Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 506
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Лондон
hope, за Индонезия, която е в същия район, ние си сложихме Хепатит А, Тиф, Тетанус, дифтерия и полио, които не се покриваха от това, кото са ни слагали в Бг. Мисля, че втората сега я слагат на децата, но едно време не са...

# 421
Здравейте,
Изчетох темата, много полезни неща видях, благодаря. Нашата история - от фирмата на мъжа ми искат да се премести в Рединг и да работи там. Аз и децата ще заминем май-юни, когато големият завърши учебната година. Поне за сега това е планът.
До колкото разбрах училище започват 5 годишни. Някой може ли да ми каже какво се учи докато станат на 7? Следващите месеци ще наблягаме на езика, но ако трябва още нещо?

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 14:46 от М@я

# 422
Здравейте, момичета и майчета Simple Smile На мен също  ми предстои заминаване в Англия. В този ред на мисли бихте ли могли да ми кажете колко е таксата за посещение на месец в детска градина в Лондон? Благодаря за всеки отговор Simple Smile Връщам се да Ви изчета Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 14:44 от Ema*08

# 423
  • Англия
В Кеймбридж е 800 паунда.

# 424
В Кеймбридж е 800 паунда.
Благодаря за бързия отговор. Имат ли някакъв прием за тях ? Можеш ли да ми подскажеш къде мога да ги проверя тези неща ?  Thinking Моята Бебълс ще е на 2 и малко когато дойде при мен, все още не говори много. При вашите дечица наблюдавали ли сте да има промяна в общуването им и цялостно ? Много ме притеснява, че ще се обърка с чуждия език и ще спре да приказва дори на български. Вкъщи говорим на българо- руски и не знам дали изобщо мога да го нарека проблем, но по - бавно като че ли напредва  Confused

# 425
  • Лондон
М@я, успешно преместване Peace Защо слагаш 7 години като някаква граница,след която се случва нещо? Това, кото правят децата в Бг на 7, тук започват да го правят на 4.5-5 ... Учат да пишат, четат, елементарна математика, плюс допълнителни неща в зависимост от училището... Твоите деца колко са големи? Ако въпросът ти е сериозен, пусни майл на личния и мога да ти изпратя информация какво правят в Year 1, средно 6 годишни, като пример...

Ema, от 700 до 1400 паунда на месец в зависимост от възрастта на детето и къде е градината, в Лондон е най-скъпо... Може да има малки промени в последните 2 години, откакто не следя градините, но границите са тези...

# 426
Да, хлапето сега е на 6, лятото става на 7. Тоест вече ще трябва да може да чете и да пише на английски нали? С математиката си мисля, че няма да има проблем. Чудя се дали трябва да се занимаваме с нещо друго. Материалите ще са ми много полезни, благодаря  Hug

# 427
  • Лондон
Ох, аз си пиша... Laughing сега видях подробностите - на 2 години би трябвало да е около 800-900 паунда... За говоренето не виждам проблем, учителките са свикнали с дву и повече езични деца. Английският в един момент ще стане първи език, което според мен е нормално, след като живеете тук. На моето дете аз винаги съм говорила на български и смея да твърдя, че въпреки, че английският й е първи език, българският й също е много добър. Наистина проговори по-късно ( според Бг клюкарките), на 2.5,  но сега не й се затваря устата и ми поправя моя английски Simple Smile
Приемът в детските според това какво ти избереш и дали има свободни места, хубавите градини обикновено нямат и трябва да запишеш детето в лист на чакащи...

# 428
hope, за Индонезия, която е в същия район, ние си сложихме Хепатит А, Тиф, Тетанус, дифтерия и полио, които не се покриваха от това, кото са ни слагали в Бг. Мисля, че втората сега я слагат на децата, но едно време не са...

Аз днес взех бележка от личната ни тук в Бг,носех имунизационния паспорт на дъщеря ми да види всичко,което и е слагано-има против ДТК(дифтерия,тетанус,коклюш), против полиомиелит,против паротит,морбили и рубеола(Тримовакс) и още няколко от задължителните.
Няма против хепатит А и тиф,поне аз така го разбирам,може би да сложи само за тези,ако е възможно.
От тяхната група повечето вече са се ваксинирали,но те всички са англичани.
Не остана наистина много време за мислене.

# 429
  • Лондон
Хепатит А и тиф е една комбинирана ваксина, тоест с една инжекция. Ако се ре- ваксинира за хепатит А в следващите 6 месеца, имунизацията е за 25 години...

# 430
Здравейте, някой може ли да ми каже за колко време пристига малка пратка с предимство по въздушен път до Англия? На страницата на бг пощи намерих само цени, но не и време.

# 431
Здравейте, писмо с въздушна поща пуснато в понеделник пристигна на адреса в петък в UK.

# 432
Здравейте, писмо с въздушна поща пуснато в понеделник пристигна на адреса в петък в UK.
Благодаря за включването, аз мисля да пусна малко пакетче около 300 гр, виждам, че е различно от колет и с по-добри цени, но направо на място ще питам в пощата за времето. Сайта им не ми свърши работа.

# 433
Благодаря за включването, аз мисля да пусна малко пакетче около 300 гр, виждам, че е различно от колет и с по-добри цени, но направо на място ще питам в пощата за времето. Сайта им не ми свърши работа.
   Както и преди съм писала, БГ пощи да питаш за време е все едно да си говориш сама...Аз си получих коледните картички миналата седмица, пратени са началото на декември. Пращали са ми в понеделник и съм го получавала сряда. Имам и неполучени. Най-много сме чакали едни картички 8 месеца, доста се изнендахме като дойдоха  Crazy

# 434

Както и преди съм писала, БГ пощи да питаш за време е все едно да си говориш сама...Аз си получих коледните картички миналата седмица, пратени са началото на декември. Пращали са ми в понеделник и съм го получавала сряда. Имам и неполучени. Най-много сме чакали едни картички 8 месеца, доста се изнендахме като дойдоха  Crazy
Ще ги преслушам да видя, скоро не съм пращала нищо. Но много непрофесионално.

Общи условия

Активация на акаунт