Гимназиалния курс на ПЧМГ и математическите гимназии в София

• 10 201
  • 64
  •   1
Отговори
# 60

Споделете какви неща ви интересуват и ще се опитам да отговоря.
[/quote]
Благодаря Ви🙂! Чуждоезиковото обучение на какво ниво е (най - вече ме интересува обучението по НЕ и с какво ниво завършват учениците от ПЧМГ и СМГ), като НПМГ е по- малко предпочитана от нас възможност, също така дали принципът за вътрешна селекция  за включване в отбора на училището, за различни математически състезания, се  запазва и след 7-ми клас (за СМГ и ПЧМГ), как стои въпросът с школите, не само по математика. Има ли проблеми, свързани с наркотици и всякаква друга информация, която прецените, че може да е полезна не само на мен, а и на другите потребители.
[/quote]

Здравейте,
тази тема наистина е много стара, има друга "ПЧМГ - 2 тема" (https://www.bg-mamma.com/?topic=1028937.msg41284332#new) , в която има по-актуална информация.
Иначе, моето мнение се припокрива абсолютно с това на @EliG (да не се окаже, че децата ни са съучеини?? кой клас е Вашето, моето е десети).
Синът ми също е с англсийки (втори език испански), изключително високо ниво, взеха B2 към CAE още в началото на девети клас, сега ще се явяват за C. Мислят, четат книги, пишат есета, слушат филми на англисийски, наистина на много високо ниво е (аз самата съм с езикова гимназия и има представа). Учителите като цяло са страхотни, с уважение и любов се отнасят към децата, изискват много, наистина се учи много, но атмосферата е прекрасна. Моят син също е състезател (математика и физика), сега покрай пандемията и липсата на толкова състезания не се усеща, но преди отсъстваше доста, винаги са проявявали разбиране, обожава да си ходи и на школите, те са по желание, от класа му ходят само 6 деца. Заради въпросния преподавател по физика споременат в предния коменатар Каравасилев (млад и мнохо харизматичен) синът ми много се запали по физиката и сега иска този профил да запише, в събота беше на състезание по физика, много се е запалил наистина. За наркотици не съм чувала, децата са много свестни и постоянно ангажирани с толкова интересни и градивни неща, че наистина ми е трудно да си представя, че им остава време за такива глупости. За влизане в отбора при състезания си има контроли, както си е по принцип и в друготе математически училища.
Ако нещо друго мога да помогна, питайте, миналата година разказвах и в другата тема, пак така по запиване на майка, така че я потърсете, имаше и други полезни отговори.
Поздрави и успех!

# 61
  • София
Здравейте, мисля да запиша детето на пробни изпити в 7клас в там преди да се яви на редовният. Само се чудя като НВО ли са или по различно?

# 62
  • София
Никой ли не е ходил на пробни там?

# 63
Никой ли не е ходил на пробни там?
Заповядай. Последният пробен изпит за 7. клас. Форматът е същия като на приемния изпит.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 17:24 от Фран

# 64
  • София
Много благодаря за информацията. Утре ще я запиша за следващият  пробен изпит и дано има късмет и на редовният изпит.

Общи условия

Активация на акаунт