Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • UK
Ами... Нямам никаква представа... Ще потърся някаква информация утре.

# 331
Вие ме накарахте да се замисля за нашите сметки. newsm78 ние плащаме около 180£ на месец общо за ток и газ за 6 стаи. При нас отоплението е включено сутрин от 6.30 до 9ч и вечер от 4.30 до 11.30, уикендите- по цял ден.
Цветак, за кирилицата: settings- general-international -keyboard-add new keyboard
Излиза списък, добавяш българската и готово. После когато пишеш, най-долу в ляво има една сива иконка с глобус- чрез нея превключваш между различните keyboards.

# 332
  • Лондон
Golden, мерси...

Сметките си струва да се поглеждат, аз не го бях правила често, но тази ме разби... Има май нещо с лондонските цени, като ви чета, нашите по-високи ми се струват Rolling Eyes

Има, ако не са ти казали изрично кога ще ти се обадят, след седмица се обади ти и попитай за резултати... Ще ти трябват здрави нерви за този процес, пожелавам ти успех Peace
Какво стана с бисквитките?

# 333
  • Лондон
Миа, исках да кажа... Тази нова клавиатура ooooh!

# 334
  • Манчестър
Миа, исках да кажа... Тази нова клавиатура ooooh!

Работи ли сега клавиатурата?

# 335
И аз си помислих, че с различни цените за Лондон, но не са.
Проверих сума доставчици и въпреки, че дават в таблиците по райни, цените са едни и същи.
Обаче, ако си на стандартна тарифа е много по-скъпо от фиксираните.
Много са ви големи сметките, бих се поразровила из сайтовете за сравнение за по-изгодни тарифи.
И аз като golden топля 6 стаи, дори за повече време, но на годиина ми излиза около £1000.
Нейната е два пъти повече!
Като ми изтече сегашната фиксирана през юни, мисля да подпиша за нова до март 2017.
Дава ми приблизителен разход малко над £1000.

# 336
STARDUST, във форума за 11+ има много полезна информация и понеже много родители минават по тая път, взаимно се подкрепят и винаги можеш да намериш там съвет. Също има и подфорум за Бексли и Бромли. Там ще ти препоръчат (винаги на лични) изпитан учител. Щом през седмицата сте заети, използвай почивните дни. Няма да е лесно, но ако наистина имате желание за граммар, ще трябва известна доза подготовка. Колкото и да е способно детето, изпитите си имат особености. Също и ако детето е изморено вечер да чете само, четете му вие, а той да пита когато не разбира някоя дума и така... Не разчитай изцяло на учителя, интересувай се какво го учи, какви материали използва, защото понякога се оказва, че за едно ги подготвят, пък на изпита - друго. Успех ви желая!

# 337
  • Bristol
Мърморанке, разбира се, че може НИН. Те сега като ти плащат как ти отчитат данъците и осигуровките без НИН?! Въобще официално ли ти плащат или малко под масата  Thinking
Миа, фидбака може и сама да си го изискаш. Късмет! Безработицата вече уж била по-ниска и намирането на работа по-лесно.
milada, Ли Чайлд не пише кой знае колко впечатляващо като стил и речниково богатство (да не се разочароваш), но са увлекателни историите. Чудя се коя ли сутрин, потънала в четивото, ще си пропусна спирката и ще се озова на Падингтон  Mr. Green

Аз имам още 8 дни отпуска до края на март и се чудя кога да я взимам. Хем ми се седи в къщи, много работа имам из къщата, а и да си почина. Хем пък си викам, това е шанс да попътувам. Една година февруари месец бяхме в Атина и много хубави спомени имам от там. Изкушавам се няколко нощувки пак в Атина да организирам  Flutter
Синът сега маха гащи из Флоренция, мъжът кара ски в ... Гърция, двете с щерката шмъркаме, кихаме и кашляме в къщи  Crazy

# 338
Мерси за адреса на транспортната фирма, супер ми е удобна!

Цъфнаха първите ми минзухари и кокичета ... Почти пролет, значи, много ме радва тази мисъл Simple Smile

# 339
  • UK
Не съм сигурна как се случват нещата. Легално съм тук, понеже си кандидатствах за розовата карта и си я получих, тя не ми е нужна вече, но така или иначе я имам и някъде се водя, че работя за госпожата съвсем легално. Обаче в момента реално тази карта нищо не значи, а аз надхвърлих възрастта, в която ми е разрешено да работя като опер. Така че в момента не знам точно с какъв статут съм тук. Мисля, че имам право на личен лекар, ако отида да се запиша при него, обаче още не съм ходила, понеже за да отида, трябва майката да е с мен, а нали двете с нея гледаме децата, все няма кога да е. Изобщо - никак не съм наясно с нищо.

# 340
  • London
MГМ, защо трябва майката да е с теб за да се защишеш за ГП?

Според мен си насрочи интервю за НИ, занеси си паспорта и розовата карта, каквато е кореспонденция с адрес, включая писмото от Хоум Офис, дошло с розовата ти карта.

Цвета, сметки ужас! Лондон, къща с три спални - 80 на месец за ток и газ. Аз съм в къщи по цял ден. Парното не спираме въобще.

# 341
  • Лондон
Подкарах кирилицата, мерси за помощта Hug

Сметките ще ги разследвам, на последната пише,че се очаква да платим 1800 паунда за годината по новите цени, което си е много ooooh! Единственото ми обяснение сега е подовото отопление newsm78

Като говорите за грамър училища, едно приятелско дете кандидатства в Кингстън и са били около 20 деца за едно място ooooh! Малко прекалено ми се струва... Сега ги чакаме на гости  и се надявам да кажат какво е станало. В нашето училище за 4+ тази година са били 10 деца за 1 място, егати конкуренцията, и от 6 деца, сестри на деца от нашата година, е прието само 1... Родителите са в потрес...

# 342
  • UK
Не съм съвсем наясно, но мисля, че като опер трябва задължително да съм при техния личен лекар и че трябва тя да ме запише... Не можах точно да разбера как точно се случва, все едно се пиша към семейството или нещо подобно, тя ми обясняваше, ама толкова ми обясни още преди да дойда. Иначе за НИН-а да попитам, как би ми се изчислявал дохода, аз не получавам реална заплата, върху която да се изчисляват някакви проценти данъци, а нещо като издръжка от 60 паунда на седмица, която не би трябвало да се води по някакъв начин като "доход", или се води? Не мога да разбера регулирано ли е по някакъв начин нещо от типа какви са разходите на едно семейство за опер на седмица, които да бъдат проформа прибавяни към реалния доход, и на базата на който да се изчисляват данъци (предполагам, че дори да е така, дохода ми ще е по нисък от минималния облагаем), но се притеснявам госпожата да не реши, че правя някакви номера.

# 343
  • London
MGM, ще те нашамаря момиче!  Naughty
Стига си слушала домашната експлоататорка!
Заведи се до ГПто, паспорт, розова карта, някакво писмо с адрес.
Обади се за НИ, същите документи!
Взимай се в ръце, не си малка, нито си неграмотна. Стига им подгъзува.
Ако нямаш писмо с адрес - отиваш до пощата, взимаш документ за шофьорска книжка, сменяш БГ с английска. Ще ти я пратят до 2 седмици.
Дерзай!

# 344
  • UK
Имам писмото с розовата карта.

Иначе днес ми стана много смешно, понеже госпожата не се е научила още да не приказва каквото и скимне пред децата. Вчера им обяснила, това ми го казва големия, как днес сутринта ще ги гледам аз за да изчистя къщата и да не трябва тя да се занимава с това.

Общи условия

Активация на акаунт