Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Толумби ти твойте знания не ги мешай с хитреците в Лондон  Mr. Green

Тактично ще замълча с мнението си за тези хора  Sick

За много хора наистина няма финансов смисъл да работят първите 3 години и да плащат градината.

Уф, при нас вали гаден дъжд и сняг, а трябва да водя Филип за ваксина, така не ми се излиза...

То да бяха 3...Мишел както е октомври са ми точно 5  ooooh!

Severinka Не слушай много познатите...Само мога да ти пожелая, да сте в хубав квартал на Лондон, че бая стандарт може да видиш в не толкова хубавите...Всичко е на вътрешна настройка и нищо не е вечно, борете се и съм сигурна, че ще постигнете целите си  Peace

# 511
Ех, момичета, много благодаря за подкрепата.
И за отговорите на моите въпроси и като виждам как се отнасяте със Severinka
Чувала съм лоши неща за отчетните по държави, но вие сте много мили!
  bouquet

# 512
  bouquet
  Понякога  Mr. Green Успех на всички  Hug

Днес пак ми е форумен ден  Whistling
   Как са новодненията при вас, сега гледах новините, направо е трагедия. Незнам после как се чистят тези къщи, възможно ли е изобщо да се оправят  Confused Горките хора....При нас няма много дъжд, вчера валя малко сняг.

# 513
  bouquet

Права си!  Наистина са много мили всички! bouquet

Да не ви дразня, ама тук е едно слънце ... 15 градуса е вън. Пролет идва и ми повдигна малко настроението.

# 514
  • UK
при нас е наводнено съседното село,няколко улици по пътя към училището, като гледам и училището няма да изкара до петък понеже реката е стигнала до градината му

# 515
Ауу, ние ще сме на Темза и Кенет. Да си носим пояси значи.

# 516
Момичета от скоро Ви чета, но наистина сте много мили и се стремите да отговаряте на всеки включил се в темата Ви дори да е за първи път.
Severinka благодаря и на теб, че питаш толкова доста неща разбрах и аз покрай отговорите им.  Hug
Мен също ме тресат емоции ту съм много надъхана, ту съм много тъжна , че няма да се справя и ще се върна разочарована. Най- големия ми страх е, като си взема детенцето дали ще се справим двечките, но всяка сутрин ставам с мисълта, как искам да осигуря по- добър живот на детенцето си.  Confused Успех на всички заминаващи. Simple Smile
Вие мами правите  ли си срещи с дечицата в Лондон, когато имате свободно време разбира се ?

# 517
Ema*08  Hug Горе главата, ще се справите! Всяко начало е трудно, но нещата се нареждат постепенно.
Аз още много неща бих питала, ама не искам да ставам нахална. Общо взето с основните неща мисля, че съм наясно, а то винаги ще има неща, за които ще искаме да питаме  Wink

# 518

Severinka Не слушай много познатите...Само мога да ти пожелая, да сте в хубав квартал на Лондон, че бая стандарт може да видиш в не толкова хубавите...Всичко е на вътрешна настройка и нищо не е вечно, борете се и съм сигурна, че ще постигнете целите си  Peace

Ами, аз не знам с 1000 лири на месец колко хубав квартал ще можем да си позволим. Харесали сме си 2-3, но сме ги гледали само в street view, така че не знам дали са действително добри  Simple Smile

# 519
  • Лондон
Толумбата, мерси, че питаш, при нас е добре, отварят шлюзите често и се изтича, но сега пътувах при клиенти и минах покрай Chertsey... страшна работа, има ги и в новините, евакуирали са доста хора... Гледката от магистралата беше потресаваща Sad Мисля, че и управляващите този път тотално се оплескаха  #2gunfire

Аз имам болно дете, нали много се хвалих, че моето не боледува Sad Сега от петък е нагоре надолу, и току що ми се обадиха да я вземем от училище, а аз съм извън Лондон... И мисълта, че трябва да ходим при пълните некадърници ме гипсира направо... Много ми е криво, признавам си Sad

За градините само да напомня, че повечето градини не предлагат места само за 15 часа, а очакват децата да стоят по-дълго, тоест те да вземат някаква такса и от родителите. Поради големият наплив, това се прилага масово поне в Лондон...  Също аз така и разбрах всъщност какви ограничения ще сложат за новодошли по отношение на помощите, но всеки, който идва трябва да го проучи, ако все пак очаква да взема от държавата Peace и от данъците на тези, които плащат...

И последно, дано не звуча много негативно - заплати около 35-45 хил. паунда са много подвеждащи, защото всъщност от 36 хил започва 40% данък... пример - 42 хил брутна заплата и 28 хил брутна заплата са накрая една не много различна нетна сума...

# 520
  • London
Tzvetak сменете си ГПто. Ние сме 7г при нашето и лошо не съм видяла. Разликата от практика до практика е огромна.

# 521
  bouquet

А, на нас директно са ни казвали, че сме злобни, патици и подобни.
Ставам не патица, ами крокодил, като ме питат да се женим ли или ако се пиша самотна майка ще вземам повече помощи..
Признавам, имам пълна непоносимост към хора, които мамят и лъжат системата и не идват да работят и живеят почтенно,
а да вземат пари от помощи на готово.

Ema*08,

Има майки, които се събират. Фейсбук групите май са по-активни в това отношение.

tzvetak,

Съжалявам да чуя за Аннабел, дано да се оправи скоро.
Искрено се надявам и шлюзовете да са достатъчни.
Имам стая, нали знаеш  Wink

Severinka,

В началото може и да сте в по-кофти район.
Ще уседнете, ще свикнете, ще се поогледате след време за нещо по-хубаво, ако искате
и дай Боже може да си позволите.

nana_cool, липсваш  Heart Eyes

# 522
 tzvetak, Казаха ми, че на семейни с деца са малко по-малки данъци. Така ли е в действителност или не? Все се надявам да сме ОК, ако не ще трябва и аз по-спешно да търся работа.

zlatnata tolumba, А имаш ли представа дали Kingston upon Thames и Twickenham са добри? Поне като начало ...

# 523

Казаха ми, че на семейни с деца са малко по-малки данъци. Така ли е в действителност или не?

Не е правило! Зависи от дохода на семейството.
Поразгледай тук

zlatnata tolumba, А имаш ли представа дали Kingston upon Thames и Twickenham са добри? Поне като начало ...

Съжалявам, не живея в Лондон и не мога да помогна за това  Peace

# 524
  • Лондон
Толумбата, мерси... Потвърждава ми се за 100 път как животът ни е организиран до секунда и като че ли нямаме право да сме болни, изморени или с температура Confused

Това за данъците го чувам за първи път, данъците са определени на брутна сума, грубо - необлагаем минимум, който се определя индивидуално всяка година, после до 36 К грубо - 22%, до 150 К - 40% и над 150 - 50%. Децата определят плащането на детски, които се определят от общия брутен доход на двамата партньори - над 60 К на година детски не се полагат. Детските не са помощи, те са детски и са само 81 паунда на месец. Другото са помощи, които не ги разбирам много аз... Помня само, че на времето ми определиха база върху годината, когато бях в майчинство, дадоха ми помощ от 30% за детската градина, която за 1 годишно дете беше 1300 паунда и като излезе Р60 следващата година трябваше да върна всичко, в буквалния смисъл.

Twickenham са ни съседи, има много хубава част покрай реката, има и не толкова хубава... Kingston е огромен и шумен квартал, минавала съм няколко пъти и не ми харесва много, като е толкова голям, вярвам, че има от всичко по малко...

В момента наемите се вдигат, защото банките пак спряха кредитите за имоти и хората масово търсят да живеят под наем... Нашият също е нагоре с 6% от март, утре чакаме на височайшо посещение  хазайката Confused

Общи условия

Активация на акаунт