Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 460
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Ние наскоро се преместихме във Farnborough, Hampshire.
Търсим си компания, ако има някой наблизо, моля пишете!
Приятен уикенд Simple Smile

# 586
  • Лондон
  wavey само хубави неща съм чувала за града, минавам всяка седмица по М3 покрай него, но не съм се отбивала...

Как е купонът в Нотингам ?  Heart Eyes

# 587
 Още не е започнал  Laughing

# 588
Цветак, добре е градчето. Само от седмица сме тук и все още се опознаваме, засега е задоволително Simple Smile

# 589
Здравейте, влизам с въпрос към всички запознати.
Имаме намерение да имигрираме за Великобритания. Но сме с 3 деца. Въпроса ми е има ли изисквания за големина на жилището, което ще наемем и ако ДА, какви са те. Всякаква информация ще ми е от полза.
Благодаря ви предварително  Hug

# 590
Здравейте, влизам с въпрос към всички запознати.
Имаме намерение да имигрираме за Великобритания. Но сме с 3 деца. Въпроса ми е има ли изисквания за големина на жилището, което ще наемем и ако ДА, какви са те. Всякаква информация ще ми е от полза.
Благодаря ви предварително  Hug
  По принцип деца от различни полове трябва да си имат стая. Ако са еднакъв пол може и в обща. Минимум три спални трябва да ви е жилището. И ако кажете в агенция, че си търсите къща, към такива имоти ще ви насочват. Незнам дали има като закон, или е по-скоро правило. Доста хора не живеят така и никой не е имал проблем, по скоро е правило според мен.

# 591
  • Bristol
stefiss, няма закон. Но ако не е ваше собствено жилище, самата агенция или собственик може да се дръпнат и да кажат, например, че сте голямо семейство за жилище с две спални само и да не ви го дадат.
Порадвахте ли се на слънчицето вчера  Laughing Аз съм отпуска тази седмица и познайте какво правя, подреждам шкафовете с дрехи  Crazy Открих много хитър начин за сгъване на блузите на руло, открих топлата вода, така да се каже, благодарение на който събирам повече дрехи в скриновете  Crazy

# 592
Вярно е, че доста хора живеят така, но има т.нар. law on overcrowding, който е част от The Housing Act standard
и ако на ландлордът му се за заяжда или иска да е супер изряден, имам на какво да се позове.
Също така, ако решите, че в съседата ви къща живеят твърде много хора, може да подадете оплакване до Общината и те би трябвало да разследват.

Ето някои от изсикванията. Това за Англия.

The number of people per room

Your home may be overcrowded if it cannot provide a separate bedroom for each:

couple
    single adult aged 21 or older
    two young people of the same sex aged 10-20
    two children under 10 (but not if there is only one child under ten)

The amount of space in each room

Rooms that are counted include living rooms, bedrooms and large kitchens. For the space and floor area calculations:

children under one year old are ignored
    children between one and ten years old count as a half
    rooms under 50 square feet are ignored.

As a general rule:

1 room = 2 people
    2 rooms = 3 people
    3 rooms = 5 people
    4 rooms = 7.5 people
    5 or more rooms = 2 people per room.

But the floor area of a room also determines how many people can sleep in it:

floor area 110 sq feet (10.2 sq metres approx) = 2 people
    floor area 90 - 109 sq ft (8.4 - 10.2 sq m approx) = 1.5 people
    floor area 70 - 89 sq ft (6.5 - 8.4 sq m approx) = 1 person
    floor area 50 - 69 sq ft (4.6 - 6.5 sq m approx) = 0.5 people.

# 593
Аз съм отпуска тази седмица и познайте какво правя, подреждам шкафовете с дрехи  Crazy

Браво на теб. Аз отварям чекмеджето/гардероба, погледна, повдигна вежди, въздъхна, па затворя.
И отново има ред  Mr. Green Реших, че ще подреждам като извадя училищните дрехи..

# 594
Благодаря за бързите отговори(ако и друг има информация, не отказвам да я чуя). Все пак както и да я смятам ще ни трябват 3 спални  Cry
И още 1 въпрос: Може ли, ако аз съм на работа, голямата(13г.) да гледа по-малките или е още малка за това?

# 595
Според мен, не е редно  Peace

Официално:

UK law fails to spell out when teenagers can look after their younger brothers and sisters but police can prosecute parents if they feel their actions put children at risk.

The NSPCC advises that no child under 14 should be left home alone and no child under 16 should care for someone younger than themselves.

На практика може да се случи:

http://www.express.co.uk/news/uk/227553/Police-caution-mum-for-l … -year-old-brother

# 596
  Eee, 14 годишни ли, аз си мислех, че до 12 трябва да е с някой...Много ми е интересно къде може да се остави 14 годишно. Градините са до 11 годишни, поне при нас. Афтърскул клубовете и чайлд майндърките работят до към 5-6. А повечето работни места са до към 5,30 и имаш път  Rolling Eyes

# 597

Май проблемът не е 14 годишното да е само, а че за 3 годишното се грижи тийнейджър, а не възрастен, аз така го разбирам  Rolling Eyes

# 598
  • Bristol
Тук много локуми могат да се разтягат, защото NSPCC само съветва, а не е закон. Моя приятелка я разследваха, защото оставяла 10 годишната щерка сама да се прибира от училище и да седи в къщи сама, съседка подала сигнала. Но социалните след сериозно разследване, моята приятелка каза, че и майчиното мляко си казала, взели решение, че няма проблем за детето.
В нашето училище деца от 7+ сами се прибират в къщи, училището си има официална политика по въпроса. Секондари скул 11+ масово се прибират в къщи сами и си седят сами, докато родителите се приберат. Всичко си зависи от детето и всяко дете е различно. Отговорността на родителят е да прецени, дали неговото е способно да го направи това, ако не е по-добре да следва съветите на NSPCC.
Цитат
Siobhan Freegard, co-founder of Netmums and a mother-of-three, said: “Parents are left to rely on their own judgment but sometimes they will make the wrong call.
На мен ми е интересно черно на бяло да видя какъв е закона за гледане на по-малки деца, явно такъв няма. Защото моите чайлдмайндерки ми казаха, че от 14+ децата могат да се грижат за братя и сестри, но не и за други деца. Явно не е точно така, като чета статията. Моят син от 14 годишен го оставям да се грижи за сестра си и не го крия. Но може би не съм попадала на съседи и родители, които да ме докладват на социалните  newsm78

# 599

И тук деца на всякакви възрасти се прибират сами и по автобусите.
Аз нали имам късмета понякога да си тръгна с учениците  Blush

Общи условия

Активация на акаунт