Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 846
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
# 406
 За casual не съм сигурна. При парт тайм да. То тука няма здравни осигуровки, като имаш нин и си работил някога винаги може да си ползваш здравните услуги. Даже и да не си работил. За парт тайм, осигуряват те пенсионно, но не съм запозната как седят нещата, сигурно зависи и от часовете, че под определени пари не плащаш данъци. Ако някой друг е запознат да каже  Peace

Miss Fine, благодаря за разяснението, явно ти си най-запозната!  Grinning

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 15:15 от monii

# 407

Благодаря за линковете  bouquet,ще чета.

В Бг ваксините все още са задължителни(да поясня,че става въпрос за тези според Имунизационният календар на РБ).А бяха още по-задължителни преди 21 год,други времена,други нрави. Wink
В Англия виждам,че са препоръчителни.Но това е мнооого дълга тема и е за другаде. Peace

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 14:45 от h_o_p_e

# 408
  • На острова
Борикс, ето: http://www.nickjr.co.uk/. Ние го имаме към Булсат и си е на английски, не е дублирано. Разкошни са, нищо общо с идиотщините по Cartoon, който не давам да се гледа. Те са няколко канала под името на Nickelodeon, има и за по-големи деца.

# 409
  • UK
Уф, ама че ужасен ден. Настинала съм, не можах да спя снощи, днес цял ден на работа, малкия реши да е ужасен, направи някоя беля, аз го пращам в ноти корнър-а, той седи там и се смее. Аз му взимам играчките, той ми се хили насреща и танцува. Направо ме побърка. Сега пък родителите им излязоха, те са по леглата, ама аз слушам да не се събудят, обаче проблема е, че те не знаят, че мама я няма, и ако се събудят, ще се разстроят. А аз не мога да дишам, не стига че носа ми е запушен, ами имам чувството че и гърлото ми се е свило, та съм като Дарт Вейдър.

# 410
  • Варна
МГМ твоите деца много рано си лягат да спят.
Уф много е трудно да се гледат чужди деца.
Аз искам да си изкарам НИН номер, но не съм наясно с много неща.
Този номер освен че ми дава право легално да работя за какво друго служи.
Аз в момента гледам две деца в едно сем. като ми се заплаща на седмица, живея в къщата и имам право да се храня от тяхната храна.
Но аз основно това което аз харесвам си го купувам, като кафе , сирене, кисело мляко,плодове, сладки неща и др.Абе май основно си се изхранвам с бисквити. Rolling Eyes
Ако мякой може да ме ориентира и ако искам легално да я вършаѝтази работа трябва ли да имам някакъв документ.
Ще съм благодарна ако някой ми изясно нещата, може и на лични.
ПП: Не съм млада т.е. на 53 г. и езика не го знам добре.
Събират ми се 12 мес, работа тук.

# 411
  • Лондон
hope, ако позволиш мнение, дъщеря ти наистина трябва да отиде при nurse към личния й лекар и тя да й каже какво се препоръчва за Китай и евентуално да й сложи съответните ваксини. Ако съдиш по българските служби, никакви ваксини не ти трябват за Азия въобще, а всъщност трябват, особено ако се ходи извън големите градове. Хапчета за малария също са необходими, в зависимост от района. По спомени българският ваксинационен календар не покрива въобще това, което се препоръчва за Азия. Погледни линковете и обсъдете... Също съобразете времето, препоръчват ваксините да се слагат около 6 седмици преди пътуването

# 412
  • UK
Мда, в 6 са по леглата, стават в 6 сутринта. Майка им искала време за себе си вечер, в моите работни дни ги вижда за по един час. Баща си понякога изобщо не виждат. Тяхна си работа, де.

Аз като дойдох тук миналата година, за да съм легално, подавах документи за една розова карта, която не е разрешително за работа по принцип, а само за това семейство, в нея е вписано името на майката на хлапетата, те пращаха едно писмо с условията ми на работа и тн, но тогава още бях във възрастта за опер, а ти не си, вече и аз не съм, де. С останалото не съм наясно. Така или иначе тази карта сега не ни е нужна, но при всички положения не би трябвало да можеш да си легално опер, тъй като си на над 26 години. То е програма, даже не за заетост ами... За културен обмен, един вид. Затова и времето е ограничено, година ли беше, две ли, не съм съвсем запозната.

Интересно ми е как вършиш тази работа, като не знаеш добре английски? Съвсем добронамерено питам, просто не мога да си представя как се получават нещата като не разбирам какво ми казват... Момиченцето е с говорен дефект и едва й разбирам, ако не знаех езика... Не ти ли е трудно? Как се справяш така? По принцип ми е питането, понеже това е идеята на опер, момичетата често са зле с езика... И не мога да си представя как се справят. Май малко груб ми звучи въпроса, надявам се разбираш, че питам съвсем добронамерено и от любопитство.

# 413
  • Варна
МГМ ами няма защо да се сърдя Hug
Фирмата която ползвам не се изисква знание на език или с малко.
Аз бях изкарала предварително курсове по английски ,но се оказа, че нищо не съм научила.
А това как се оправяхях в началото, беше ми много трудно.
На едни листчета си бях написала какво трчбва да казвам сутрин като ги събуждам ,  какво да ги питам и буквално ги четях , нещо като пищови. Embarassed
Имам и компютър и постоянно учех езика.
Тези така наречени пищови за сутрин, обед след връщане от училище и вечер постоянно бяха в джобовете ми.
Имам и компютър и с преводача.
Абе оказа се ,че се разбирах ме.
Децата бяха свикнали на такива жени , които не знаят добре езика.
Да не разводнявам темата,
А ти наистина много малко пари ти дават.
В момента тази фирма осигорява работа при тези условия на заплащане от 120 до 180 паунда на седмица в зависимост от нивото ти на английски.
Ако искааш ще ти дам на лични координатите,

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 22:23 от ивка27

# 414
  • UK
То по принцип за опер езика не е задължителен, е, освен някои основни неща. Обаче след като прекарах дни в мислене какво е "мънъси" (имърджънси), просто не мога да си представя как бих се справила ако не знаех езика.

# 415
Толумби, и през ум нямаше да ми мине такава асоциация, но има логика. Crazy

# 416
  • UK
За гей хората, най-добрият ми приятел тук в Англия е гей и други двама много близки са би-сексуални. И двамата в сериозни връзки с жени, но се виждат тайно с мъже  Laughing
Аз явно съм супер open minded, изобщо не ми пречат. Докато гостувах на братовчед ми в Сан Франциско беше пълно по улиците с гей двойки, които се държаха за ръце и се целуваха, изобщо не са ми противни. Обичат се хората, що не?
МГМ твоите постове тук повечето все едно аз съм ги писала  Hug
Бай дъ уей , повечето мъже смятат жените гей за hot и sexy и разни филмчета гледат по нощите, ама щом стане дума за мъже гейове, изведнъж всичко е много гнусно. Що такова дискриминиране бе аджаба???

# 417
  • UK
Hug svidni4ka

Преди време модерирах един чат, където имаше стая за лесбийки, пълна с мъже. Явно си мислят, че жените гей са просто експериментаторки, а те са великия и невероятен МЪЖ който ще я върне в "правия път". На мен лично това ми е адски грубо, честно казано.

# 418
tzvetak,благодаря за мнението   bouquet,всичко ми е полезно така като го прочета,аз знам,че тя ще отиде при джипито и че най-вероятно ще им препоръчат някакви ваксини(те са група,тя няма да е сама),мисълта ми беше да се знае,че на нея тук са и поставяни всички,които са задължителни за Бг,а вече ще прецени от препоръчаните дали да  си сложи.

# 419
Боже, много ми е мъчно за тия хора от наводнените райони.
Ужасна трагедия.

Общи условия

Активация на акаунт