Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 461
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Лондон
Magi, не искам да те разочаровам, но районът около Уембли е много кофти, той и Хаунслоу за мен са гетата на Западен Лондон Close за минималното заплащане не мога да коментирам, ако квартирата е платена от работодателя, може  и да оцелеете, ако не, ще ви бъде мноооого трудно, то затова е минимално, тоест си на ръба на оцеляването...

Някой може ли да ми обясни какви са тези 1, 2, 3 нива, че ние си нямаме такива newsm78 Ние в началото на годината получихме нещо като план в края на всеки търм какво трябва да може детето по различните предмети, и засега нямам притеснения.

Шая, как е купонът по женски Heart Eyes

Нашата ваканция започва от днес, имам здраво дете, но ще работя и ги оставям да се занимават с татко й Simple Smile Записали сме я 2 дни на арт клуб, един ден на гости, събота на ски на изкуствена писта, каквото и да значи това Rolling Eyes и то ваканцията свършила. Мога само да мечтая да си оправят цените авиокомпаниите и да не мародерстват родителите и догодина да отидем пак някъде в планините Wink

# 556
  • Bristol
Цитат
As a guide the expected levels for the end of each year group are:
Year 1: 1b
Year 2: 2b
Year 3: 2a/ 3c
Year 4: 3b
Year 5: 3a/4c
Year 6: 4b
Нашата родителска среща е след ваканцията. Аз обикновено разпитвам за неща, които затрудняват малката. Как да й помогна или те да й обърнат внимание. Последния път се оплаках, че не разбира някои неща, а я е срам да пита учителката си, аз го формулирах така. Излезе, че не я е срам, ами учителката все нямала време (както и подозирах, отсвирва ги)  Crazy Сама си призна госпожата  Laughing Добре, че след нова година разделиха класа и сега са само 20 деца и то при нова учителка. Определено усещам разликата.

Толумба, това е ужасно! Едно е да ти замразят заплатата, друго е да я намалят  Rolling Eyes И аз така като бях в Airbus ми прецакаха контракта точно 2 седмици преди Коледа. Нов контракт, същата работа, но с 25% по-ниско заплащане. Или подписвам или не, изборът е мой. Аз поне бях в позиция, че се спазарих и намалих работното си време, поне с децата да изкарвам повече време. Но много некомфортно ми беше, не ми носеше удоволствие вече работата, започнах да се оглеждам и да подавам документи на други места, да ходя по интервюта. Проджект менаджерката се опита да ме мотивира, като ме направи дясната си ръка и започна да преговаря и по документи да ме направят неин асистент, но парите не ги пипаха. Аз затова си седях, мълчах, трупах опит, докато не получих предложение за друга работа и напуснах  Rolling Eyes Много трудно ще ви е  Confused

# 557
  • Cambridge, UK
Здравейте дами,
пускам поста си от фейсбук групата и тук, да ме посъветвате какво да правя

"Момичета, да питам за следното нещо:
най-накрая харесахме къща и то от директен собственик, той иска да му оставим депозит, да подпишем договор утре и след 5 дена когато къщата е свободна да му платим наема и да ни даде ключ. Единственото ни притеснение е, че може да е някой измамник и да ни вземе депозита и да изчезне ... имали ли сте някакви подобни преживявани и мислите ли, че може да ни врътне подобен номер? Намерих го в gumtree и дава още 3 къщи под наем ..."

мерси!

# 558
През годините нашите ТА са имали много по-добри условия от тези в общинските училища.
Да, ама вече няма толкова средства и сега искат да ги изравнят. От там идва и голямото орязване на заплати.
Но не е честно ей-така да те изравняват с ТА от мейнстрийма.
Отделно, да вършиш същото за по малко пари е много демотивиращо..

tzvetak,

радвам се, че Аннабел е добре.
А за спекулациите на цените по време на ваканция, май вече внасят за разглеждане в парламента. Дано да пораздвижат малко нещата и направо забранят подобни практики, че е срамно.
Познай на къде отиват Шая и мини  Grinning

usmifchica,

Като типична българка и аз съм много подозрителна към измами, а човекът може просто да иска да се подсигури. Агенциите също вземат депозит, който не се връща, когато си заплюеш къща.
Как ти се видя като човек, когато те развеждаше из къщата?
Три къщи дава под наем по едно и също време, интересно съвпадение..
Написала си 'и то от директен собственик' като плюс.
За мен това е минус. С агенциите избягваш подобни притеснения от измами.
Пусни на лични един линк към обявите, ако искаш..

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 22:59 от zlatnata tolumba

# 559
  • Cambridge, UK
http://www.gumtree.com/p/flats-houses/3-bedroom-house-in-cherry-hinton/1048168279
това е къщата която ни е обещана
пиша го като плюс защото имаме големи разправии с агенциите, дано не се окаже минус накрая
освен това от 17 огледа за 2 седмици тази е единствената която ни хареса

човекът ми се видя добре, възпитан, добре облечен, арабин
проверих в гоогъл давал е къщите и през 2012-та година
каза че има много желаещи, но иска да я даде на семейство и ще ни звънне след като го обсъди с жена си

# 560
Вярно, че имахте проблем заради реферънсите, извинявай  Peace
Арабите се занимават много с имоти. Наемът не е подозрително нисък.
Бих подписала договора и платила депозита. Но бих искала да видя ID да сравня с написаното в договора, бих попитала как ще се съхранява депозита-има специални фирми, които съхраняват независимо, бих платила по банков път, ако е кеш-задължително разписка.

Дано още някой се включи със съвет, ако пропускам или недоглеждам нещо...

# 561
  • Англия
usmifchica, съпругът ти към университета ли ще работи? Ако е така, те си имат accommodation service,
 ние от там си намерихме нашето жилище, без комисионни и притеснения от измами

# 562
Здравейте мацки.

Партито мина. 3 кифли са си 3 кифли независимо дали са на 5г. или на 555 и моята се очертава лидера на кифлите Crazy Първо облякоха роклите, после се понаглимираха, оправиха прическите, потанцуваха и се скараха. Поне шефката е доволна! За събота съм и обещала да ходим на шопинг, че още не си е избрала подарък и после на кафенце.

Толумби малкия звяр няма търпение да дойдем.

Това със заплатите е много неприятно. Работата ви е много по-тежка от тази на обикновено ТА и Учители. Аз да си призная съм много недоволна че има дечица със специални нужди в обикновените училища. Нито има подходяща материална база, нито достатъчно обучен персонал. Имам чувството че идеята и само да минава време, а не нещо смислено, а и като избухнат страдат другите деца и физически и психически и от образователна гледна точка.

ЦветаК добре сте го замислили и много се радвам че Анабел е добре. Искам да се видим вече!!!

За къщите, нашата предишна беше от гъмтри. Там има много измамници също. Според мен това което е написала Толумбата е всичко което можеш да направиш.

За курсовете, аз гледам за ТА. Навсякъде искат стаж който трупам в момента, но и ниво. Понеже имам няяякакви планове, които не са много ясни във времето искам да съм мобилна а не да трябва да ходя в един колеж една година, затова подпитвам и се чудя. А и онлайн курсовете не те задължават за стартовото ниво. Ако имаш опит може да скочиш на 3то, а в колежа ме задължават за 2ро, което казват пък че е много базово и ако си работил, си ги научил тези неща  и без него.

Аз за нивата да питам, това ли са очакваните нива, много ниски ми се виждат newsm78 Не го казвам за да се хваля, никак даже, но Боян завърши Y4 по математика на ниво 4а, а изобщо не е най добрия в класа си. Даже говорих с класната му че ми се иска да го подхвана по-сериозно за да вдигнем нивото newsm78

# 563
  • Лондон
Шая, звучи като че е било купон Grinning Ти имаш безкрайно търпение, признала съм ти го...

Как да разбера какво значи 1b, 2c и така нататък newsm78

# 564
  • Cambridge, UK
usmifchica, съпругът ти към университета ли ще работи? Ако е така, те си имат accommodation service,
 ние от там си намерихме нашето жилище, без комисионни и притеснения от измами

не той работи с ARM, вече 4 години, но като контрактор
има договор до края на тази година, който ще се поднови за още 1 година поне
когато покажем писмото от компанията (с което си отворихме банкова сметка без проблем) ни искат NIN, като кажем че нямаме, защото имаме право да живеем и работим в UK 6 месеца тъй като България е част от EU, ни  искат да предпатим за 6 месеца и ни вдигат депозита на 2 месеца, като кажем че това е дискриминация, те заявяват че е "застраховка, защото не могат да ни проверят миналото", като им кажем да проверят бъдещето с договора който имаме до края на годината измислят нещо друго си ... та затова питам за хазайн частно лице ...

# 565
Шая, звучи като че е било купон Grinning Ти имаш безкрайно търпение, признала съм ти го...

Как да разбера какво значи 1b, 2c и така нататък newsm78

Виж това по-долу, обяснено е малко по-ясно, отколкото стандартната им таблица.
с - най-ниското под-ниво - показва, че детето току що е стъпило на въпросното ниво
б- справя се добре на въпросното ниво
а - справя се много добре и е готово да премине на следващо ниво - примерно ако е 1а, то значи че следващото ще бъде 2с

National Curriculum Level

What this means

W Children are working at the level expected in the Foundation stage.
1 Level 1 is the standard expected in Year 1
2 This level is expected of a typical seven year old at the end of Year 2. 
3 Most children at the end of Year 3 or in Year 4 and 5 will either be working towards, C, B or A at this level.
4 This is the expected level for a child at the end of Year 6. 
5 Children working at level 5 have reached a higher level than would normally be expected of an eleven year old and is doing very well.
6 This is a level of attainment expected well into secondary school. Nationally, less than 1% of children aged 11 would be working at this level.

Effort and achievement grades
Throughout this report the following effort / achievement grades are used:

A = Excellent   B = Very good   C = Good   D= Satisfactory   E= Needs support.

A typical child will move on by about one level every two years, reaching:-
Level 2 at age 7
Level 3 at age 9
Level 4 at age 11
Level 5 or 6 at age 14
Level 6 or 7 at age 16

# 566

Аз за нивата да питам, това ли са очакваните нива, много ниски ми се виждат newsm78 Не го казвам за да се хваля, никак даже, но Боян завърши Y4 по математика на ниво 4а, а изобщо не е най добрия в класа си. Даже говорих с класната му че ми се иска да го подхвана по-сериозно за да вдигнем нивото newsm78

И на мен ми се струват ниски, ама виж какво става в Key Stage 3, отново по стандартните им таблици.
Браво на Боян, да продължава все така! Няма ли у-щето програма за мотивирани и надарени деца, обикновено в такива ги събират по-напредналите деца, за да учат на по-високо ниво.
Докато са в Key Stage 2 "състезанието" в клас е между 3-4 деца, но в Key Stage 3 вече стават минимум 30  Simple Smile.

The following is an indication of the meanings of each of the levels we use to describe performance at Key Stage 3.

8a – High level 8 – Exceptional Performance
8b – Solid level 8
8c – Low level 8 working slightly above level 7

Level 8 would be exceptional performance in that subject, students achieving level 8 at Key Stage 3 would be expected to be capable of an A*/A at GCSE

7a – High level 7 – working towards level 8, Exceptional Performance
7b – Solid level 7
7c – Low level 7  – working slightly above level 6

Level 7 would be High level performance in that subject area – Students at this level would be expected to be capable of achieving the higher grades at GCSE (A* – B)

6a – High level 6 – working towards level 7
6b – Solid level 6
6c – Low level 6 – working slightly above level 5

Students at level 6 would be expected to go on and achieve a minimum of a Grade C in GCSE examinations in that subject

National aspiration is that all students work towards a minimum of level 5 by the end of Key Stage 3.

5a – High level 5 working towards level 6
5b – Solid level 5
5c – low level 5 – working slightly above level 4

Level 5 – Average performance at Key Stage 3 – students at this level would be expected to be capable of achieving a Grade C at GCSE in that subject area

4a – High level 4 working towards level 5
4b – Solid level 4
4c – Low level 4 – working slightly above level 3

Level 4 – Below average performance at Key Stage 3 – students at this level would be expected to be capable of achieving a Grade D at GCSE in that subject area

3a – High level 3 working towards level 4
3b – Solid level 3
3c – Low level 3

Level 3 – Students with level 3 can expect to achieve a Grade E/D in that subject area

# 567
  • Bristol
Добро утро! Аз съм в супер настроение, въпреки че съм запецнала пак на гарата  Laughing Днес нали е свети Валентин и тематично да пусна линк към песента на една от моите любимки, събудих мъжа сутринта с тази песен  Heart Eyes ЦЪК
Вчера ми направи впечатление, като се прибирах в къщи, от джобовете на мъжете се подаваха валентинки и с букети цветя се моткаха. Някои колеги дори отпуска са взели днес! Никога не ми е правело впечатление, че толкова празнуват този ден тук. Синът също се подготвяше вчера  Crazy

# 568
Ох, Филип май го заченахме баш на предния 14-ти Февруари  Blush
Никакво вино днес  Naughty

tzvetak,

Напомни  ми и ще ти пусна екселските си таблици с разбивка на нивата, имам до 5-то

Merry,

С тези гари и влакове си ми като в някой руски филм, Те все имат едни такива страстни сцени покрай линиите  Laughing

Толумби малкия звяр няма търпение да дойдем.

Аланглето психически се подготвя, както каза той, да оцелее с три българки и едно половин  Mr. Green

# 569
Ох милия той, има ли къде да се евакуира при нужда?
289 Мерси за милите думи, но той хич не е от най добрите. На неговото ниво са 6 деца, 6 са по-добри и 6 са малко по слаби и после са тези които учат същите неща но вместо с хиляди работят с десетици примерно,те са около 5 и следват тези които не знаят таблицата за умножение. На нашето училище точно заради другите дечица много ни смъкнаха отценката на офстета и сега от два месеца яко са се хванали да качват нивата. А именно с другите деца се работи повече, ама то понякога като не влиза в главицата не влиза.

Общи условия

Активация на акаунт