Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 493
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Ох, аз си пиша... Laughing сега видях подробностите - на 2 години би трябвало да е около 800-900 паунда... За говоренето не виждам проблем, учителките са свикнали с дву и повече езични деца. Английският в един момент ще стане първи език, което според мен е нормално, след като живеете тук. На моето дете аз винаги съм говорила на български и смея да твърдя, че въпреки, че английският й е първи език, българският й също е много добър. Наистина проговори по-късно ( според Бг клюкарките), на 2.5,  но сега не й се затваря устата и ми поправя моя английски Simple Smile
Приемът в детските според това какво ти избереш и дали има свободни места, хубавите градини обикновено нямат и трябва да запишеш детето в лист на чакащи...
Благодаря ти много за дадената информация!  bouquet

# 436
Аз малко късно се включвам, пак, ама да си кажа мнението по въпроса с хомосексуалистите - мисля, че голяма част от местното население не изразяват някакво отношение, за да не обидят някого. Но не мисля, че хомофобията е изчезнала, както и расизма, просто много хора са се научили да не говорят открито по въпроса. Което не е перфектно, но е на светлинни години от България, пък да не говорим и за това, което се случва в Русия..  Confused Confused
Аз отивам да си купя walking boots , ще ставаме туристи  Crazy

# 437
Бяхте писали за лекарства за глава, не много отдавна, но не можах да намеря къде. Искам да пробвам нещо ново, пием българския ацефеин (парацетамол и ибупрофен не помагат), би ли казал някой пак, моля.

# 438
  • Bristol
Привет и от мен  Grinning Перфектно време за прането слънце свети, вятър духа  Crazy

Sonnia, къде ще обикаляте?

М@я, основно на математиката и английския наблягат на тази възраст
Ориентировъчно за Y2, 6-7 годишни Математика, Английски

Вчера си взех един ден отпуска и се разходих до личния. Пратиха ме веднага на изследвания на кръвта, сега си чакам резултатите. Прибрах се в къщи, кафенце, любимото ми сутрешно шоу, сготвих паста примавера, качамак, но вместо запръжки сложих бекон, поангличанчих качамака Simple Smile Четох си книжка, дремнах, прибрах малката от училище. Много е хубаво да си в къщи  Heart Eyes Flutter

# 439
За глава на мен ми помагат единствено две от тези + силно кафе..
Скрит текст:

Merry, ние живеем в началото на Peak District и край нас има много пътеки, хълмове и канали за разходки, в стил:

# 440
Ооо, завиждам  Rolling Eyes

Бяхте писали за лекарства за глава, не много отдавна, но не можах да намеря къде. Искам да пробвам нещо ново, пием българския ацефеин (парацетамол и ибупрофен не помагат), би ли казал някой пак, моля.

# 441
мерси много :-*

# 442
Мишолина,

Само нещо с кодеин - свикнали сте с него , затова другите не ви помагат. Солпадеин, ко-кодамол, но всички се продават с уговорката , че са за три дни само , заради опасност от свикване ( пристрастяване ).
Ако те забележат, че ги купувате редовно, ще спрат да ви ги продават .

# 443
Simple Smile Ясно, мило, не сме се докарали до там Simple Smile Рядко се налага, но да се намира из къщи.

# 444
Merry много благодаря! Сега ще ги разгледаме.

# 445
  • Варна
Аз може би досаждам , но искам да си повторя питането за HIH номер.
Аз работя нелегално като детегледачка.
Може ли да поискам писмо от сем.  че например живея при тях на техния адрес.
И като отида за този номер да кажа че не работя а в момента си търся работа.
И изобщо трябва ли да работя за да ми издадат такъв номер.
И  също ако искам сега да си изкарам банкова сметка, трябва ли да го имам този номер.
Може и на лични.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 446
До колкото разбрах има значение кога е родено детето, за да се определи коя година ще е в училище. Някой може ли да помогне: на 20.07 ще стане на 7. Сега гледах линковете от Merry и май трябва да запише Year 3  newsm78 Основно езикът ме притеснява, с другото ще се справи. Днес го водих да го запиша на курс по английски в британския съвет, но на тази възраст само пеели песнички. Няма да помогнат  Confused Опитвам се аз да го уча, но се притеснявам да не заучи нещо грешно и да направя по-голяма каша

# 447
Аз бях питала за хапчета за глава, мамите тогава ме насочиха точно към това, което zlatnata_tolumbа е показала.
За съжалание нищо тук не ми помага, както ацефеина, той съдържа и кофеин, предполагам затова. Сега поръчвам на някой като си идва от бг, да носи по 1-2 опаковки.

Момичета, а знаете ли каква е алтернативата на дуфалак тук или някакво друго слабително, без бизалакс в състава?

# 448
Мишолинка  Simple Smile, трябва да съм изчерпателна  Simple Smile

Рампелина , казва се лактулоза- Lactulose . Питай на щанда, не е по рафтовете , в бутилка е с мерителна чашка  Grinning

# 449

Мишолина, зарежете ацефеина и всичко с кодеин. Аз няколко години пиех ацефеин, защото наистина ми помагаше на главоболието, но пък ми развали стомаха. Болеше ме глава, пиех ацефеин и след около 30ина мин нямаше спомен от главоболието, но пък ме заболяваше стомах. Тогава си мислех, че имам гастрит Embarassed, и се наливах с омепразол та да спре последвалата стомашна болка.
5-6 години не съм близвала нищо с кодеин, главоболията вече ми се повлияват и от обикновен парацетамол  Simple Smile, но пък вземам на момента в който усетя леко съмнение за настъпващо главоболие.
Парацетамол с кофеин и аспирин или ибупруфен гел капсули, когато искам да избегна аспирина.
Също така съм се въоръжила с гел маски за уморени очи, които стоят във фризера и ги слагам на главата когато ме боли.
Според мен хватката е да изпиеш хапчета веднага след като усетиш че идва, и дори да мине още с първият прием да вземеш лекарства поне още 2 пъти след това - на 4-6 часа интервал.
Освен че се развива зависимост към кодамола, той е най-честата причина за остатъчните главоболия.

има ги в много варианти тези маски

Общи условия

Активация на акаунт