Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 405
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Germolene и го увиваш в марля да пренощува.После изтича от само себе си секрета.

Благодаря на всички ,които ми отговориха!
titi, за Germolene пише, че е антисептичен крем, които "помага за облекчаване на болка и също така предотвратява инфекция след малки порязвания на кожата, драскотини, ожулвания, леки изгаряния, ухапвания и ужилвания". А аз искам да помогне за цирей.
Сега, по съвет на другите съфорумки съм сложила отрязано парче домат, а довечера ще пробвам и с парче локум. Дано да има някакъв ефект!

# 46
Ние ще си пътуваме до БГ за празниците, та поне не трябва нищо да пращам. В петък приключихме финансовото планиране в работата; едното парти мина, отбелязахме Никулден, сезонът си върви. След малко отиваме да навестим местния "немски" коледен пазар. Подаръците са измислени, само трябва да ги поръчам (всякакви щуротии са наредили тази година в писмата - от хамстер до Hogwarts лего).

# 47
О, как съм се смяла с вашите писма, че и с подточки  Laughing

Сега се чудя да си купувам ли нова рокля за вечерта или не  Blush

Купи си!

# 48
Monii Аз съм го ползвала и ми свърши работа,гнойта изтече на 2 мазане.

# 49
  • На острова
Привет! Подпитвала съм това онова в старите теми, но аз да се запиша и на тукашна почва вече  Blush

Много ми стана смешно с измишльотините на децата  Joy Моят също много си ги съчинява, не знам, дано отмине този период..

Относно храната в градината му - по-скоро съм доволна. Имам менюто в мен, а и те ме информират всеки ден като го взимам: vegetable lasagne, chiken with vegetables and rice, спагети с нещо си, shepherd's pie, и отделно винаги mixed seasonsl vegetables, cucumber slices, и т.н. За десерт - плодове, йогурт,  е има и някоя друга изгъзица като кейк и "разтопен сладолед", това малкия ми го каза, не съм наясно дали не е някой крем.

От към гледане - още нямам наблюдения, той обикновено си играе сам като го взимам. Но поне на двора беше с шапка и яке  Mr. Green Там една от каките ми обясняваше, че "he is not listening to me". Викам, да, "maybe because he doesn't understand you"...Не ми прави впечатление да го приобщават, като незнаещ езика, но той е щастлив, харесва му и явно не се чувства изолиран. Което е най-важното за мен.

Трупа запас от думички вече /"искам да ми купите cat"  Simple Smile/ и чакам с нетърпение момента, в който ще почне да връзва изречения  Heart Eyes

Лека нощ!

# 50
  • Варна
Записвам се да ви следя.
За съжаление нямам време да пиша и коментирам.

# 51
GI, да разкажеш, ако се появят социалните или учителката реши да разследва.  Laughing
Симпатяги. Моят син съвсем на скоро написа за домашно: Sometimes my mum smack me on my bump.  Shocked Добре, че го видях на време та трихме и писахме по-прилично изречение. После разказвам на колежките и едната разправя как нейният син в училище казал, че майка му го бие с тигана по главата.  Joy

С колегите се събираме често. Понякога по-големи групи семейно. Снощи бяхме в едната, с голяма къща че иначе не може да се съберем. Готвихме, ядохме, пихме, смяхме се, страхотно си прекарахме пак. На 19ти имаме коледен обяд от бюрото в един хотел.

Мениджърката на едното бюро се пенсионира сега декември и от борда и бяха запланували голямо парти изненада. В ресторанта на един хотел, където повечето си букнаха и стая да пренощуват. Аз няма как да отида, че Вал няма повече холидеи. Както и да е. По принцип Кати си мисли, че на 13-ти ще се съберат в ресторанта с другите 2 колежки от нейното бюро да се "изпратят". Изпратила вчера едно съобщение, че няма да може защото трябва да придружи него ден сестра си до болница на мейнланд.  Laughing Доколкото разбирам близо 50 човека са планували да присъстват на изненадата.  Whistling Освен ресторанта и спането има букната и музика и не знам още какво.

За бурята да кажа. Доколкото разбирам при нас е било най-лошо, но нали за нас е по-скоро нормално от колкото изключение никоя информационна агенция не ни отрази. Ветровете в най-северната точка, на около 35 мили от дома, са стигнали 116 мили в час. Аз се събудих през ноща от светкавиците и гръмотевиците. Обърнах се и заспах на ново.  Laughing Някои колеги обаче не бяха мигнали цяла нощ.  Whistling Доколкото разбрах нямаше много щети. Няколко обърнати коша за боклук, няколко шеда на парчета и няколко изчезнали трамплина от градините. Нищо не обичайно.

# 52
Да се запиша и аз в новата тема.
При нас си е ветровито по принцип и хич не се впечатлих ( даже нямаше паднали/отнесени саксии в двора). Гледах, обаче, снимки на колеги които живеят в Ангълси - морските  вълни бяха ОГРОМНИ и някои къщи са наводнени. В района, в който живеем ние, досега не е имало наводнения, защото сме на възвишение.
Ние сме сложили съвсем малка част от коледната украса - много ми е рано на мен. Направихме коледно дръвче от макарони, което боядисахме златно. Получи се страхотно ( качила съм снимки във ФБ).

# 53
  • София
Здравейте, имам нужда от вашата помощ Simple Smile . Предстои ни пътуване в Англия и се чудя какви са изискванията за столче за кола? Детенцето ми е на 2г и 2 месеца. Може ли да се вози на booster seats (group 3). В България сме използвали такава и се чувства добре, но се чудя дали има право да се вози на същата седалка в УК  newsm78

# 54
  • Варна
Момичета, може ли да ми кажете как са почивните дни за празниците тук
и от кога до кога е ваканцията на децата.  bouquet

# 55
  • Варна
Нашето училище ваканцията е от 21 декември до 6 януари Wink Но може да има малки разминавания между училищата виж на страницата на училището за по сигурно Wink

# 56
  • London
При нас последен ден е 19 а на училище са на 6 Януари.
Zveto, никой няма да ти спре колата за да ти тегли/Мери детето и столчето. Друг въпрос дали е сейф.
Може да си намериш в е-bay прилично столче втора ръка за £10.

# 57
  • София
Zveto, никой няма да ти спре колата за да ти тегли/Мери детето и столчето. Друг въпрос дали е сейф.
Може да си намериш в е-bay прилично столче втора ръка за £10.

Благодаря Simple Smile ! Да, със сигурност не е особено сигурно, но за няколко пъти возене се надявам да няма проблем. Все пак ще погледна какво има в нета  Peace

# 58
  • Варна
Благодаря ви много за отговорите.  bouquet
А почивните дни за работещите ?

# 59
  • Лондон
svidni4ka, това, което видях новата рокля ли е Heart Eyes

Аз неочаквано се оказах въвлечена в много на брой партита, обикновено ги избягвам, но тази година  ooooh!

Миналият четвъртък с родителите на децата от класа, бях песимист, а стана купон, само дето трябваше да тръгвам да гоня влака точно когато започнаха танците Party

В събота бяхме на много изискан индийски рожден ден, всички бяхме облечени в стила на известен Bollywood филм, вкл. децата, голяма забава падна...

Сряда и четвъртък тази седмица - служебни партита, едното почва в 12 на обяд, та не знам докъде ще се докараме Rolling Eyes

С две думи, откъм купон го докарваме Laughing

В събота карахме и кънки Simple Smile Първи път за Аннабел, и донякъде за мен, след 30 годишно прекъсване... Направо съм изненадана от уменията си и в крайна сметка се справихме отлично, купихме си билети и за втори час и накрая се смеех на глас от кеф Laughing ...наистина човек понякога трябва да преодолее предразсъдъците си и да се втурне в приключение, нашето се получи страхотно...

Общи условия

Активация на акаунт