Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 486
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
ОК. Мерси, момичета!
Много полезна информация ни давате  Simple Smile

# 526
Чувала съм лоши неща за отчетните по държави, но вие сте много мили!
  bouquet

А, на нас директно са ни казвали, че сме злобни, патици и подобни.

Не бяхме ли гъски?  Thinking  Laughing Ако не ме лъже паметта... Whistling

Тук съм. Само чета напоследък, че съм по активна във фейса по часта с писането.  Hug

Ограниченията които са за новопристигали по отношение на помощите към този момент са само за Job Seekers Allowance. Не може да се клеймва на база ниски доходи първите 3 месеца от пристигането. Не съм проверявала дали евентуално ще може еквивалента в България да се експортне.  Rolling Eyes Също, ако има клейм за JS income related не може да се клеймва повече от 6 месеца, освен ако след тях клеймънта не докаже, че има реални шансове за намиране на работа, оферта за работа и трябва да има достатъчно добро ниво на английски.  Rolling Eyes Отделно, за първи клейм трябва да минеш habitual test, който ще е по-труден. От април по горните няма да може да клеймват и хоузинг бенефит: From the start of April, new EEA jobseekers will no longer be able to access Housing Benefit if they are claiming income-based Jobseeker’s Allowance (JSA).

Аз днес трябваше да имам два апийла, които канселираха в последната минута. Лошо време и съдиите не могли да си хванат полета от Единбург. Сигурно ще ги пренасрочат за някой друг ден в който ще имам поне още толкова допълнително.  Rolling Eyes

Вчера обаче успях да зарадвам едни клиенти с писмо, че им опрощават 2066 паунда овърпеймънт на един бенефит. Бях загубила надежда, че скоро ще излезе решение то този случай. Те точно се бяха съгласили да изплащат по малко на седмица.  Laughing Сега, както каза колегата, съм им фейвърит адвайзър.  Whistling

Съчувствам на всички наводнени.  Hug Преди седмица бях в Лондон и от самолета забелязах препълненото корито на някаква река. Не ми се смейте, нямам представа коя е била и над коя част на Англия съм се намирала на 10 минути със самолет от Гатуик.  Laughing Изглеждаше страшно от вискоко. От ниско не искам и да си помислям.  Confused

# 527
Здравейте момичета, вие бая сте се разписали в това гадно време.

Успех на новите момичета Peace.

По отношение на адаптацията офффф много е индивидуално а и много зависи от обстоятелствата. Аз много страдах  за близки, приятели и най вече за това че никога няма да работя това което работих и обожавах в БГ. приятелите.... в общи линии видях кой ми е истински такъв. Изприказваха се куп глупости от сорта, какви сме единаци че можем да зарежем всичко и всички и да заминем за да сме сами или че мъж ми работил по 15 часа дневно и не ни виждал. Пълни глупости. Точно обратното стана, имаме по активен социален живот и мъж ми работи по-малко за много повече пари. Времето често обаче ме подтиска, а и нещата около малката ме бяха по побъркали и дъъъълго подписа ми беше "На ръба на нервна криза в Бристол!". Даже наскоро Свидничка ме подсети да взема да го разкарам. Тук намерих страхотни приятели  Hug

ЦветаК дано да се оправя малката бързо Hug

И още щях да пиша, но забравих Tired отивам да приготвям багажа на мъжете.

# 528
Ха, ама то има ли значение дали сме женени? Ние не сме, пък аз за сега само за красота идвам. Предполагам, че няма да си намеря работа веднага, а и докато децата се адаптират няма да бързам.
tzvetak малката Аннабел ли се казва? Много хубаво име Simple Smile Да оздравява бързичко.

# 529
  • Cambridge, UK
здравейте, извинявам се че нахълтвам така, но още не съм прочела последните страници, тъй като ми е прясно искам да споделя няколко неща, ще си променям поста периодично до утре, тъй като след малко излизаме ....

zlatnata tolumba оценяваме го!
За жилището - надявам се някой от фирмата на мъжа ми да може да гарантира... Или договора за работа да мине за вид гаранция

стискай палци да мине
преди седмица искахме една къща, отиваме в агенцията да платим заветните 200 паунда, за да я свалят от сайтовете за имоти
след хиляда допитвания от не знам си кой (тука много обичат да се обаждат да питат за нещо)
агентката заяви че фирмата която проверява наемателите няма да приема компанията с която мъжът ми работи като contractor вече 4 години за референция, въпреки че текущия му договор е до 31.12.2014 година, искаха NIN казахме че току що влизаме в страната тогава заявиха че няма как да ни проверят миналото и трябвало да минем по друга процедура - такава за хора без референции - поискаха ни 6 месеца предплата и 2 месеца депозит общо 10 000 паунда напред, ние отказахме, адвокатът ни им изпрати писмо че имаме право шест месеца в годината да живеем и работим където поискаме защото България е част от EU и че това което са искали от нас е един вид дискриминация, те излъгаха че са ни искали само лични карти и скриха обявата за къщата от различните сайтове за имоти, днес минавам пред къщата седи табела че се дава под наем от същата агенция ...

мобилните телефони - бяхме на pay as you go към Orange, мъжът ми ме беше добавил като magic номер към който уж ще са му безплатни разговорите, оказа се че са ги таксували и щели да предадат за проблема на супервайзъра им .... след два дена вече си бяхме прехвърлили номерата към нов оператор, с който не сме сключили договор а плащаме месец за месец ....

за търсенето на къща Simple Smile
аз вече трета седмица обикалям и се чудя как живеят тези хора/наематели потънали в мизерия и мръсотия ... бюджета ни е добър, а предлаганите къща ужасни, малки, тъмни и мухлясали ... ад
тази седмица имам 8 огледа, стискайте палци да харесам нещо
миналата видях 6 къщи, вярно на едната й харесах обзавеждането, но пък от другата излязох точно след 15 секунди казвайки че дори няма да се кача горе, бяха ми я описали като широка и хубава беше като стара къща от българско село ....

днес малкият тръгна на nursery засега съм очарована, учителките и дори директорката на училището ми казаха че малкият се е държал добре и е бил много спокоен ...

# 530
  • Лондон
Ако паметта не ме лъже бяхме "тъпи пуйки" и модератор влизаше всеки ден... Темите бяха около помощтите Crazy

Шая, и аз го помня това време Hug Приятно изкарване на мъжете, и на вас също Heart Eyes как не сме по наблизо... Щях да ти пиша за курсове, че не съм правила никога такива и въобще никой никога не ми е искал тапии, всеки пита за опит и какво конкретно си направил успешно Peace За други професии може това да не важи това въобще, разбира се... Ще ти напиша, че съм на тема майски half term Simple Smile да видим дали може да измислим нещо...

Днес ми е форумско, може би защото ми се искаше да поговоря с някой Simple Smile Имах планове за вечеря с едно дългогодишно приятелче, но отложихме заради детето и заради стачката... Стачката поне я отмениха...

М@я, няма значение дали сте женени, всичко се смята на домакинство Peace

# 531
Здравейте момичета! Чета ви редовно, но за съжаление се включвам само когато имам питанка (кофти ама като нямам опит) Та сега питанката ми е има ли между вас мед.сестри или акушерки , работещи като такива да дадът малко инфо.Може и на лични ако смятате че не съм много по темата.

# 532
Добър вечер Simple Smile много сте изписали! Аз се прибрах вир вода от работа с подгизнали ледени крака..не ми се мисли как се справят хората от наводнените райони..
Щях да пиша за онлайн курсовете - личното ми мнение е, че не са чак толкова важни, освен ако не е нещо много специфично. Мен никога не са ме питали за курсове, а и не съм чувала в моята сфера да се интересуват кой знае колко от това. Най-важното е какъв опит имаш и какво си вършил преди, дори и да нямаш почти никакви квалификации.
За IELTS също не мисля, че е от значение, освен ако не кандидатстваш в университет. Аз го изкарах навремето и никой не ми го е искал. На интервюто ще разберат какво е нивото на английския. В краен случай, ако все пак трябва сертификат, по-добре е този на Кеймбридж, поне няма давност.
Данъка 40% не е ли от 32,000 и нещо нагоре? И аз да питам един въпрос, годишния бонус прибавя ли се към основната заплата като се изчислява дали ще е 20% или 40% данъка..? От любопитство.
Tzvetak, стискам палци да се оправи дъщеричката ти бързо, че е много неприятно така.
Толумби, и аз се разпознах в тези картинки, че и други хора от нашата спирка видях  Laughing Аз съм от тези, които на отиване четат книга, а на връщане от работа играят Candy Crush.
А пък снощи се охарчих за списание за сватби и цяла вечер разлиствах и разглеждах  Mr. Green много обичам списания, ама нали съм си набила в главата, че са лукс, и си купувам най-много веднъж годишно.
Стискайте палци, в събота ще ходя да гледам булчински рокля с майката и лелята на аланглето*  Joy

# 533
Taxable income in 2013/14 tax year   Rate of tax payable
£0 - £2,790   10% (starting rate for savings income only)
£0 - £32,010   20% (basic rate)
£32,011 - £150,000   40% (higher rate)
Over £150,000   45% (additional rate)
£9440 Personal allowance

Новият personal allowance за 14/15 мисля, че е £10000.

Ето такс кодовете, ако някой иска да провери дали е на правилният:

Скрит текст:
 L if the client is getting the basic personal allowance for someone born after 5 April 1948. It is also used if the client is on an emergency tax code

P if the client was born between 6 April 1938 and 5 April 1948 and is entitled to the full age-related personal allowance (also known as the higher personal allowance)

Y if the client was born before 6 April 1938 and is eligible for the full age-related personal allowance

T may be allocated for a number of reasons. These include:-
        where the client requests it, because s/he does not want to reveal her/his actual code; or
        the husband, wife or civil partner was born before 6 April 1938; or
        there is a reduced age-related allowance in the code

K is used if the client's total tax allowances are less than the total deductions to be taken away from her/his allowances. A client whose untaxed income is from benefits in kind (fringe benefits), pensions, interest or social security benefits may be given a K code because in total these may be greater than the allowances to which s/he is entitled. A K code can also be used by HMRC as a mechanism to collect a tax debt

BR if a client has not been given any allowances on that source of income and tax is to be deducted at the basic rate. This code applies where a client has more than one job or pension

D0 if all tax on this income source is due at the higher rate, most commonly used for a second job or pension

NT if no tax is to be taken from the income or pension. This code does not include a number

0T if either no allowances have been given, or no allowances remain after other adjustments have been made. Tax will be paid at the basic or higher rate, depending on the level of income

D1 Is used when all the client's income is taxed at the additional rate of tax - currently 45 per cent. This is most commonly used for a second job or pension.

# 534
  • Bristol
Аз си мислех, че необлагаемият минимум е 7-8к, а те са го вдигнали пак, ако правилно съм разбрала какво е personal allowance. А с кодовете въобще не мога да се оправя, аз съм на BR, но защо и на кой трябва да съм, не знам.

Как мислите, ще осъмнем ли утре и със сняг  Grinning

# 535
Мери, то не че аз съм много в час, но защо си на БР?  Thinking Нали нямаш втора работа? Аз бих проверила с такс офиса дали съм на правилният код и ако не да ти върнат каквото са надвзели.  Peace
Персонал алауънса е необлагаем. Как ми го обясни нашата счетоводителка за смятането: например работиш за 50000 на година и код L9440.
32010 - 9440 = 22570 х 20% = 4514; 50000 - 32011 = 17989 х 40% = 7195.6; Общо 4514 + 7195.6 = 11709.6 такси за годината.

# 536
Ауу, Merry, как на БР, съдират те от данъци.
Както казва, nana_cool, задължително се обади в такс офиса и си провери кода.
Ще те изненадат приятно с надвзетите данъци, доста се събират за една година

И аз да питам един въпрос, годишния бонус прибавя ли се към основната заплата като се изчислява дали ще е 20% или 40% данъка..?

Прибавя се  Mr. Green
Дори на майчинството плащам данък

Стискайте палци, в събота ще ходя да гледам булчински рокля с майката и лелята на аланглето*  Joy

Аааа, успех  Laughing И да пишеш как е минало..

krissanka,

Надявам се да не ме бие, но Nia7 мисля е сестра. Има малко бебе и предполагам няма много време.
Но ако и пишеш на лични, може да се пробва да ти отговори.

# 537
  • Манчестър
Мери, със сигурност не трябва да си на БР код..ти нали работиш от Април 2013 поне ......някой не си е догледал работата във вашите офиси.

Обикновено си на БР код, ако Ревенюто посъветва или пък някой започва работа по средата на таксовата година и няма П45 или П46. Но при включването в новата таксова година си минава на нормален такс код автоматично,освен ако Ревенюто не каже друго.

Другото нещо, работодателя не може да променя такс код. Това се прави от HMRC, ,така.че обади им се. Ще ти трябва НИН и PAYE reference , би трябвало да го има на payslip. това е ref номер за твоя работодател.

Нана, калкулациите са правилни.

# 538
  • Bristol
Мерси, момичета! Така си и мислех  Grinning Аз смених работата юни месец, а старият работодател въпреки че няколко пъти звънях, така и не ми даде P45, за да представя на новия. Моя вина, че оставих така нещата и не се обадих на такс офиса за помощ. Сега благодарение на вас имам мотивация да го направя  Hug

# 539
  • Cambridge, UK
Здравейте, само да питам капки за очи от рода на Визин дали ще си намеря тук?

Общи условия

Активация на акаунт