Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 459
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, извинявам се че така нахлувам в темата ви, но има нещо което много ме притесни при дъщеричката ми и ако някой се е сблъскал с подобен проблем ще ми е полезно да каже как се е справил .
Забелязах леко срастване на срамните устни,  не е напълно срастнато. Обадих се на гп и ще ни видят в понеделник.  Четох теми как процедират в бг.. цепване операции.. и се вкарвам във филми и място не мога да си намеря . Иначе малката си пишка нормално, не чувства някакъв дискомфорт като че ли (на 11м. е)
Та ако някой е минавал през това моля да сподели какво да очаквам  Cry

# 571
Знаеш, тук рядко пристъпват направо към хирургични интервенции.
Няма да се учудя, ако ти кажат, че с времето ще се оправи самО, ако няма възпаления и дискомфорт.
Прочети тук повече как се подхожда, според официалния сайт на NHS

http://www.nhs.uk/conditions/labial-fusion/Pages/Introduction.aspx

Зачетох из тукашните форуми..споделят, че:
-изчакват да се оправи само и се оправяло в някои случаи
-препращат на педиатър
-мажат с кремове
-и чак на края е операция

# 572
  • UK
 Аз водех моята дъщеря , на 2,5 години е . Но аз въобще не съм сигурна дали имаше срастване , просто не ми дава да я видя , от време на време казваше че я боли. Лекарят я прегледа и каза , че нищо няма. Направиха и изследване на урината. Нищо нямаше.
 Четох доста из ЮК форуми , че мажат с крем и след години се оправяло. Имам доста мнения , че след хирургическа намеса , пак сраствало и то доста бързо. Прочети и в БГ-Мамма има тема за това.

# 573
Благодаря ви момичета, силно се надявам да не се стига до операция . В крайна сметка ще разбера в понеделник.   Мерси толумба за линка , много полезна информация  bouquet

# 574
Ако някой е ползвал Childcare Vouchers, моля, като на блондинка ми обяснете..
Тези ваучери сега какво реално представляват-хартийка, на която пише £200,
която нося в nursery-то и доплащам останалата сума от таксата ли?

# 575
  • Bristol
Не имаш account в Child care vouchers, виж им сайта. Там ти превеждат парите. Теглят 243 паунда, примерно, от заплатата ти преди да я обложат с данъци. По едни груби изчисления:
Basic rate tax payer Annual earnings £20,000
Tax saving (£243 x 20%) £48.60 per month
NI saving (£243 x 12%*) £29.16 per month
Total saving £77.76 per month

Higher rate tax payer Annual earnings £50,000
Tax saving (£124 x 40%) £49.60 per month
NI Saving (£124 x 2%*) £2.48 per month
Total saving £52.08 per month

Additional rate tax payer Annual earnings £160,000
Tax saving (£110 x 45%) £49.50 per month
NI Saving (£110 x 2%*) £2.20 per month
Total saving £51.70 per month

*Коригираха цитата, бях копирала не това, което исках

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 14:28 от Merry

# 576
Ох милия той, има ли къде да се евакуира при нужда?
289 Мерси за милите думи, но той хич не е от най добрите. На неговото ниво са 6 деца, 6 са по-добри и 6 са малко по слаби и после са тези които учат същите неща но вместо с хиляди работят с десетици примерно,те са около 5 и следват тези които не знаят таблицата за умножение. На нашето училище точно заради другите дечица много ни смъкнаха отценката на офстета и сега от два месеца яко са се хванали да качват нивата. А именно с другите деца се работи повече, ама то понякога като не влиза в главицата не влиза.

Шая, ти ги следиш по списък  Simple Smile
Каквото и да се каже, на едни деца просто им "върви" ученето без да полагат някакви усилия, докато други с взевъзможна помощ и непрекъснато учене едва достигат задоволителни резултати - разбирай да покрият таблицата за очаквани резултати.
Радвай се на успехите му, и го "остави" да развива и обогатява знанията си.

# 577
Не имаш account в Child care vouchers, виж им сайта. Там ти превеждат парите.

Пак не разбрах  Blush
Как се облага заплатата и какво се спестява ми е ясно.
Вече и двамата се регистрирахме. Имаше опция за отмятане е-ваучери или на хартия.
Писахме електронни. Сега какво следва?
Имам акаунт и на него се появяват някакви виртуални £200, които могат да се ползват само да платим градината ли?
Или понеже искаха и името и номера на градината, тези пари директно ще им се плащат,
пък от нас ще искат после само разликата?

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 15:10 от zlatnata tolumba

# 578
  • Bristol
Хъм, тук ме затрудни. На нас не са ни искали номера на childcare providerа. Натрупваха се в чайлдкеър сметката ни и ние преценяваме кога на кого и колко да платим. Като онлайн банкиране беше при нас. Плащах част от чайлдкеър сметката и другата част доплащах от банковата си сметка. Само за чайлдкеър могат да се ползват тези пари и то регистрирани по схемата childcare vouchers. Но ако са легално регистрирани и работещи всички имат акаунт там.

# 579
Ясно. Разбрах вече. Удобно звучи.
Много ти благодаря за разясненията.

# 580
  • Манчестър
Ох, Филип май го заченахме баш на предния 14-ти Февруари  Blush
Никакво вино днес  Naughty

tzvetak,

Напомни  ми и ще ти пусна екселските си таблици с разбивка на нивата, имам до 5-то

Merry,

С тези гари и влакове си ми като в някой руски филм, Те все имат едни такива страстни сцени покрай линиите  Laughing

Толумби малкия звяр няма търпение да дойдем.

Аланглето психически се подготвя, както каза той, да оцелее с три българки и едно половин  Mr. Green

Ти остави руските филми и Мери....наскоро даваха по ITV мисля драма в две части (още не съм я гледала), казва се The 7.39 и става дума за една двойка ,която всяка сутрин се качват на един и същи влак т.н..накрая мисля,че се женят дори.... Имаше интервю във вестниците с прототипите .

# 581
  • Bristol
Интересно как са се запознали, като всеки седи със забоден поглед в електронното устройство и слушалки в ушите  Crazy не е като едно време по руските гари  Laughing

# 582
Във фейсбук  Mr. Green

Ееех, какви флиртове с редовната войска по влаковете помни историята  Crazy

# 583
  • Bristol
Хахаха, и аз това си помислих, в някой деитинг сайт, в който се ровят докато пътуват  Laughing

# 584
  • Манчестър
Ааа,няма технологии и Фейсбук.

Доколкото разбрах от интервюто, мадамата си харесва мъжа и добре планува всяка стъпка да как да му привлече вниманието...напр. Как,къде и кога точно да си изпусне напр.билетчето близо до него,как да го докосне уж случайно и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт