Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 479
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Пазарджик/Лондон
Здравейте момичета! Чета ви редовно, но за съжаление се включвам само когато имам питанка (кофти ама като нямам опит) Та сега питанката ми е има ли между вас мед.сестри или акушерки , работещи като такива да дадът малко инфо.Може и на лични ако смятате че не съм много по темата.

krissanka, аз съм мед. сестра - не влизам много често във форума, че все съм в движение, но ако мога да помогна с нещо - насреща съм Hug.

tzvetak, надявам се, че Анабел е по- добре Hug. И Катето изкара някакъв вирус, четири дни си остана вкъщи, грачи като голям човек ooooh!.

Моята щерка още не иска да говори на англ. в у-ще - вкъщи говори много хубаво, ама в у- ще не иска, срамува се, учителката й все ме пита защо е такава мълчалива ooooh!. Вкъщи не може да се спре да приказва, ама в у- ще мълчи и само кима с глава. Тя въобще не е от срамежливите, и чете много гладко - учителката е много доволна в това отношение, сега се чудя как да я стимулирам да говори - приемам съвети всякакви Hug.

# 541
Аелис, Всичко си е до дете, може би просто трябва да израсне "срамежливия" си период. Ако съдя по себе си едно дете може още повече да се затвори, ако му се настоява да общува и говори повече с другите деца. Вярвам, че всичко ще се нареди от постепенно. При мен повратен момент беше като от основното училище отидох в гимназията. Тогава вече имах много повече приятели, но преди това само с едно-две момиченца общувах.
 Hug

# 542
  • Лондон
Здрасти, Аелис Simple Smile

Аз предполагам, че когато си хареса някое момче, тогава ще се разприказва...

# 543
ама в у- ще мълчи и само кима с глава. Тя въобще не е от срамежливите, и чете много гладко - учителката е много доволна в това отношение, сега се чудя как да я стимулирам да говори - приемам съвети всякакви Hug.

В случая стимулирането да говори в училище е работа на учителите там.
За да 'заговори' детето там е необходимо да се използва всяка възможност за комуникация,
отделно учителят да създава ситуации, които да провокират диалог или изразяването на мнение.
Последното, разбира се, се прави непринудено, без детето да се подлага на някакъв натиск.
Има си Speеch & Language техники за такива ситуации и с малко артистизъм от страна на персонала,
децата се отпускат и говорят, съобразно характера, но далеч от мълчание.
За съжаление, не виждам как ти, като родител, който не е в училището, може да помогне в тази ситуация.

usmifchica,

Капки за очи съм виждала различни на всякъде-супермаркети, Буутс..
Не знам какви са Визин, но просто влез някъде и разгледай.

# 544
Здравейте, нова съм в темата,но аз и мъжът ми се ориентираме към Лондон!Предлагат ни работа и квартира в Уембли.Работата е в склад на H&M с минимално заплащане.....искам да попитам дали някой има инфо за такава работа и дали квартала е хубав?

# 545
  • На село (близо до Лондон)
Най-важното е какъв опит имаш и какво си вършил преди, дори и да нямаш почти никакви квалификации.

Ех като почнете така да пишете... Квалификациите си имат значение зависи какви са. За доктор, адвокат и прочие си се искат, питат кои къде е завършил и така...

За бонусите не се добарят към заплатата, а се таксуват на % по които си на заплата 20%, 40%, %50 и тн.

Голями наводнения....горките хора

# 546
Квалификациите си имат значение зависи какви са. За доктор, адвокат и прочие си се искат, питат кои къде е завършил и така..
Ама разбира се, че се искат за лекар и адвокат. Ама нали говорим за онлайн курсове, не за университетско образование.. А в моята сфера например (финанси и инвестиции), голяма част от хората са завършили нещо съвсем различно (физика, английски език, библиотечно дело), а има и някои само с гимназия..Тях ги питат какво са вършили, а не какво са учили. Та така, всичко е относително Simple Smile

# 547

За бонусите не се добарят към заплатата, а се таксуват на % по които си на заплата 20%, 40%, %50 и тн.

Към месеца, който ти ги платят може и да е така, но на края на финансовата година,
когато в такс офиса ти видят годишния доход и той надвиши сумата за 20%,
ти пращат писмо за доплащане на данъците.
Не съм пейрол, моля да не се приема като спор, това ми казаха от нашия  Peace

Какви бонуси  Crazy
На нашите асистенти ТА им намалят заплатите. За сега учителите не смеят да ни бутнат, че сме кът.
Ама как се работи и мотивират хора, чиято годишна заплата е намалена с няколко хиляди,
отделно им режат и отпуските, да работят с деца, които са и трудни, и агресивни..
Много е неприятна ситуацията в училище.
най-гадното е, че страдат децата. Ама това на хартия, в годишните отчети, не се вижда..

# 548
Sonnia и аз това казах де, че имат значение зависи какви са.
 Иначе си има и финансисти/банкери, които са си завършили за такива и тях ги питат къде и какво са учили/квалифицирали Wink. Сигласна съм че има и такива които са само с опит. Опита е важен изобщо неотричам, но и образованието също.

Златната неспоря изобщо, опит споделям Wink Хубаво казваш за учителите и аз разбирам, че не са добре платени. И че освен с децата трябва да се разправят и с родители изискващи и често недоволни като мен. Днес имам родителска среща за едното дете.  Tired

# 549
  • Пазарджик/Лондон
 Severinka,tzvetakzlatnata, tolumba - благодаря ви за съветите и подкрепата Hug.

И аз днес съм на родителска среща Simple Smile.

И един умен въпрос : как да набера мобилен телефон в БГ? Отдавна не ми се е налагало да звъня и съм забравила newsm78.То само скайп и фейсбук ползвам напоследък за връзка и не помня как набирах мобилни телефони newsm78.

# 550
Аелис, ако номерът почва например с 0888, набираш 00359 888.... Simple Smile
GI, съгласна съм  Peace
Толумби, много неприятно е това със заплатите, че и отпуските на всичкото отгоре  Sad дано качеството не спадне, покрай мотивацията..

# 551
Лошо няма да са изискващи родителите, според мен.
Най-изискващите ми родители, са тези, заради които ставам по-добра в това, което правя.
Качеството ще спадне, неизбежно е. То се и вижда вече. Бяхме намалили инцидентите драстично.
Имали сме луди дни, когато децата избухват едно след друго, но сега е твърде често.
Викат хората за помощ, няма кой да отиде да държи, защото вече държат другаде.
А това е опасно и за детето, което е в криза, и за другите от класа, и за персонала.
Децата избухват заради състоянието си, но с добра организация може да се предотврати много.
Но има хора, които вече нямат мотивацията и не си дават зор. Върви обучавай в тази обстановка.
Трябват ни и млади хора, мъже..тогава пак ще потръгнат нещата..и съм сигурна че ще стане,
ако оцелеем до тоз' хубав момент  Tired

Златната неспоря изобщо, опит споделям Wink

Peace

# 552
Изискващите мами Simple Smile давайте идеи какво да изисквам, че и аз съм на среща тази вечер. Забелязах че вдигнаха нивото по четене след като написах ясно в книжката, че трябва.Ако е така другия път да напиша по-рано?

Наводненията много ме плашат Sad

Приятна ваканция на всички, много забавления и по малко дъжд.

zlatnata tolumba не ви е лесно, трябва наистина да обичаш работата си за да си мотивиран.

# 553
Златна, лошо това че няма хора. Доброволци, родители да помагат? Трудно е със специалните деца

Троли, как незнаеш какво да искаш?
Акаденично ниво почваш оттам какво е проекто-нивото на детето ти за края на Year2 (да знам че има още година и половина, но те знаят за какво се стремят) да видиш учителката къде го вижда (нивата почват от 1 (най-ниско), 2, 3). В момента на какво ниво е по англ и математика и после подробно как е с материала. Гледаш внимателно книгите, писанията му и така какво ти да правиш в къщи с него и те над какво ще работят. Тогава ставаш взискателна Wink
После за соц развитие на детето, приятелчета, държание в клас и тн. Зависи от детето и това което те притеснява дали ще почнеш от соц. развитие или от академичното.

# 554
  • Варна
GI много полезно и на нас ни предстои родителска среща. Иска ми се да видя и тестовете, които е правила щерката. Сама да си преценя как се е справила. Че малко не мога да ги разбера, много хвалят, а истината я казват между хвалбите и аз с моят английски ми е трудно да схвана реалното положение  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт