Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 903
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Манчестър
newsm78 това пък защо? Ако имаш в предвид предложенията за промени в здравната система, те още не са приети, само предложения са, когато ги приемат (ако), ще обявят и цени...
Знам да се плаща само в частните болници, за нормално раждане не знам, но секцио струваше между 11 и 13 хиляди паунда, поне там където проверявах преди време...

В нашето училище учителите се сменят всяка година и също размесват децата всяка година, като целенасочено разделят по-близките приятелки, също близначките, по една в клас... Аз го одобрявам това, карат децата да си разширяват кръга на приятелствата...

Не по темата, но някой получи ли вече сметки с новите цени на тока и газта... ние днес и направо ми убиха уикенда Shocked

Много ли са шокиращи сметките? Аз последните 10 г карам на capped prices и тези инфарктни моменти засега ги избягвам....цените на който съм в момента са capped до Юни 2015.

# 241
  • Bristol
Правим планове за емигриране, а чета по темите, че в УК не било на почит раждането в болници, за да не се товарела здравната им система.

Няма такива работи. Четеш глупости, казах им го и в другата тема.
В Оксфорд направили проучване, че домашното раждане излиза на здравната каса по-евтино от това в болница.
Нито е официална политика, нито има тенденция да те увещаваш да го правиш.

Нормално е домашното раждане да излиза по-евтино. Няма престой в болница, няма лекар за консултация, няма скъпи обезболяващи, усложненията са рядкост, защото жените на които им е позволено да родят в къщи са обикновено второ раждане и не са в рискова група.
бонбонбон, няма такава работа да поощряват раждането в къщи. Даже напротив, ако решат че е рисково, познавам жени на които категорично са отказали да раждат в къщи. Виж за секциото вече нещата седят по-различно. Трябва наистина да има сериозни здравословни причини, за да се съгласят планирано секцио. Иначе отиваш да раждаш нормално и ако преценят на момента се прави спешно секцио.

Борикс, моите деца винаги различни учители са имали всяка година в началното училище. Да не говоря колко ги въртят по класове и групи. А вече две години в училището на щерката от два класа Y3 и Y4 правят три класа, защото били oversubscribed. Та поне сега класът на щерката е само 20 дечица, а не като преди това 30 и кусур  Crazy

ивка27, Benefits for families and children

# 242
  • UK
Момичета, тук ли да търся съфорумки живеещи в Северна Ирландия или да ги търся в темата за Ирландия? Simple Smile Как ви се струва заплащане 11-12 паунда/час за Белфаст? Съвсем грубо питам живее ли се с тези пари. На мен ми звучи не много за Англия, но пък по това, което чета в нета, стандартът на живот в Северна Ирландия е доста по-различен. Отговор "за начало бива" или "не бива" ми е напълно достатъчен. Благодаря  bouquet

# 243
За С. Ирландия 12 на час си е прилично заплащане. Говоря за провинцията.За Белфаст   като столица бих казала...бива.Стандарта на живот е мн. по различен, по евтин..

# 244
  • Bristol
Dejie, това е около 22k годишно при 37.5 часова работна седмица. Не казвам че е много, но за начало, без опит в страната, не е зле дори и за Англия. Ако имаш и перспективи за развитие, няма какво да го мислиш. Все от някъде трябва да се започне. Познавам хора които целите си семейства доведоха с начални доходи под 20к. Аз не бих го направила, но факт е, че оцеляха и се стабилизираха финансово въпреки, че имаше период в който разчитаха и на бенефити. Все пак това са първите стъпки в чужбина.

# 245
  • UK
Благодаря, момичета!  Hug

# 246
  • Cambridge, UK
Здравейте,
ние с малкия трябва да пътуваме към UK в петък или събота, сега обаче майка от детската градина е писала че детенцето й е с варицела. Няма да пускам малкия на градина и ще го наблюдавам за пъпки. Искам да питам тази пуста шарка дето всяка зима се появява в БГ има ли я в UK?

# 247
  • UK
Хлапетата са с варицела точно сега. Единия беше с пъпки преди две седмици, на другите двама вчера им излязоха. Тук май смятат, че е заразна само след като се появят пъпките, не спряха момичето от училище, та си ходеше, нищо че вероятно е била заразна последните два дни преди да излязат пъпките. Майката твърди, че докторът им така бил казал...

# 248
Тук не се шашкат от шарките толкова, колкото в БГ. Даже гледат децата им да ги изкарат докато са малки, защото в по-голяма възрст има повече усложнения. Изобщо разбиранията са много различни и няма такава паника за всяко нещо, а камо ли да се тъпчат децата с лекарства.

# 249
  • Cambridge, UK
аз се шашкам, защото не съм карала нито една Simple Smile а знам че на дърти години е по-сложно

# 250
аз се шашкам, защото не съм карала нито една Simple Smile а знам че на дърти години е по-сложно

Аз имах предвид за децата, че не се шашкат.
Надявам се да си ОК   bouquet

# 251
  • Лондон
Ами то си е за шашкане, защото възрастните по принцип я карат много по-тежко Confused

Съветвам те да се обадиш в авиокомпанията, с която ще летите и да попиташ какви са им правилата за такива случаи... Няма начин да ви качат в самолета, ако пъпките са избили... Била съм свидетел на случай, когато майка и дете ги върнаха от ръкава за самолета... не беше в БГ, но все пак провери... Иначе когато стигнете до тук, проблеми няма, стоите си една седмица в къщи и толкова... В нашето училище имаше епидемия миналият месец, точно за Коледа, и бях много благодарна, че моето дете ги изкара тези болести още в градината.

# 252
  • Cambridge, UK
спирам го от градина и ще чакаме да минат 7те дена, ако не избият пъпки - супер, ако ли не ще отлагаме полета ... дано не се наложи! стискайте палци.

# 253
  • На село (близо до Лондон)
спирам го от градина и ще чакаме да минат 7те дена, ако не избият пъпки - супер, ако ли не ще отлагаме полета ... дано не се наложи! стискайте палци.

Е чак полет да отлагаш заради една шарка няма нужда. Стига детето да се чувства ОК да пътува. Тук на гости те канят с детето ако имаш шарка в къщи, че и с бисквите те черпят.

За пътуване за раждане в България, не съм убедена, че ще е добра идея. Дори да няма проблеми, после не ми се бере срам с бебе (или две Mr. Green) на месец-два в самолета, което се скъсва от рев. Peace
бонбонбон, много си сладка Laughing за нероден Петко да говориш, че и ще се срамуваш Party

# 254
  • На острова
За пътуване за раждане в България, не съм убедена, че ще е добра идея. Дори да няма проблеми, после не ми се бере срам с бебе (или две Mr. Green) на месец-два в самолета, което се скъсва от рев. Peace
бонбонбон, много си сладка Laughing за нероден Петко да говориш, че и ще се срамуваш Party
[/quote]

И мен това ми стана смешно  Laughing Личи си, че пише от гледната точка на млад човек без деца. Няма от какво да береш срам, когато става дума за децата ти, повярвай  Wink

Искам да споделя мнение относно "зачекнатата" по-назад тема. Много е важно преди да емигрираш /не ми харесва тази дума, предпочитам "преместя", чувствам се гражданин на света някак си/ да проучиш много добре къде отиваш, за да не ти се окажат криви сметките.
Скрит текст:
За Англия започнах да чета и да си водя записки отпреди близо 2-3 години. Четях си темата и си записвах по-важните от дискутираните теми /болници, ДжиПи, актове, детски градини, Нин, и прочие/. Но аз си знаех, че тук ще ми хареса, вътрешно усещане. За това, когато пристигнах тук, сестра ми написа нещо от рода на: you see sometimes dreams come true. И ми припомни, че като сме били малки все съм разправяла, че ми се живее в Англия. Бях го забравила в интерес на истината Blush
Та да, харесва ми тук. Добре се чуствам. Опитваме се да се интегрираме, записах се на онлайн курс за професионална квалификация /интересно и полезно ми е/, веднага щом имах пруф ъф адрес се записахме в библиотеката, интересно ми е да контактувам с тукашни, да си чета местните списания - къде какво се случва. Имаме си вече любими местенца и гледки..
От друга страна се срещнах с някои българи, които са тук от 3+ години, не знаят езика, и "мразят" /егати силната дума/ Англия. Не ми се водят разговори да ги питам защо аджеба седят тук /то е ясно защо/, не мога да се съглася, нито да ги разбера, но това си е техен проблем.
Наистина не е за всеки. Но аз се чуствам емигрант по душа. Искам и детето ми да знае, че е свободен да живее и пътува и работи, където си поиска. Да опознава други хора, истории, култури..
Не казвам, че е така лесно както звучи. Да, много, много е трудно началото /ние още сме в него/, дори за хора с език и хубаво CV. Но човек трябва да следва мечтите си, и ако не опиташ, няма как да разбереш какво ще ти предложи света  Heart Eyes

И понеже не сме карали шарка, ако някой я "има" приемам покана за чай с бисквити  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт