Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Манчестър
Аз имам чувството че тук всичко е обезмаслено  Twisted Evil На мен по ми е трудно да намирам от другите  Wink

Да ви питам нещо. Интересува ме догодина децата при същите учители ли ще са. Предполагам малкият не, той е ресепшън може би в Y1 ще е нов учител. А голямата тя е Y4 дали ще е при същата учителка ?

Не знам дали е така във всички училища,но в нашето е един учител за ресепшън и Y1, друга за Y2 и Y3, и друга за Y4 и нататък.

# 226
  • ENGLAND
Аз имам чувството че тук всичко е обезмаслено  Twisted Evil На мен по ми е трудно да намирам от другите  Wink

Да ви питам нещо. Интересува ме догодина децата при същите учители ли ще са. Предполагам малкият не, той е ресепшън може би в Y1 ще е нов учител. А голямата тя е Y4 дали ще е при същата учителка ?

Не знам дали е така във всички училища,но в нашето е един учител за ресепшън и Y1, друга за Y2 и Y3, и друга за Y4 и нататък.

Всяка година е различен учител, навсякъде.

# 227

Всяка година е различен учител, навсякъде.

Дорет, не е задължително! В нашето у-ще един преподава в 1ва и 2ра, а друг от 3та до 6та.
Може би затова на SAT в година 6та има резултати 6а.

# 228

В нашето училище всяка година form teacher е различен. На хлапетата им беше странно, но свикнаха. Друго което ми направи впечатление е че всяка година има местене на деца от един клас в друг.

# 229
Момичета да ви попитам, за записване на детето на училище,нужно ли е да се вади дубликат на акта за раждане с печат за чужбина.Или може оригинала да се преведе и легализира.А за моя акт за раждане трябват ли му печати и други за да важи?

# 230
  • ENGLAND
Е, има варииации в някои училища, но масово е един учител да преподава в една година. И това го правят не за децата, а заради учителите, но това е друга тема.

elfida задължително си изкарай дубликат, акта за раждане го искат къде ли не и често ги губят. Никога не си давай оригиналния. За превода, друг да каже, аз не знам как е сега.

# 231
Само в БГ могат да ви убеждават до откат, че ви трябва апостил, легализация или подобни, за да ви вземат една доста дебела сума.  Ще ви кажат, как има спогодби и споразумения и ТРЯБВА! Да дадете всичките си документи за превод и легализация. Дръжки!
За три години никой, никъде, под никаква форма не ми е поискал преведен, че и легализиран документ. Аз си даваща преведените, разбира се и хората остават приятно изненадани, че ги улеснявам. Не знам и някой от познатите ми с по - големи деца да са легализирали.
Един превод върши чудесна работа. Стува не повече от 15 лева на страница. Не се подвеждай, ако ти кажат, че ти трябва апостил или легализация. Хората тук хабер нямат. Може би тези по високите нива имат, но на мен не са ми поискали никога документ с апостил или легализация. Искат оригинала, даже и превод не искат.

# 232
Здравейте, минавам само за един груб бърз въпрос, ако някой може да отговори. Интересува ме, АКО реша да плащам сама за раждане в болница, без застраховка или осигуряване, каква сума може да се наложи да извадя? Дали изобщо е възможно и съвсем ориентировъчна сума ми трябва? Благодаря!

# 233
  • Лондон
 newsm78 това пък защо? Ако имаш в предвид предложенията за промени в здравната система, те още не са приети, само предложения са, когато ги приемат (ако), ще обявят и цени...
Знам да се плаща само в частните болници, за нормално раждане не знам, но секцио струваше между 11 и 13 хиляди паунда, поне там където проверявах преди време...

В нашето училище учителите се сменят всяка година и също размесват децата всяка година, като целенасочено разделят по-близките приятелки, също близначките, по една в клас... Аз го одобрявам това, карат децата да си разширяват кръга на приятелствата...

Не по темата, но някой получи ли вече сметки с новите цени на тока и газта... ние днес и направо ми убиха уикенда Shocked

# 234
Правим планове за емигриране, а чета по темите, че в УК не било на почит раждането в болници, за да не се товарела здравната им система. Нямам представа как е, не съм и бременна, но събирам информация, да не се окажа на легло заради натуралисти-оптимисти. Според джипито, гинеколожката и офталмоложката ми трябва да раждам бъдещите си деца само със секцио. newsm78

# 235
Правим планове за емигриране, а чета по темите, че в УК не било на почит раждането в болници, за да не се товарела здравната им система. Нямам представа как е, не съм и бременна, но събирам информация, да не се окажа на легло заради натуралисти-оптимисти. Според джипито, гинеколожката и офталмоложката ми трябва да раждам бъдещите си деца само със секцио. newsm78
   Винаги може да се прибереш в БГ да родиш, ако тук не сметнат за нужно да е секцио. Както се вика стигни до там и ще прецениш на място  Peace Аз съм чувала за 5000 в частна болница. За първи път чувам това, че в Ук не е на почит болничното раждане, явно не четеш на правилните места. Никой няма да те кара да си раждаш у вас, напротив, при условие, че имаш някакъв проблем и да им се молиш няма да ти разрешат. Да, със секциото може да те помотаят, докато решат дали наистина трябва да е планувано-пак си зависи от болницата де.

# 236
  • Лондон
А, не познавам никой, който е раждал в къщи, но е друг въпросът кой колко е доволен от грижите, които е получил в болниците:? Тук в темата се е изписало много по въпросът, има и много положителни мнения, но моето много кофти ... Предполагам, че в следващите месеци ще има промени, проблемът е, че качеството на медицинските услуги едва ли ще се промени от това, че някои от тях ще станат платени за някои категории хора.... Тайно се надявам да дойдат повече български лекари, може би тогава нещата ще се променят на добро... Шегичка, разбира се, ... според външния министър, никой от БГ не иска да идва насам, защото правителството подобрило икономическия климат и създало много нови работни места Whistling (цитат от речта в посолството тези дни, на среща с българи, живеещи в Англия)

# 237
  • Варна
Момичета. интерисуваме какви детски се плащат в Англия за едно , две или три деца.
Може и линк за да прочета повече.  bouquet
А може и на лични, ако сметнете , че въпроса не е за тук. Hug

# 238
Къде ли са тези нови работни места  Whistling
За пътуване за раждане в България, не съм убедена, че ще е добра идея. Дори да няма проблеми, после не ми се бере срам с бебе (или две Mr. Green) на месец-два в самолета, което се скъсва от рев. Peace Да не говорим, че за него няма да е добре... А и не ми се мисли от баба и дядо как ще го откъсна, няма за мен да плачат толкова, колкото за детето Tired

# 239
Правим планове за емигриране, а чета по темите, че в УК не било на почит раждането в болници, за да не се товарела здравната им система.

Няма такива работи. Четеш глупости, казах им го и в другата тема.
В Оксфорд направили проучване, че домашното раждане излиза на здравната каса по-евтино от това в болница.
Нито е официална политика, нито има тенденция да те увещаваш да го правиш.

Общи условия

Активация на акаунт