Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • UK
И аз нямам проблем толкова с многото работа, колкото със студа, с това, че не е желателно да слизам до кухнята за храна, с това, че заплащането е смешно. Все още съм на мнението си от преди, че няма как да ми дадат повече работа, отколкото мога да поема, все пак, просто ми се иска условията и парите да бяха по адекватни. Не искам да ми плаща някакви луди пари, и за парите не съм дошла, както казах... Просто адекватно. Да се чувствам оценена, така да се каже.

# 361
  • London

Иначе си сложихме соларни панели, тези, където ги дават безплатно. Още не съм засекла колко ще спестим. Чета, че имало и някакви газови бойлери, който спестявали 50 процента, но при нас още не са стигнали.

Miss Fine, моля те сподели за панелите. Аз много съм се навила, но навсякъде се плащат. Ако може линк към оферта или фирма.   bouquet

# 362
Толумбичка, здравей мила и аз се радвам да те видя. Влизам тук средно веднъж годишно, съботя и неделя си отспивам, защото през седмицата е лудница при мен и нямам сили за нищо. В момента, когато вече мога да си легна, вема душ и помориша възглавницата заспивам. Преди децата. Как си?  

Milada, още веднъж благодаря за полезното инфо, започвам редовно да чета форума във влака. Засега намерихме учителка, която не е от района, но е готова да пътува и е удобен денят, който и на нас. Но ще следя от близо инфото, защото самата азне знам къде съм все още. Правиха на сина ми тест и съм облекчета, че го пасна, преподавателката ми е препоръчана.

Хубава вечер на всички и лека седмица утре (как мразя понеделниците!).

Утре ме чака апрейзъл ...само до това ми е !!!!

# 363

Иначе си сложихме соларни панели, тези, където ги дават безплатно. Още не съм засекла колко ще спестим. Чета, че имало и някакви газови бойлери, който спестявали 50 процента, но при нас още не са стигнали.

Miss Fine, моля те сподели за панелите. Аз много съм се навила, но навсякъде се плащат. Ако може линк към оферта или фирма.   bouquet
   http://ashadegreener.co.uk/ е фирмата, но не покриват всички райони. Може да поискаш да ти проверат къщата дали става и ще се свържат с теб. Слагат ги и 25 години и те ползват енергията, която остане неизползвана през деня от теб. След това всичко е за теб и може да я продаваш. Като цяло не се спукват да произвеждат, максумума спестяване е 50 процента, но средно е към 30 процента. Зависи от мн неща, най-вече от слънцето  Simple Smile От теб нищо не се иска ,те си уведомяват всички, имат си застраховки, слагат си ги и тн. Аз им направих чай  Grinning На нашата улица повечето съседи имат вече.

# 364
  • Bristol
tzvetak, ако е на електричество подовото може и от там да се получава. Аз съм голям фен на подовото отопление, но това което е с тръби, по който се пуска гореща вода, като радиаторите. Затова мъжът каза, че аз скоро подово няма да видя  Laughing
STARDUST, не се справяме. Синът вече сам се оправя, колко се оправя той си знае  Crazy Събота и неделя гоня малката за домашните. Българския, колкото го говорим в къщи толкова. Но реално в 7 сутринта като изляза се прибирам към 6 вечерта  Crazy Нямаме време през седмицата да говорим кой знае колко на български и ги оставям да споделят денят си с мен на английски. Аз преди винаги съм работела парт тайм и много добре ми беше от гледна точка на деца и домакинство, но пък незадоволена бях от професионалното развитие. На парттаймърите винаги се гледа с различно око и не им се дава отговорна работа. Реално те не са в офиса през цялото работно време и не може да се разчита на тях, разбираемо е.
Мърморанке, я погледни това, Au pairs: employment law Щракни на линка най-отдолу, The British Au Pair Agencies Association
Hours on duty: Au pairs can be on duty from 25 – 35 hours per week if they are from an EU country...
Pocket Money: Pocket money must be minimum £70 per week for 25 hours, regardless of whether the minimum hours are worked. Many agencies recommend slightly higher pocket money. For 30 hours the minimum is £85.
И т.н. прочети, интересно е  Peace
Miss Fine, дотациите от държавата не ги ли спряха вече? Ние се възползвахме и наш приятел го препоръчахме, от което и двете страни се облажихме финансово. Но преди няколко месеца наш познат се пробва и вече нямало безплатни, тегли заем човека.

# 365
  • UK
Тя ще хлъцне ако й поискам 85 паунда на седмица. Simple Smile

# 366

Тя ще хлъцне ако й поискам 85 паунда на седмица. Simple Smile
  Ти и хлъцни, като те занимава вечер, уикенд, че и повече от 25 часа...Аз иначе акъл давам, но аз съм същата, отговорна, раздавам се и накрая ми се качват на главата и се друсат...

Merry не са, на нас преди две седмици ни ги сложиха и казаха, че сега започват Уелс. Освен, ако не са ги спрели за Англия и сега само за Уелс да са  Rolling Eyes Но им гледам сайта на тези, който постнах в Англия си слагат. Въпросните газови бойлери сега са започнали да слагат, но са на южна Англия още, докато стигнат до Уелс....Тука из фейсбук рекламират някакви, но са само за социално слаби.

# 367
Добър вечер, мами. Малко ме хваща страх да си задам въпроса, за да не бъда натирена, че е коментирана темата, но не можах да намеря, каквото ми трябва с търсачката.

Та, ще съм благодарна, ако някой минал по този път ме светне.  Praynig

Имам дете на 1 година и се засилих да му вадя ЮК паспорт, но много се обърках какви  support документи трябва да изпратя и даже дали има право на ЮК паспорт. Таткото е англичанин, но не сме женени.

Благодаря много.

# 368
  • Манчестър
Добър вечер, мами. Малко ме хваща страх да си задам въпроса, за да не бъда натирена, че е коментирана темата, но не можах да намеря, каквото ми трябва с търсачката.

Та, ще съм благодарна, ако някой минал по този път ме светне.  Praynig

Имам дете на 1 година и се засилих да му вадя ЮК паспорт, но много се обърках какви  support документи трябва да изпратя и даже дали има право на ЮК паспорт. Таткото е англичанин, но не сме женени.

Благодаря много.

Щом бащата е англичанин няма значение,че не сте женени. Записан ли е в акта за раждане? Ако да, и ако детето е родено в УК, вземаш форма за паспорт от пощата и там си пише какви доументи се искат.

# 369
И аз си помислих, че с различни цените за Лондон, но не са.
Проверих сума доставчици и въпреки, че дават в таблиците по райни, цените са едни и същи.
Обаче, ако си на стандартна тарифа е много по-скъпо от фиксираните.
Много са ви големи сметките, бих се поразровила из сайтовете за сравнение за по-изгодни тарифи.
И аз като golden топля 6 стаи, дори за повече време, но на годиина ми излиза около Ј1000.
Нейната е два пъти повече!
Като ми изтече сегашната фиксирана през юни, мисля да подпиша за нова до март 2017.
Дава ми приблизителен разход малко над Ј1000.

Ние живеене под наем, имам ли право да изисквам смяна на доставчика щом къщата не е наша собственост? Това е единствената причина да не търся  други варианти досега.

miss Fine, кажи малко повече за соларните панели? Как се кандидатства за тях?

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 02:07 от golden

# 370
И аз си помислих, че с различни цените за Лондон, но не са.
Проверих сума доставчици и въпреки, че дават в таблиците по райни, цените са едни и същи.
Обаче, ако си на стандартна тарифа е много по-скъпо от фиксираните.
Много са ви големи сметките, бих се поразровила из сайтовете за сравнение за по-изгодни тарифи.
И аз като golden топля 6 стаи, дори за повече време, но на годиина ми излиза около £1000.
Нейната е два пъти повече!
Като ми изтече сегашната фиксирана през юни, мисля да подпиша за нова до март 2017.
Дава ми приблизителен разход малко над £1000.

Ние живеене под наем, имам ли право да изисквам смяна на доставчика щом къщата не е наша собственост? Това е единствената причина да не търся  други варианти досега.
Ако сметките са на твое име, можеш да сменяваш доставчици и през ден Simple Smile

Аз сметки не отварям, не искам да си развалям настроението.
Парното ни е на 25 през цялата година, случвало се е да се включи и през август Simple Smile

# 371
  • London
Miss Fine, мерси. Пуснах инкуаиъри, но при нас май не слагат. Аз колкото съм гледала за Лондон, все бяха с теглене на заем.
Ако някой знае за Лондон, моля да сподели.

# 372
Ние сме под наем и в договора е упоменато ,че нямаме право да сменяме доставчици.,въпреки че всички сметки са на нашите имена.Хазяина е направил застраховка към бритиш газ  и май това изтъкна като причина-За сметките 2 бед - 400 за 3 месеца с бебе.

# 373
Това е незаконно. Нямат право да го включват в договора дори.

http://www.landlordzone.co.uk/news/landlords-cant-stop-tenants-s … -energy-suppliers

# 374
  Ние винаги сме си сменяли доставчиците, след като питаме, не е имало проблем  Peace
  Голден панелите при нас дойдоха и ни чукнаха на вратата да ги оферират. Попрочетохме малко, помислихме и им звънахме да дойдат. Дойде един мъж, обясни ни всичко и подписахме. След това слагат скелето и панелите. Само за два часа, докаото слагат панелите трябва да има някой в къщи, защото ги свързват с таблото. Ако не са идвали у вас в сайта им може да си поискаш да погледнат дали къщата става. Ако е сенчеста, лош ъгъл, комини, дървета и тн няма да сложат, защото не им е рентабилно. Те на сателит ще погледнат и ако е ок ще ти са обадят. Иначе условията за 25 години ти ползваш през деня каквото ползваш, а каквото остане е за тях. Не складира енергия за вечерта. Хубаво е да си смени човек начина на пране, готвене, сушилня, миялна и тн, ако има възможност да е през деня. За тези 25 години два пъти имаш право да ги викаш  безплатно да махнат панелите, ако имаш нещо да правиш на покрива. Ако продадеш къщата панелите си остават с къщата, не може да си ги преместиш. След 25тата година те ще спрат да дърпат остананалата енергия и ще може да им я продаваш. По принцип казват, че за 15 години тези панели се изплащат, ако продаваш енергия, но ако не му се инвестира на човек и чака 15 години да се вземат така е доста добра опция. Застраховат си ги напълно и си ги подържат през цялото време за тяхна сметка. Пуснах линка малко по-надолу  Peace

Общи условия

Активация на акаунт