Великобритания - тема 49 Коледно - Новогодишна

• 46 442
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Извън конкретната тема си помислих, че ако форумът е представителна извадка и отразява адекватно нагласата на хората, излиза че напук на доста мнения, много хора са решили да тръгват към острова, не само да видят как е, но да се установяват Thinking

Ами като дават помощи що да не идват. Събират заеми за да дойдат и се "закрепят" докато стане време да им отпускат помощи!
Поне 20 човека вече са ме питали за заем и сигурно още толкова са ми сърдити, защото не искам да им помогна да се установят тук.
Помагането се състои в това да дойдат и живеят в нас докато могат да излязат на квартира. А работата с която ще я плащат, трябва аз да им намеря, по интервюта да ги водя, от летището да ги посрещам ...

# 616
Здравейте! Сестра ми са в Англия и ни предлагат да отидем да работим с тях, но не знам как стоят нещата с децата с вродени малформации, моето е с кардиологичен проблем и вече с операция. Не знам до каква степен мога да се доверя на лекарите там и дали ще получава нужното внимание. Другият ми въпрос: детето е с ТЕЛК и трябва ли да правя някакви реформи по това...признава ли се там и какво всъщност се прави в такъв случай?

# 617
Това задължително ли е? Малкия започва през Април и все още не знам кога ще ходи, та задължително ли е да е понеделник и вторник или четвъртък и петък?
   Всяко заведение, което предлага тези часове си има правила, няма нищо задължително.

anjeelina Налага ли се непрекъснато лечение на детето. Тук като стигнеш до правилния лекар са горе долу ок нещата, но докато стигнеш до там се чака доста. Надявам се за деца да са по-бързи де, нека друг да каже...

298 май бая си набрала  Mr. Green Къде са само тия помощи незнам....Ама слушат легенди хората, или пък аз не съм запозната...Не се ядосвай, няма смисъл  Simple Smile

# 618
Лечение не, но след операцията не са "оправени" всички проблеми и е задължително честото му следене

# 619
Аз за толкова сериозно нещо не се и наемам да давам съвет/информация, не съм запозната в подробности.

# 620
  • Лондон
298, съгласен напълно Peace аз получих само едно запитване, но пък от много близки хора, които обаче не слушат обратно мнение... Та ще трябва да се справят сами...

Аз не следих политическите дебати и сега не ми е ясно как така има още помощи за къщи и за безработица, също за безплатното здравеопазване за новодошлите, това прие ли се или не?  newsm78 ако успеем да отговорим на тези въпроси може би ще минимизиране броя на еднаквите въпроси, които просто валят напоследък...

# 621
Здравейте Simple Smile

Въпросните 15 часа са от 3до 4-5 годишна възраст, след това училищата са безплатни.

anjeelina тук трябва да си намериш читаво ГП и той да те изпрати на специалист, скоростта с която работят понякога зависи и от състоянието на детето. Хубаво е да си имате всички документи за да могат да разберат за какво става въпрос. Ние нямаме такъв проблем, друг е, но съм много доволна както от лекарите, така от вниманието и отношението. Всички мислят да доброто на детето ти, а не пари или други неща. Що се отнася до текл и тук има такова нещо, но не съм запозната с подробности. Със сигурност ще има различия в начина на работа тук и в бг, но това не значи че са по-лоши въпреки че могат да те изнервят.

# 622
  Цветак нищо не са махнали май за новодошлите. Ако не се лъжа до три месеца не може да кандидатсва човек за помощи, като дойде. Здравеопазването си е безплатно. Но то и до сега почти така си беше, то докато дойдеш, докато си извадиш НИН и то три месеца са минали, та с две думи, много приказваха, пък нищо не направиха.
  Вчера гледах разни дебати, много ме изнервиха. Но пък ми хареса, че си им казаха, че чужденците са по добри работници и вършат много повече работа. И също, че процента на англичаните живеещи в чужбина и клеймващи помощи е по-голям, от този на чужденците живеещи тук и клеймващи помощи. Аз не познавам почти българи живеещи на помощи, лъжещи системата и тн. Чувала съм за един двама, но тук при нас има няколкостотин. Всички си работят и си плащат данъци.
   С тези селф имплойд глупости доста хора изхитряха, особедно из Лондон и си вкараха англичаните автогол, вместо да ограничат нещо. Дано сега утихнат нещата, макар, че който е видял лесното едва ли ще се откаже....

# 623
Здравейте!
Аз малко зачезнах тези дни, че малката пипна някакъв вирус и беше с много висока температура, та само си ви четях от време на време.

Малко се зачудих като четях назад, че повечето майки не работят, а си гледат децата. Аз тук съм си вече 5 г. вкъщи и направо подивявам, иска да работя ... Може би е някакъв вариант майката да работи на половин ден или да се наеме детегледачка да взима децата от училище?

298
, Направо ти съчувствам с твоите близки и приятели.

Аз тук си гоня нещата ... изваждам разни документи, но почти съм приключила вече. Скоро оставям всичко за превод и легализация и ще чакаме да станат готови.
Моя близка е в UK от скоро и ми е казала какви документи да си подготвим, но да питам на вас дали са ви искали всичко това:

- дубликат на актовете за раждане на всички от семейството - превод и легализация
- дубликат на удостоверението за граждански брак - превод и легализация
- дубликат на дипломите за висше образование - превод и легализация
- удостоверение за идентичност на имената (това е само за мен) - превод и легализация
- документ от личния лекар за заболяванията ни през последните 5 г. Не знаеше обаче как стоят нещата за децата, дали и за тях се изисква такъв документ.

Аз реших да изследвам кръвните групи на децата, но пък то всичко на български пише ... не знам дали ще свърши някаква работа.

И исках да ви попитам от кой месец децата започват училище? Разбрах, че са до юли, но не и кога започват, защото си мисля, че е добре поне 1 месец преди началото на учебната година и ние с децата да сме заминали.

Извинявам се, ако съм много досадна с моите хиляди въпроси, но мисля че тук мога да науча много полезни неща  Embarassed

# 624
Легализациите са грешни пари.

Малко се зачудих като четях назад, че повечето майки не работят, а си гледат децата. Аз тук съм си вече 5 г. вкъщи и направо подивявам, иска да работя ... Може би е някакъв вариант майката да работи на половин ден или да се наеме детегледачка да взима децата от училище?

Ааа, не сме писали подобно нещо. Изобщо не мога да извадя статистика, колко точно майки работят и колко не.
По принцип държавата гледа майките да се връщат на работа, колкото се може по-скоро.
Опитваме се да обясним, че детските градини и детегледачките са скъпи.
И ако работиш за минимална дори към средна заплата, то тя в по-голямата си част ще отива за това.
И някои майки преценяват, че няма смисъл и по-добре е те да си гледат децата.
За други е важно да ходят на работа, заради социалния  контакт или да нямат прекъсване,
заради което после ще им е трудно да си намерят нова работа.
Но от финансова гледна точка е буквално на тях им плащат и после същите пари към детегледачката.
Има майки, които работят за повече пари и им остава и след плащането на градината, а и заплатата на таткото също е фактор.

Четем много от типа 'аз идвам, намирам си работа, детето на градина'
Затова и пишем-правете си сметката, че градините са скъпи, не е като е в БГ. Това е.

# 625
zlatnata tolumba, Благодаря за разяснението ... явно съм чела между редовете.
Общо взето явно всеки си преценява как ще му е по-добре  Peace

# 626
  То и със средна заплата, ако имаш 3 деца си е героиство, ако успееш да работиш...
  Толумби не съм съгласна с това, че държавата гледа работещите майки да се връщат на работа. По скоро им извива ръцете...Ако искаше държавата да връща жените на работа, щеше да е безплатна градината за работещите, а не да дават пари на мързеливите. Раждат по три и си взимат помощи, защото нямат друг избор с тези скъпи градини, после що имало поколения дето живеели на помощи, ми като само това са видели....Дават на хората толкова много пари да пият по пъбовете, а на хората, който искат да работят няма никаква помощ за децата.
    Severinka  Shocked Shocked Shocked питай я тази твоя приятелка за какво са и трябвали тези неща  Rolling Eyes Аз тука съм от 6 години, никога никога никой не ми е искал нещо преведено или легализирано. Предполагам може да си ги преведеш  сама, някой, ако ти ги иска, не се хаби с легализиране, едва ли някъде ще ти се наложи. Това от лекар пък за пръв път го чувам, явно е някаква нова мода  Rolling Eyes Ако нямаш някакво специфично заболяване и за това не си прави труда...

# 627

Толумби не съм съгласна с това, че държавата гледа работещите майки да се връщат на работа. По скоро им извива ръцете...

Абсолютно съм съгласна с теб! Това имах предвид с 'гледа'  Peace

Аланглето работи с хора на помощи в общински къщи.
Халал да са им и помощите и всичкото. Това не е живот, а мизерно живуркане.

# 628

Толумби не съм съгласна с това, че държавата гледа работещите майки да се връщат на работа. По скоро им извива ръцете...

Абсолютно съм съгласна с теб! Това имах предвид с 'гледа'  Peace

Аланглето работи с хора на помощи в общински къщи.
Халал да са им и помощите и всичкото. Това не е живот, а мизерно живуркане.

Мизерно съществуване е, защото си харчат парите в пъбовете, take away и тн. Вярвай ми, доста от тях получават много повече пари отколкото мен например и доста от хората в тази тема. Но нито мизерствам, нито съм гола и боса. Просто си правя сметката и живеем добре. Тези хора са научени да им пада от небето и да се изпуква, та ако ще и 50 000  да им се дава на месец, пак ще си мизерстват.

# 629
Мизерен ми е точно 'стандарта', мисленето..не сумата..

Общи условия

Активация на акаунт