Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • UK
В тоя форум цари някаква ужасна хомофобия. Не всички са така, разбира се, но такива мнения съм чела, че направо ми се повръща. Най милото е от типа "нямам нищо против тях, но да не са ми пред очите", което за мен също е хомофобия. Хората също така са абсолютно незапознати, явно си мислят, че щом някой е гей, значи задължително се мляска с партньора си пред де що дете види на улицата. Няма как иначе. Освен това хомосексуализма явно се прихваща.  И никой не може да възприеме, че може да има хора, които нямат против децата им да са гей. Такива неща.

# 391
  Е българина си е с по-ограничено мислене по-принцип. И си го показваме доста, особедно в анонимни форуми. Честно казано и на мен не ми е приятно да гледам двама мъже да се мляскат страстно в автобуса например. Но не се потрисам, не се възмущавам, просто не се кефя. Нямам проблем с общуването и тн, но не обичам тези, който преиграват. Но аз явно съм си консерва, защото и повечето *нормални* англичани са ми с доста прекалено разбиране за фън. Но им се радвам, че може да са толкова освободени.
  Ох, станах досадна вече в тази тема ,на всяко гърне мирудия съм днес  Mr. Green

# 392
  • UK
На мен пък това много ми харесва тук... Сигурна съм, че има и хомофоби, и всякакви, тая дума не сме я измислили в България, ама повечето хора, които познавам, нямат нищо против различните от тях. В България има едно такова отрицателно отношение към всичко, което е различно от собственото разбиране за "нормално" - както майка ми смята, че е нередно да съм дебела, понеже в България не може да си дебел. Simple Smile Тя не харесва и косата ми, понеже никой не си пуска косата дълга като моята. Или пък как се обличам, понеже нося тесни дрехи в ярки цветове, вместо торбести черни тениски, както е "общоприето". Много я мразя тази дума. Аз харесвам това "прекалено" разбиране за фън, на мнение съм, че всеки трябва да бъде свободен да си прави каквото реши, стига да не наручава закона и да не наранява някого, който не желае да бъде наранен. Оттам нататък нито аз съм човека, който да им казва какво да правят, нито обществото.

# 393
Ох, станах досадна вече в тази тема ,на всяко гърне мирудия съм днес  Mr. Green

Ай, сега. Ако не си ти, 'ша съм аз   Laughing
Аз не понасям изобщо да ми се гушкат, мляскат и подобни..

Разбирам, че не може всички да се харесваме и аз самата си имам своите предразсъдъци,  с които се боря къде успешно, къде не.
Едно е да кажеш-не разбирам, не ми допада за мен.
Но категорично не мога да приема гейовете да бъдат наричани ненормалници, болни, извратеняци и прочие простотии..

Ех, това нашите майки, уникални са..
Ама с любов ти ги казва тия неща, нали  Laughing

# 394
  • Bristol
STARDUST, разбирам те за 30 часовия ден  Laughing И при парттайм и при фултайм си има плюсове и минуси. Децата растат бързо, така че не отлагай. Започнат ли гимназия и много се променят, стават по-самостоятелни и последното нещо, което ще искат е да играят с мама в парка, поне това са моите лични наблюдения, при други може да е различно.

И тук да пусна идея за уикенда през март месец http://www.thebigbangfair.co.uk Не се допускат възрастни, ако не са придружени от деца  Wink

# 395
  • UK
С цялата любов, на която е способна. По Коледа, като й казах, че за новата година си пожелавам повече самочувствие, тя каза, че не бива да имам самочувствие, защото съм дебела, и че не бива да съм с хубавия Адам, понеже е твърде красив за мен, следователно ще ми разбие сърцето, а вместо това да съм с дебеличкия Джон, понеже той е по като за мен. Да се чете, че ако имам самочувствие никога няма да отслабна, а не е хубаво за здравето ми да съм дебела, и че Адам е някакъв самовлюбен гадняр, понеже е красив, и трябва да съм с някого, от когото изглеждам подобре, за да си мисли той, че е ударил джакпота, а не аз. Аз знам тя какво има предвид, ама... Много си я обичам, де. Simple Smile

ПП. Адам изобщо не е самовлюбен гадняр, обаче наистина е много красив. Simple Smile

# 396
  • Sofia
Здравейте на всички Simple Smile Съвсем скоро ми предстои заминаване... че емиграция ми звучи твърде страшно, в Англия. Имам 1001 въпроса за това пиша на вас, ако някоя от вас е в състояние да ми отговори поне на 1-2 Simple Smile ще съм страшно благодарна. Мъжът ми работи в Англия от август 2013, още няма осигурителен номер или както там се води защото е на контракт и за сега му отказват. Ние с двете ми прекрасни и твърде буйни момчета заминаваме края на февруари и едно от нещата които ме инетерсуват е дали децата ще бъдат там здравно осигурени. Децата ми са на 3 и 6, зная че големия трябва да тръгне на училище .. но как става това като английския му е на много много ниско ниво... тревожа се за него защото по принци си е малко дръпнат и лесно се отказва а сега и като не разбира какво му говорят.... чак сън не ме хваща.
Ще съм ви наистина благодарна ако малко поне ме ориентирате в ситуацията...

# 397
STARDUST, разбирам те за 30 часовия ден  Laughing И при парттайм и при фултайм си има плюсове и минуси. Децата растат бързо, така че не отлагай. Започнат ли гимназия и много се променят, стават по-самостоятелни и последното нещо, което ще искат е да играят с мама в парка, поне това са моите лични наблюдения, при други може да е различно.

И тук да пусна идея за уикенда през март месец http://www.thebigbangfair.co.uk Не се допускат възрастни, ако не са придружени от деца  Wink
За жалост няма да можем да дойдем за Big Bangfair ( между другото Big Bang theory ми е много любим сериал, не че има пряка връзка ....  Embarassed) Бях се засилила да запазвам билети, но се оказа че и двата дни хлапетата са на състезания по шах, а през седмицата аз не мога да отсъстват от работа Sad 😭

# 398
И аз веднага погледнах за билети за мен и Габи, но цените са  Crazy

Обяснете ми нещо по гейска тема, че винаги ми е било много интересно и нямам логично обяснение. Защо за един много голям процент от хората гей=педофил?  Thinking

# 399
  • UK
Защото този голям процент от хората са, ъм, да се изразя възможно най меко, ignorant. За този процент от хората гейовете са виновни и за глобалното затопляне.

# 400
  • След завоя в дясно
Защото този голям процент от хората са, ъм, да се изразя възможно най меко, ignorant. За този процент от хората гейовете са виновни и за глобалното затопляне.
А не според UKIP http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-oxfordshire-25793358 те са виновни за глобалното затопляне  Laughing
Малката Госпожица Мърморана - караш ме да се усмихвам като ти чета последните коментари, напомняш ми на мен, преди еее не толкова отдавна Laughing
Мimiksim- и големия и малкия ще трябва да тръгнат на училище Grinning. С големия най-вероятно ще се занимават един или два пъти в седмицата екстра, за да напредне с езика. Малкия тръгва на детска градина към училището. Сега с новите промени не съм сигурна дали имат право веднага на ЛЛ след като пристигнете, дано някой запознат с нововъведенията  да се разпише. Но със сигурност здравата карта ще ви свърши работа на първо време.

# 401
Мъжът ми работи в Англия от август 2013, още няма осигурителен номер или както там се води защото е на контракт и за сега му отказват.

Как му плащат без NIN?

.... е дали децата ще бъдат там здравно осигурени. Децата ми са на 3 и 6, зная че големия трябва да тръгне на училище .. но как става това като английския му е на много много ниско ниво... тревожа се за него защото по принци си е малко дръпнат и лесно се отказва а сега и като не разбира какво му говорят.... чак сън не ме хваща.

Тук няма здравни осигуровки като в БГ. И ти ще имаш право на безплатна здравна помощ.
За децата лекарствата са безплатни.
За училището как става....ами просто го оставяш, учителките го поемат и така.
Малко по малко проговарят езика, после почват да предпочитат него и на края почват да поправят теб.
За това, че е дръпнат..трябва да говорите, да му помогнеш, ти си познаваш детето най-добре..
Сподели притесненията си и с учителките.

Защо за един много голям процент от хората гей=педофил?  Thinking

Защото според тези хора, хомосексуалните са изначално извратени.
А какво по-извратено от педофилията..

Ха-ха-ха, МГМ, ще ме умори логиката на майка ти  Laughing
Да видиш моята като се загаджих с аланглето..
Пфуу, то голяма работа като е англичанин, дай да му подгъзувам сега.
Аз й разправям как ме е ядосал нещо, тя го защитава-ох, остави го сега момчето  ooooh!
На края трябваще в прав текст да й разясня, че не съм отчаяна разведена жена прехвърлила 30-те.
Но да, знам, че много ме обича и уж за нас правят и говорят едно или друго..

# 402
  • На острова
Толумба, благодаря за разяснението, разбрах те.

Децата да, трябва много да им се обяснява, защото по принцип те бързо приемат промените, но понякога не разбират защо. Малкият постоянно пита защо сме тук сега и защо така говорят, искал на нашия език. Отделно в началото хич не беше " хепи" в градината, защото не ги разбира не му е интересно. Но му обясних, че бидейки /е, не точно тази дума Laughing/ в друга страна, трябва да говорим на техния език, за да може да се разбираме, мама и тати също говорят този език, че е много хубаво да се знае чужд език, че в училище ще му е лесно и дечицата после ще го канят на гости, че ще ходим на кино и какво ли още не. Та сега въпреки, че са само 15-те часа, доста напредна и всеки ден ми казва нови думи, носи стикери и се радва. Вкъщи сме на Никелодион и да са живи и здрави Дора, Диего, Макс и Руби и Бабъл гъпис. Повтаря като папагал след тях. Другото, което четох от една мама е, че докато се разхождаме или готвим, или каквото и да правим заедно, да им казваме прости изреченийца - да свързваме думите. Ще се оправите, но бъди и ти спокойна, защото си е стрес в началото  Simple Smile

# 403
  • Варна
 mimiksim не се притеснявай за децата много бързо ще свикнат. Аз миналото лято почти бях спряла да дишам от притеснения, как ще се справят като не знаят езика. Накрая точно месец и половина след първият учебен ден малкият спря да плаче и почна да си ходи на училище с кеф. Даже ваканциите мрънка че много дълги били Wink Наистина първият месец и половина си поплака, но той и в БГ в градината плачеше. Е аз там не се притеснявах толкова, защото знаеше езика и го успокояваха лелките,а аз шпионирах на прозореца и виждах как след 5 мин отиваше да играе все едно не е плакал Wink Тук им звънях първите няколко дни и като ми казваха, че 15 мин след като го оставя вече играе с децата и камък ми падаше от сърцето Wink . А имах същите притеснения като теб, защото той  е супер привързан към мен и трудно се дели/аз затова много настоявах в БГ да ходи на градина въпреки, че не бяхме от най редовните Wink/ За каката също се притеснявах въпреки, че тя ми е по отворена към новите неща и не е от срамежливите, но все пак дете е за тях промяната е голяма. Но и тя много бързо се адаптира даже и беше интересно в началото, после имахме един период на скучаене защото не ги разбира като и преподават уроците, но сега с напредването с езика мисля че нещата се нареждат Wink Даже вчера ми се хвали, че единствена тя успяла да обясни защо изчезва водата и само солта остава/някакви опити са правили/. Аз по скоро се впечатлих, че е успяла да се изкаже  Joy
Ако имаш въпроси питай ще помагаме Wink За NIN-а да отива мъжът ти сам да си извади, ако работодателя не му е извадил. Пиши ми на лични ако искаш ще ти дам телефона да се обади и запази час за интервю, аз преди месец ходих и след 10 дни ми го пратиха Wink Интервюто беше елементарно, да не се притеснява. Искаха ми само паспорт снимаха го и толкоз. Може за всеки случай да вземе банкова сметка и доказателство за адрес да не би да ги поискат, но както чувам и от други явили се след нова година май не ги искат вече.

~Миа~ я кажи за този  Никелодион ние не го знаем Wink

# 404
Момичета здравейте от Бг! Simple SmileИмам едно питане,надявам се да успеете да ми дадете насоки(налагало ми се е доста отдавна 2-3 пъти да питам в темите ви и винаги съм получавала съдействие),надявам се пак да е така,ако сте наясно. Hug
Накратко-щерката студентка април месец ще ходи на обучение в Китай организирано от унито,казали са и да иде при английското си джипи и да си вземе бележка какви ваксини са и слагани,можело да се наложи да се слага някоя.
Не помня какво е носила като документи преди 3 год. като замина за Англия.
Тук в Бг  е имунизационния  и паспорт,ако трябва ще го пращам,тук което е било задължително всичко и е сложено.
Мъжът ми е ходил  в Китай и въобще не е ставало въпрос за ваксини,от сайта на МВнР четох,че не се изискват никакви специални такива за пътуване до Китай,но не знам как е при пътуване от Англия(не би трябвало да е по-различно-нали сме в ЕС).
Бихте ли ми казали къде да прочета по-подробна информация за пътуване Англия-Китай или поне кой е сайта на Министерството на външните работи на Великобритания?

Общи условия

Активация на акаунт