.
Аз също обсъждам всички решения относно отглеждането с ММ, за щастие за сега сме наедно мнение. Дори и да се разминаваме, сядаме говорим и стигаме до консенсус.
Детето го извеждам всеки ден, освен когато вали дъжд или духа много силен вятър. През другото време съм навън мнимум за час (това в най големите студове). И винаги след ваксина не я извеждам на следващия ден за да не настине. Пазя я.
На нея са и сложени до тук всички ваксини нямаме пропуск.
Относно сополките според мен трябва да се прави разлика между сополи от болест и секрета който обира прашинките във въздуха. Както всички знаем въздуха е доста замърсен и носът играе ролята на филтър. Улавя мизериите и за да бъдат изхвърлени стават на малки сополи. Моето дете има такива секрети. Но няма хрипове, не диша тежко.
KuKumqlka опитай се да се абстрахираш максимано от страничните вредители. Бъди от едното влиза от другото излиза.
С помпата не се справям много добре и затова ползвам клечки за уши. Но мисля, че помпата е по добрия избор и може би пак ще почна с опитите.
tsvetencet възхищавам се на смелостта ти за метрото и маркетите. Аз на такива места не ходя, но мога и да се престраша.
Стана доста дълго, но дано съм била полезна.
А сега и един въпрос: Има ли други бебчета които отказват биберони и АМ? Че съм в чуденка какво ще правим.

# 657
Все забравям да ви разкажа една история да се посмеете Laughing
Преди 10-на дни ММ реши да ме смени с друсането на бебето през нощта,за да поспя и аз малко.
По едно време се събудих и реших да ги нагледам какво правят. Влизам в кухнята ,а там тишина-ММ спи на стола,количката празна стои до него и аз така Shocked Shocked ShockedБутам го  и викам:"Къде е детето",той си спи #2gunfireПо едно време чувам звуци от някъде,поглеждам под масата и гледам Бела си рита доволно на плочките завита с одеялото(даже не е усетила баща и как я е изпуснал) Shocked Shocked ShockedЧе като откачих,така се развиках на горкия ми мъж,че едвам инфаркт не му докарах,а сега ми много смешно.. Mr. Green Mr. GreenВече не смее да я пипа вечер...,та пак друсането на мен се пада Crazy

# 658
Здравейте и от мен! Включвам се по темите  Simple Smile
Относно килограмите Боряна не е от най-наддаващите. Роди се 2900 гр. 48 см. Сега е на 3 месеца и 10 дни и е 5600гр. 59 см. Но педито е доволна и аз не се притеснявам. Въпреки че имаше момент на опити да я дохравам, но тя самата отказа. За пояснение не харесва нито залъгалка нито бибероните на шишетата, нито пък адаптираните млека   ooooh! не знам за добро ли е или за лошо  Thinking

Каката ни беше такава.Залъгалката я плюваше с отскок,а за шишета и дума не можеше да става ooooh!Беше кошмар ..не можех да я оставя на никой,а имах 30 литра кърма във фризера.Не мисля,че това е проблем,то детето ще ти покаже ако е още гладно. WinkНяма смисъл да се притесняваш,беба си знае най-добре какво и е нужно.. PeaceЕ малко е по-трудничко,ноо всичко отминава... Hug

# 659
  • Sofia
Все забравям да ви разкажа една история да се посмеете Laughing
Преди 10-на дни ММ реши да ме смени с друсането на бебето през нощта,за да поспя и аз малко.
По едно време се събудих и реших да ги нагледам какво правят. Влизам в кухнята ,а там тишина-ММ спи на стола,количката празна стои до него и аз така Shocked Shocked ShockedБутам го  и викам:"Къде е детето",той си спи #2gunfireПо едно време чувам звуци от някъде,поглеждам под масата и гледам Бела си рита доволно на плочките завита с одеялото(даже не е усетила баща и как я е изпуснал) Shocked Shocked ShockedЧе като откачих,така се развиках на горкия ми мъж,че едвам инфаркт не му докарах,а сега ми много смешно.. Mr. Green Mr. GreenВече не смее да я пипа вечер...,та пак друсането на мен се пада Crazy

#Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт