Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 485
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Bristol
М@я, не го учи на сложни неща детето. Имате ли детска тв само на английски, ББС примерно? Да гледа и слуша филмчета, които не са преведени. Ти го научи основните неща, аз се казвам, ти как се казваш, вода, храна, тоалетна. Не забравяй вълшебните думички please, thank you, sorry Simple Smile И главата за ДА и НЕ как се клати  Laughing Защото ние това го бяхме пропуснали, та и това тук го учиха моя син Wink Както каза Толумба, сега ми коригира английския и писма на английски като пиша му ги давам да ги провери за грешки. Нашият го бяхме записали на частна градина с усилено изучаване на английски, но мисля, че нищо не научи там. Въпреки това запиши го на английски, нищо че само песнички учат, може и да не свърши работа, а може пък и да му остане нещо в главичката.

# 451
Благодаря Merry. Знам, че ще се справи, но ми се иска да му помогна с каквото мога от тук.
Да попитам уредите на газ ли са навсякъде? Чудим се има ли смисъл да си вземем уреди от тук.

# 452
 Rolling Eyes как така всички уреди да са на газ?
Може да имаш фурна и котлони на газ и това е.

# 453
  • UK
Здравейте момичета   bouquet Тоя ураганен вятър навън само да не ми отнесе цветенцата за вас  Mr. Green
Набързо само минавам да се оплача и да питам нещо. Малката мин.понеделник ми я върнаха в къщи с варицела и ЦЯЛА седмица не мръднахме от вкъщи, към петък вече щяхме да се избием двете   smile3514  Добрата новина е, че минахме с доста малко пъпки /аз като помня колко зле бях като я карах като малка ...  ooooh! / и от утре е на училище, хванаха корички  smile3521
Поне времето беше гадно та не ме е толкова яд  Mr. Green
Така, сега въпросчето - тъй като смятам скоро да си купя кола и да почвам работа, реших да си сменя книжката с английска, основно заради по-евтина застраховка. Знам, че документите и т.н. се пращат по пощата и което неприятно ме учуди, че реално ти заменят книжката, но ме интересува, тест - практически/теория държи ли се??? Четох, четох тук - http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/ … set/dg_068659.pdf и пак не ми е на 100% ясно, не ме бийте много  Mr. Green Моят мъж - англичанин, твърди, че няма как без тест тук да ти издадът английска книжка, мен пък ми е странно защо трябва да доказвам 2 пъти, че мога да карам??  Mr. Green Та така, благодаря предварително за отговорите и приятно доизкарване на неделята Wink

# 454
  • Манчестър
Здравейте момичета   bouquet Тоя ураганен вятър навън само да не ми отнесе цветенцата за вас  Mr. Green
Набързо само минавам да се оплача и да питам нещо. Малката мин.понеделник ми я върнаха в къщи с варицела и ЦЯЛА седмица не мръднахме от вкъщи, към петък вече щяхме да се избием двете   smile3514  Добрата новина е, че минахме с доста малко пъпки /аз като помня колко зле бях като я карах като малка ...  ooooh! / и от утре е на училище, хванаха корички  smile3521
Поне времето беше гадно та не ме е толкова яд  Mr. Green
Така, сега въпросчето - тъй като смятам скоро да си купя кола и да почвам работа, реших да си сменя книжката с английска, основно заради по-евтина застраховка. Знам, че документите и т.н. се пращат по пощата и което неприятно ме учуди, че реално ти заменят книжката, но ме интересува, тест - практически/теория държи ли се??? Четох, четох тук - http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/ … set/dg_068659.pdf и пак не ми е на 100% ясно, не ме бийте много  Mr. Green Моят мъж - англичанин, твърди, че няма как без тест тук да ти издадът английска книжка, мен пък ми е странно защо трябва да доказвам 2 пъти, че мога да карам??  Mr. Green Та така, благодаря предварително за отговорите и приятно доизкарване на неделята Wink

Със сигурност няма да ходиш на изпит тук. като си изпратиш БГ книжка за смяна, ще ти издадат английска,а българската ще ти я изпратят в БГ. Ако някой ден поискаш пак да имаш БГ книжка, отиваш в БГ да си поискаш и тогава ще ти приберат английската книжка,
Иначе преди БГ да се присъедини към ЕУ трябваше да се ходи на изпит.

Относно застраховката, не мисля,че има разлика в цените ако си с БГ или английска книжка.....поне от практическия ми опит ...

Така,че купувай колата и скачай в джаза.....

# 455
Благодаря tolumba, явно ми е бил глупав въпроса  Embarassed
Важното е, че може да вземем някои неща от тук  Grinning

# 456
Няма да лъжа, че повдигнах вежди, но ме извини, ако съм прозвучала остро  Peace
Я си кажи какво мислиш да вземате, да те разубедим  Whistling

# 457
Ха ха  Mr. Green
Точно преди предложението да се местим си поръчахме нова кухня. Имам чисто нови пералня + сушилня. Още не са ги докарали даже. Гледах, че транспортът ще излезе около 200 лв, което ме устройва.
Замислихме се дали не е по-добре да вземем необзаведено жилище и да си донесем наши неща.

# 458
О, ако е само 200 лв. и тиганите мятам  Laughing
Аз лично предпочитах необзаведени квартири, защото са по-евтини и леглото си е/било само мое.

# 459
Гледах тук
Хладилник с фризер малък - 75 лв, смятам по 100 лв на уред и стават 200 за сушилня + пералня.

# 460
   Мая намерете първо квартира, защото дори и при необзаведените, често-не винаги- кухненските неща са включени. Особедно хладилник, никога не съм виждала празна квартира без хладилник. За пералня и сушилня вече зависи вече. Те повечето самостоятелни квартири са необзаведени, зависи къде де, но поне при нас е масово.

# 461
Добро включване,  Miss Fine, съвсем изключих, че необзаведените обичайно си имат всичко в кухнята.
Аз понеже не се въртя много там и леглото ми е по-важно  Blush

# 462
  • Лондон
М@я, днес си мисле за вашите планове и имам предложение ако идвате през май да запишеш синът ти на училище за последния срок тук, от юни до средата на юли Peace после и на един летен лагер и за септември ще бъде готов с език и приятели Simple Smile иначе трябва да е Year 3

За къщите да кажа, че аз без направени кухни и бани не съм виждала, дори когато са необзаведени... А и магазините постоянно имат промоции и ако имах нужда, щях от тук да си взема уреди за Бг... Има и много изгодни магазини за втора употреба уреди

Книжката и аз не съм я сменяла и вече 7 години нямам проблем.... Карам доста и в Бг когато ходим и не искам полицаите да ме изнудват като видят друга книжка Simple Smile

# 463
Благодаря момичета, наистина да стигнем до квартира и ще видим как е.
Но ще ме е яд, толкова си ги избирах уредите... Иска ми се да си ги ползвам, дори да трябва да си ги транспортирам.
tzvetak това за последния срок е много добра идея. Летния лагер също. Ще се опитам да организирам нещо такова.

# 464
  Здравейте  английски - български мами  Simple Smile ,
 Много се извинявам, ако се повтарям, но нямам никакво време да чета всички теми. Ще се местим с децата - на 4,8 и 2,8 години в Англия. Моля, да ми кажете какви документи трябва да легализираме за децата и как се процедира с градината и училището. Изобщо имаме ли право на безплатна градина и училище?
 Извинявам се отново, знам, че може би е коментирано това, ще съм много благодарна и на линкове.

Лека и спорна седмица на всички!

Общи условия

Активация на акаунт