Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 863
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Merry, Чайлд засега съм го пропускала, точно по тази причина, която спомена, но съпругът ми си го чете с удоволствие - повечето вече ги е изчел, но не ги кара по ред, а както ги намери.  Той не е от тези дето четат много (само като пътува, обикновено взема книга) - заради липса на време, но и защото по принцип е много активна личност и на него му дай да е навън, да спортува и т.н. , а не да се затваря в къщи с книга, обездвижен, така че факът, че точно Чайлд го гълта като топъл хляб, ме кара и мен да се замислям, какво толкова му е интересното и да искам и аз да прочета нещо от него. Аз с удоволствие чета кримки и трилъри, в последните години в този жанр следя Jo Nesbo и съм прочела всичко от него. Може и на Чайлд да му дойде времето, но имам една камара книги в момента, взети от библиотеката, че и български няколко, които си донесох още миналия април и все още не съм намерила време за тях.

Tzvetak, конкуренцията в лондонските граммар скулс е много голяма, не ме учудва, че толкова деца кандидатстват за едно място. За училището, в което синът ми кандидатства бяха 8-9 деца за едно място. Това в Colchester.

# 346
МГМ, плащаме 50-60 лири на детегледачка за една вечер, като излизаме. Най-малкото си напълни всички свободни вечери с гледане на други деца, петък/събота поне... Оправи си документите и си търси нова работа, говориш езика, имаш опит вече.

Не знам в кой град си; мисля, че 60 на седмица е малко. Преди има-няма 20 години ми плащаха $150 на седмица в САЩ  Mr. Green за същото детегледане, живеех с едно американско средно-статистическо семейство с две деца, сега момиченцето е студентка  Simple Smile

===============
Какво се учудвате за грамар училищата; да не би да не беше същото с английските гимназии едно време. Статистиката за английската в Пловдив от миналото лято е 1:27, а едно време като кандидатствахме ние, мисля, че беше и по-голяма навалицата, изборът на училища беше по-малък. И пак същото: уроци, зор, много работа... и отсяване на хем умните деца, хем на амбициозните родители.

# 347
  • UK
Малко е, ама затова толкова хора искат опер, понеже срещу една стая и малко храна си осигуряваш човек на повикване винаги, когато ти е нужен, да ти гледа децата, да ти чисти, готви, мие, пере, пазарува и какво ли още не. По принцип на опер се плаща между 50 и 120 паунда на седмица, в зависимост от часовете и броя деца. За 35-40 часа на седмица (което е съвсем незаконно, позволеното е до пет дни и до пет часа на ден, ама айде да кажем 25 часа на седмица), за три деца и всичко останало, което върша, 60 паунда са си малко, но аз така или иначе не съм тук за да печеля пари и да пестя, просто исках да се ориентирам в обстановката, и след като вече не им трябвам на тези хора, да си намеря работа и така нататък. Иначе проблема ми с напускането е, че става дума за деца. Шест месеца за тях е страшно много време, прекарват половината си време с мен, привързват се и се доверяват, и ми се струва адски долно да напусна, понеже майка им е патка. Някой път като ми почукат на вратата за да ме гушнат или като ми донесат някоя драсканица от училище, която са направили за мен... И си казвам, че си струва... Знам ли и аз, при всички положения няма да съм тук за кой знае колко дълго, иска ми се нещата да се подобрят с майката и условията, ама... Ако беше друга работа - напускам, намират си друг човек... Ама с деца е различно... А друга почасова работа просто нямам как да си намеря, на тая жена й скимва вечерта че ме иска утре сутринта или утре вечерта и ме уведомява ей така между другото. Ако имах някаква сигурност че в почивните си дни почивам, бих с удоволствие (и аз имам нужда от малко повече пари, тея 60 паунда с тяхната идея за "осигурена храна" свършват бързо), обаче просто не мога да разчитам на свободното си време.

# 348
Мърморанке, има една група във ФБ - бг мами в Англия с близо 4 хил души.Вече 2 жени си намериха работа при нормални условия и напуснаха  нетолерантни работодатели.Мисля че не бяха със твоя статут.Ако искаш пиши там за съвет или просто за намиране на друга работа.Сега поне чувам ,че е много лесно с документи.Млада си, езика го знаеш ще потръгнат нещата. Hug

# 349
  • UK
Много ви благодаря на всички за подкрепата, и тук, и на лични, и във Фейсбук, страхотни сте. Hug Притеснявам се, че ви ядосвам с "нежеланието" си да напусна, изобщо не е нежелание, просто съм някакво тъпо пернато и аз...

# 350
много добре те разбирам, "моето" момиченце беше направило рисунка на семейството, "two baby ducks, the momma duck, the daddy duck and the Luba duck," (вкара ме в спомени сега).

Лека седмица, момичета!
(и евала който има време за два форума, цъкнах три теми там, на як спам и простотия попаднах, може и за добро да било разделението)

# 351
  • UK
Мда, ей такива мили неща. Онзи ден ми донесоха лист с оцветени хартиени гащи, обаче Кийра си написала името отзад, и горда такава, за мен било, подписано. Simple Smile

# 352
Няма място за сърдене, но те едва ли ще се променят така че на теб да ти допада.Следва ти да направиш някаква крачка към промяната.В тази група където ти казах има много бг семейства които търсят жени за гледане на децата им-Ако пък държиш да си в английско може би в някоя агенция да потърсиш не знам.Успех каквото и да решиш-

# 353
  • UK
Ако реша да сменям семейството, винаги мога да се върна и в онзи сайт... Обаче каква е гаранцията, че няма да са същите...

# 354
Milada, много благодаря, ще потърся там - прочетох по диагонал, че нямали право да рекламират учители и това ме притеснява - иска ми се да е с proven track record.

tzvetak/мишолина, наистина голям стрес и голяма подготовка за грамар. аз навремето кандидатствах в немска гимназия и беше страхотен стрес, сълзи и напрежение. Приеха ме, но се подготвях няколко месеца, не година и нещо по-рано. Не се учудвам за кингстън и колчестър, там грамар са в топ 10 на страната. иска ми се да съм реалист и затова бромли/орпингтън/бекслей, където също има отлични училища. Смятаме да се местим, но си гледаме и възможностите и да не е на повече от час от работа. Толкова са ни малки децата и ги побъркваме вече. За езикови/математически поне бяхме на 13-14г. а тук от 8-9 годишни.
А ако ги приемат в грамар по-леко ли става (едва ли ...)?

Момичета, как се справяте с домашните и българския? И с фултайм джоб? Мисля още макс 2г. така и минавам на парттайм, засега няма как обаче ....

# 355
Ако реша да сменям семейството, винаги мога да се върна и в онзи сайт... Обаче каква е гаранцията, че няма да са същите...

Никаква.
Но на мен това извинение ми звучи както и при личните отношения -
Не съм щастлива с него, ама няма да го напусна, защото каква е гаранцията, че следващия няма да е същия..
Ако искаш да продължиш да се занимаваш с деца, запиши един колеж, парт тайм работа в нърсъри, почасово гледане по домовете и малко по малко ще се наредят нещата.

Напълно разбирам как се чувстваш по отношения на децата.
Аз работя с деца и то такива,за които, от една страна, всяка промяна носи негативи и от друга, много се привързват веднъж като влезеш в техния свят.
Имам едно дете, с което направих голям пробив - проговори. На 12 проговори. Аз го научих.
Имам друго, което научих да 'говори' с една програма на таблета.
Това реши много проблеми в семейството, защото като не можеше да си каже какво иска и като не го разбираха ставаше агресивен..
И разни други малки и големи победи, моменти, в които виждаш, че ти, точно ти си направил осезаема променя в живота на едно дете и неговото семейство.
Бях  стигнала до там да отлагам да забременея, за да изчакам този ми клас да премине в горното ни училище.
Е, да, ама времето си тече, не съм 20..
Отделно, колкото и специални да се чувстваме в живота на чуждите деца, дори и нашето изчезване да предизвика липса и тъга, минава време и се забравя.
И ще ги учат нови учителки, и ще заобичат други гледачки..
Ти трябва да мислиш най-вече за себе си. Защото те си имат родители, а ти си имаш само себе си  Peace

# 356
S T A R D U S T ,

Радвам се да те 'видя' пак тук  Heart Eyes

# 357
  • UK
Напълно си права... Поне не ме тормозят с обиди и лошо отношение... Май на това съм свикнала. Трудно ми е да възприема, че нещата може да са наред на всички нива, и подсъзнателно възприемам многото работа за малко пари като един вид цената на това да съм тук, защото тук се чувствам добре, имам приятели и тн.

# 358
STARDUST, модераторът публикува, че нямат право да рекламират, стандартно след всяко едно запитване, защото самите учители могат да си се препоръчват - не знаеш кой стои за ника, но като си зададеш запитването за конкретен район, все някой родител ще откликне с препоръка за учител, който са ползвали или пък знаят, че е добър. Препоръките са само на лични. Обикновено така се разбира и кои учители не са чак толкова добри. По статистиките на потребителя можеш и да разбереш дали наистина е родител с дете, подготвящо се/минало 11+ или някой новодошъл с цел да си рекламира услугите.

# 359
  МГМ да беше казала лятото, че ще работиш за 60 паунда, щях веднага да те взема у нас. Сега малко се промениха нещата и нямам нужда от помощ за момента. Хубаво е написала Толумбата, на хората децата са важни, но ти си по-важна за себе си. А майка им като няма акъл да те оцени, все пак това не е твой проблем, ще те забравят. За тия пари 3 деца и на студ да те държи е малко прекалено. На вън не е по лесно, защото ще си даваш парите за квартира и храна и пак може да не ти остават 60 паунда, но поне като не си на работа ще имаш спокойствие. Отивай за НИН първо, почети в БГ хелп има доста теми и се подготви, малко по малко да си готова. Тя като си с розава карта би трябвало да ти плаща осигуровки, не съм мн запозната, но защо ще са ти карти, ако не плащат нещо  Rolling Eyes Виж в БГ хелп имаше теми за опер момичета, сигурно е коментирано. И не се връщай към онзи сайт, ще станеш пак слуга на някой за без пари. Нямам против тежката работа и тн, но да е заплатена адекватно и да се отнасят с уважение. Аз заради това си напуснах предната работа. Смениха собствениците и новите, след като ги научих на всичко за новия им бизнес нещо взеха да ме третират като робинята Изаура  Mr. Green Не само мен де, всички, ама англичаните още като дойдоха новите казаха ние нищо няма да им покажем и няма да им помогнем, само аз добрата помагах. И да им видиш физиономиите като напуснах...Дано им е било за урок, ама едва ли...
   Цветак, сменяй ги тези. Но като спомена подово, може и от това да е, доколкото знам е много скъпо, както и камините. Ние бяхме с ЕОН в предната къща, за 6 месеца ни дойде сметка към 1200 паунда, щях да припадна, като половината бяха летни, а другите пускахме парно сутрин за два часа и вечер за два часа-нямахме деца и работехме тогава. Но пускахме камина и казаха, че тази наша камина харчела 7 пъти повече от цялото парно  Crazy Незнам колко е вярно, но не я пуснахме вече, сменихме на Бритиш газ и повече от 120 паунда ток и газ не сме плащали и то на парно за много повече пуснато.
  Иначе си сложихме соларни панели, тези, където ги дават безплатно. Още не съм засекла колко ще спестим. Чета, че имало и някакви газови бойлери, който спестявали 50 процента, но при нас още не са стигнали.

Общи условия

Активация на акаунт