Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 857
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Merry, мисля че достигнах момента, когато стресът ми идва в повече и отговорностите също, ако можеше денонощието да е 30 часа (допълнителни 3 да си свърша работата и 3 за сън) нямаше да е зле. Децата пораснаха и изтървам важни моменти, много са ми по-важни от работата и хората там. В интерес на истината там на никого не му пука за теб. Децата са най-хубавото в живота ми, колкото и банално да звучи. Мама вечно е на работа или е изморена, все и се спи. Иска ми се да имам повече време да се занимавам с тях, сега и двамата имат много домашни, започваме подготовка за грамар с баткото. Не знам какъв е смисълът от фул тайм кариера, когато нямам време за децата. Твърдо съм решила парт тайм най-късно до 2г.

Това е лично мое мнение, всеки си решава за себе си. а. Животът ми минава по влаковете и на работа, с децата имам 3 часа на ден, а си си късам нервите с хора които не харесвам на работа.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 21:51 от S T A R D U S T

# 376
Stardust и аз съм на твоето мнение. И аз много мислих, смятах и премислях. Не искам децата ми да са с други хора след училище. Искам аз да съм до тях! Липсват им баби, братовчеди, дядовци, лели... не искам и аз да им липсвам. Искам да мога да играя с тях в парка след училище, да гледам тренировките и да се радвам на успехите им. Затова реших че училището е най подходящото работно място за мен. Реших да се квалифицирам и хем да работя хем да съм с тях.
Сега след определени промени в работното ми време, три дена съм до обяд в класа на Боян. Така навлизам в материала и аз самата уча тяхната образователна система, трупам опит и във всеки един момент знам какво правят и какво учат.

За мен кариерата е нещо.....по-маловажно от семейството и уверените, спокойни и щастливи деца.

Скоро гледах едно предаване за къщи, където майката работеше и изкарваше парите. Не познаваше децата си, дори и в къщи работеше и беше на телефона. Изведнъж им изкупиха фирмата, решиха да намаляват разходите и я съкратиха. Тази жена беше дала най ценното си  и накрая я изгониха.

Това го казвам, без да искам да обидя някого и при положение, че моят доход не е жизнено важен. Ако беше, нещата щяха да са много различни, щях да бачкам та ушите щяха да ми пушат.

Що се отнася до грамър скулс, мнооого успех. Аз много мислих и при нас няма да стане. Много са ни далеч училищата (по час в посока с кола). Сега се боря да е в добро училище с що-годе (до колкото е възможно в тази пуберитетска възраст) добри деца. Училището да е в района ни така че и след училище да може да излиза с тези деца и да си има прилична среда и добри приятели. Насочила съм се да научи още два езика, единия от които да е немски така че да може там да завърши университет.

Това за панелите е страхотно но нас не ни огря Sunglasses

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 23:54 от Шая

# 377
  • Лондон
Темата така много по ми харесва Heart Eyes Радвам се, че се появиха отново приятни никове....

Въпросът с баланса между деца и кариера ми е много сложен... При мен вариантът е само да намеря този баланс, за компромиси и дума не може да става, че те сметките си идват Confused Току що се разминах с позиция, която си мислех, че би била върхът на моята кариера, но предполагаше 2 месеца да съм в Щатите и 1 месец тук...ами нямаше как да стане, та сега преглъщам разочарованието и се мотивирам да продължа напред Simple Smile

# 378

Споделете, моля, субективните си наблюдения -
На англичаните наистина не им пука кой е хетеро/хомусексуален или само се правят на политкоректни?

# 379

Споделете, моля, субективните си наблюдения -
На англичаните наистина не им пука кой е хетеро/хомусексуален или само се правят на политкоректни?
   Аз нямам супер много наблюдения. Но от малкото хора, който познавам, доста си коментират, шашкат и тн, не е като да не им пука. В хотела, където работех, шефа ми изпадаше в ужас като имаме такива двойки. Даже не искаше да ги обслужва и се шашкаше децата му, ако минат през ресторанта и ги видят какво ще им каже. Жена му беше по ок, но и тя се спичаше много и само коментираха кой какво направил. В сегашното ми работно място имаме също няколко такива хора и доста им се подиграват точно англичаните и ги коментират много. А на работа щеше да се връща някакъв мъж, който си направил операция да е жена, аз нали съм парт тайм, като отидох към 20 човека дойдоха да ми кажат *новината* и то само англичани, чужденци само една ми каза и то по скоро се присмиваше на всеобщия ентусиазъм...
   За кариерата и тн, една от главните причини да напусна работа беше малката, още ми е гузно, че я оставих на 8 месеца на градина. Това време никога няма да се върне, а работа ще работя  цял живот. Да трудно ни е с парите, не ходим на почивки и се лишаваме от разни неща, но и това ще оправим  с времето.

# 380
  • UK
На по младите май не им пука толкова, аз съм отскоро тук, но от години контактувам с англичани, всеобщото мнение е, че расте тийн/ранни 20 поколение на би-мъже. Едва ли е вярно, обаче всички англичани в тази възраст, които съм срещала, са или би, или хетеро но с някакви би/хомо изживявания в някакъв момент в миналото, и такива, които просто не поставят такива разграничения, ако е фън, няма значение с кого е.

# 381
  • На село (близо до Лондон)
За панелите, ние сме с такива но са само за топлата вода. Те останаха от предишните собственици на къщата. Знам че за лятото ми стигат за топлата вода. Не съм вкл^чвала да се топли водата изобщо през лятото.
Дойде ни сметката за парното/ток вчера, направо ми се плаче ooooh!. И то при вкл^чване само 6-8 и после 5-10...ужасТТТ

За децата и кариерата е сложна и мътна.

# 382
  • На острова
Благодаря за съветите и коментарите, момичета! Написах мейл и изисках фийдбек, да видим.

Относно работата - пускам обяви от декември, провела съм няколко телефонни интервюта и две фейс ту фейс. Не че е кой знае какво, но пак е нещо, не е съвсем да не ми обръщат внимание. В БГ два пъти съм ходила на интервюта и двата пъти са ме взимали  Laughing, нооо тук не знам по колко души се борим за една позиция /в обявите излиза 100+, но реално докъде може да стигне това число?/. Иначе знам, че може да се пробвам volunteer като за начало, знам че искат тукашен опит. Ще гледам да завърша курса, даже и втори съм си харесала, поне са local квалификации..

Може ли да ми кажете какво означава, когато на обява пише Featured?

От друга страна въпросът, който сте подхванали - хубаво, ще си намеря работа фул-тайм, ама детето почва септември училище. Трябва мъжът ми през деня да е свободен. Но пък предпочитам аз да се занимавам с него. Та, така..Има си казуси за решаване, но и аз съм по-сколнна на парт-тайм и повече време с детето. Ето, при Шая се е получил чудесен баланс, бих се радвала и аз на такъв късмет  Blush

# 383
Като стана въпрос за фул тайм, може ли някой да ми обясни какво е  кажуал и парт-тайм, и какви са предимствата на едното работно време и другите?
Търсих в нета, но не можах да намеря и разбера. (Да се извиня и да не ме обвини някой, че задавам "тъпи" въпроси без да съм търсила отговора другаде Simple Smile )

# 384
Като стана въпрос за фул тайм, може ли някой да ми обясни какво е  кажуал и парт-тайм, и какви са предимствата на едното работно време и другите?
Търсих в нета, но не можах да намеря и разбера. (Да се извиня и да не ме обвини някой, че задавам "тъпи" въпроси без да съм търсила отговора другаде Simple Smile )
  casual - не си назначена на договор, нямаш отпуски, болнични, холидей. Обикновенно е временна работа, може да напуснеш или да те махнат когато пожелаят. Обикновенно плащат малко повече, защото са за временни работи, като проекти и тн. Часовете също варират, може изобщо да не са споменати, а да те викат, когато им трябваш.
  парт тайм - е работа под 36 часа или някъде там на седмица Rolling Eyes Непълна работна седмица или по-малко часове на ден от 8.

# 385
А при casual и  парт тайм вървят ли пенсионни и здравни осигуровки, както е при фул тайм?

# 386
  За casual не съм сигурна. При парт тайм да. То тука няма здравни осигуровки, като имаш нин и си работил някога винаги може да си ползваш здравните услуги. Даже и да не си работил. За парт тайм, осигуряват те пенсионно, но не съм запозната как седят нещата, сигурно зависи и от часовете, че под определени пари не плащаш данъци. Ако някой друг е запознат да каже  Peace

# 387
При мен компромиси с работата не може да има защото аз съм финансово отговорното лице в семейството  Sunglasses, а и да си призная честно.... харесвам си работата и би ми липсвала  Embarassed
Добре че хлапетата свършват училище по  времето когато и аз свършвам работа, така че не ми се налага да им организирам допълнителни занимания с някой друг. Заедно сме вечер и през уикендите, повече от това не мога да направя.

По отношение на хомосексуалистите - прави им впечатление, но се стараят това което мислят да не се отразява на това което вършат т.е. стараят се с действията си да не обидят въпросните хора.
Тук в болницата е абсолютно недопустимо да се покаже негативна реакция (постоянно ни се напомня за equality and diversity ).

# 388
... а и да си призная честно.... харесвам си работата и би ми липсвала  Embarassed

И аз така. Моята работа ще бъде-харизала нейното да гледа чуждите...

прави им впечатление, но се стараят това което мислят да не се отразява на това което вършат т.е. стараят се с действията си да не обидят въпросните хора.

И моите наблюдения са такива  Peace
Днес просто се натъкнах на толкова много хомофобни изказвания в този форум, да му се повдигне на човек..
Аз имам и приятели и колеги, които са гей.
Учителката, която ме замества, се оказа, че си имала..съпруга. Имат две деца. От един и същ донор.
Всяка е износила по едно. Интересно  Grinning

Може ли да ми кажете какво означава, когато на обява пише Featured?

Уф, как да го обясня..
Един вид обява за работа, която да привлече вниманието. За нея работодателите плащат повече.
Казват, че това предполага сериозността на компанията да наеме човек,
защото понякога пускат обяви да пробват пазара на труда..

# 389
 За хомосексуалистите и отношението....
Имаме си един, от учителите е. Никой не смее директно да казва каквото и да било, но когато изкоментира гърдите на колежка или си залепи носа на врата и за да подуши парфюм се шегуват, че  така реагира защото и той искал чифт такива или имал същия парфюм Mr. Green

Я да попитам аз нещичко. Какво ви е мнението за онлайн курсовете и квалификациите. Много ми е интересно, според вас дали се признават дипломите и колко са ценени от работодателите.

Общи условия

Активация на акаунт