ЯНУАРЧЕТАТА ни със зъбки, правят първите си стъпки

• 71 133
  • 445
  •   1
Отговори
# 315
Какви хубави, пораснали дечица, пу-пу-пу  Hug Hug Hug Hug

Ето ни и нас, въпреки, ч снимките са от преди месец вече има-няма

http://luce.snimka.bg/children/dari.819623.33237461

Дари няколко дни беше адски неспокоен и кисел, вечер вдигаше температура, нощно време трудно спеше, дори 2 вечери спа с нас на спалнята, появи му се хрема и то това заради зъбче - кътник. Единия вече проби изцяло, имаме 4 връхчета. Първите две избиха без проблем - дори и не разбрахме. Аз като невежа споделих с дена колежка, че нещо не му расте зъба както трябва защото се вижда все едно му расте  и зад венеца и тя така ми се смя  Embarassed Joy Joy и ми обясни как растат като ме предупреди,че може да пробиват с проблеми и така и стана.

katelinka , може да е зъбче  и при вас.

Дари вече спокойно взима каквото докопа оставено на края на масата или плотовете в кухнята и не знам в кой момент ще стане "весело" като забравим нещо по накрая без да искаме. Лошото е, че се научи и да отваря хладилника  ooooh!, после го оставя отворен или се опитва да вади неща, които докопа, май вървим към заключване на хладилника  Laughing, ако е възможно.

Вече не спи сутрин, само когато имаше температура, но тогава почти не спеше през нощта.

С гърнето все още не сме започвали, въпреки, че от няколко дни като понапълни памперса започва да го дърпа и да казва пиш-пиш, което го приемам, че вече осъзнава когато го направи. И разбира се, който влезе в тоалетната, той застава отвън и започва пиш-пиш-пиш  Joy Joy докато не излезеш.

Приятна събота на всички   bouquet  bouquet  bouquet 

# 316
Момичета , кажете ми моля ви има ли още кърмещи сред вас или пък скоро "насилствено" отбили?
Не знам какво да го правя моя хубостник. Цял ден ме гони и ме дърпа. Сърцето ми се къса и не издържам и пак му давам , но вече започва да ми става притеснително. Аз го чакам до сега уж сам да се откаже , но като гледам по-лошо става отколкото да позабравя. Струва ми се даже ,че откакто започнах да го ограничавам той стана още по-агресивен в искането си.
Всички казват че трябва да замина някъде , но практически това в момента не може да стане.
Сега съм в майка ми и си мисля ако й го дам да спи 3-4 дена при нея ,обаче аз да съм в другата стая. Така ще успеем да премахнем поне нощното будене (вероятно с много рев , ама няма начин ) и сутришното сукане. После ще гледам да излизаме веднага защото като сме навън той не се сеща да сучи. Де факто ще оставя накрая само вечерното приспиване, което постепенно да опитам да премахна.
Според вас има ли вероятност плана който съм изградила да бъде успешен или имате други предложения?
Ужасно ми е мъчно и може би ми е толкова трудно ,защото самата аз не съм готова този процес с кърменето да приключи , но той скоро ще направи година и 5 месеца и на практика яде всичко, а и вероятно колкото повече го отлагам толкова по-трудно ще става....
Ще съм благодарна на всякакви мнения  Hug

# 317
  • Варна
AtenaotnA,  и ние сме като вас.
Планът ти е правилен (поне мен така ме посъветва една консултантка по кърменето - гастроентеролог).  Дано имаш успех.
Аз се надявам моя Ники сам да се откаже (няма на кого да го оставям нощем). Лошото е, че нито залъгалка иска, нито шише. Даже вода рядко пие. Беше се примирил да пие от шише на Камера, то пък вече няма биберони за него.
mimik, и Ники не говори. Бърбори си на китайски. Рядко казва някоя думичка. Важно е да им се говори бавно и ясно. С кратки изречения / команди. Хубаво е да си й на нивото на очите като й говориш. Аз точно бях влязла във филми (баткото проговори на 3 1/2 години, като млъкна след ваксината за шарките), но играейки с едно пате и повтаряйки "па-па", Ники го повтори.

# 318
  • Варна
Монката сука за последно на месечинката си на 13-ти Май и след това влезе в болница за 1 седмица, та така един вид стана съвпадение. Преди това, като стана на 1 годинка, изведнъж от вманиачено сукалче, започна сутрин да си играе в леглото, изобщо не ме търсеше. Обаче аз, дето вика Тонито, не бях готова и кърменето от "на поискване", стана "на предлагане". Така за 2 месеца се научи да си иска, да ме дърпа, да ме съблича, да си забива показалеца в гърдите ми с многозначителното "Ъ!"...  Laughing Приятелките ми започнаха да ме гълчат "видя ли сега, сама си си виновна, той си се беше отбил на практика..." и аз леко се попритесних, но в последствие започнах да му отказвам по-често. С мек, но настоятелен тон му казвах "айде стига сега" и той започваше да се занимава с нещо друго. Най-много два пъти се е развиквал и тогава съм го милвала и гушкала или захващам игра с нещо, което му е много интересно в момента. След болницата мислех, че ще е забравил, ама не...пак от време на време и до сега ми се наглася - идва при мен и ляга в скута ми като новородено, гледа закачливо и пита с пръстче "ъ?", много е смешен...викам "не, мамо" и той се отказва...абе пробва дали ще мине Simple Smile
Според мен Косьо ще се откаже, но просто трябва да смените ежедневието...Като/ако тръгнеш на работа или той на ясла...така ще го завърти живота, че няма да се сеща за това. Мисля, че имаш още времеви толеранс да го кърмиш Simple Smile

Иначе спи преди обяд и следобяд, общо към 3-4 часа му се събира дневен сън, а през нощта - 9ч.

# 319
Благодаря ви за мненията момичета.
Мейбълин , аз смятам да си го гледам до 3 , т.е. да прескочим яслата и направо на градина , но съвсем не смятам да го кърмя до 3 (то аз и до две не смятах , пък виж кво стана  Tired )
Истината е че като започне да ме дърпа и да реве след мен съм ного твърдо убедена ,че ще се отбиваме и после като дойде момента да му откажа или да го дам на майка ми да спи с нея .... и почвам да се отказвам.  hahaha
Като му видя котешката муцунка и направо не мога да му устоя  Banghead
Viki_76 , и аз смятах да го оставя сам да се откаже , но като се сетя ,че съм чела във форума за деца на по 5 годинки , които още сучат .... направо ми става лошо!
И моя не иска нито залъгалка ,нито шише. През деня ако му направя някво айрянче и му го сложа в шише - току виж може и да пийне.Но когато се събуди вечер и се опитам да му бутна шишето  надува сирената още по-силно.А водата си я пие направо от шишето или от чашка.
Поне ме успокоихте , че не съм единствената със сукалче   bouquet

Честит 1-ви юни на всички малки юначета  !   bigdance2

# 320
Здравейте и честит празник и от мен!   bouquet

Много пораснали и хубави дечица виждам по снимките, пу пу, да са ни живи и здрави всичките!  Heart Eyes

Тони, и ние още се кърмим и сме точно като вас - като си реши, че иска да цокне нищо друго не я устройва - покатерва се по мене, наглася ми се в скута и почва да се пъне да реве  Joy
Но Мейбълин е права, един-два пъти ме нямаше за обедния сън и да видиш как пак си заспа...е с повечко зор ама кво да прави милото...Иначе и аз като тебе все се мъча да й отказвам и все не става...и уж се каня вечер да не спим заедно и пак ми става мъчно и викам "Айде от утре..." и така.
Много е хубаво това, че ще си го гледаш до 3, браво! И дано се откажете дотогава  Mr. Green Шегувам се, нали и ние сме на същия хал...вече като ме питат докога ще я кърмя аз отговарям "До абитурентския бал"  Joy На всеки да обяснявам едно и също вече ми писна...

Мимик, не се притеснявай за говоренето, вие имате много добра двигателна активност, то всеки си се развива в различна област и с различно темпо...

Забравих да кажа за спането - и ние спим по два пъти на ден - около обед и после към 17 ч.
Но пък спим по малко, по час-час и половина най-много.

Мейбълин, това с "на предлагане" как ме разсмя Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 09:32 от kisela krastavichka

# 321
Добро утро  Hug Hug Hug Hug Hug

Наистина е много хубаво да можеш да си гледаш детето до 3 год. При мен, за съжаление, не се получи защото трябваше да се върна на работа. Понякога имам чувството, че изпускам доста от порастването му и на моменти дори търси повече баща си, а ако някой звънне на вратата, започва да вика "баба, баба". Както и да е - такъв е живота, вечер и през уикендите много се гушкаме и гледаме  Hug

Ние вчера ходихме първо в един мол за празника защото все още има малко хрема. Голяма грешка. В един момент фокусира сладките по масичките и въпреки, че до сега не е хапвал, ориентира се за секунди и тичаше като луд да си взима от тази или онази масичка. Така се самозахрани с фъстъци и шоколад, слава богу, нищо му няма. Постоянно събираше всички балони и ни ги носеше, събра цяла чанта подаръци защото на всеки щанд ходеше и опипваше всичко и повтаряше та=това, къс, къс за цветенца и разни други и хората все му измисляха по нещо, събираше всички паднали боклуци по земята в кофите. Един мъж дори много се забляваше с него и каза - леле, колко си любопитен  и скоростен, и колко бързо сменяш посоката. След около час двамата с баща му бяхме плувнали в пот, изнервени и с тръгнахме. Повече такава грешка - не, въпреки, че на Дари му беше много забавно  Laughing  После се видяхме едни приятели, загубихме около час и повече в търсене на детски клуб, почерпиха го с купена пица с риба тон, която хапна с най-огромно удоволствие и след като в крайна сметка решихме да отидем вкъщи защото имаме играчки за два детски центъра, заспа още в колата рано -рано. Смешното беше, че като се събуди, се сети за торбата си и с удоволствие рови из нея доста време да си разглежда подаръците. Баща му каза, че вече може и сам да се изхранва- просто го пускаш където има храна и хора и не само ще е нахранен, но и все с нещо ще се върне Joy Joy Joy

# 322
Здравейте,

Да се похвалим - Калоян е приет в 98 ОДЗ Слънчевото зайче, в Младост 2. Много съм щастлива, много хубава градина - възхитена съм.  smile3501 newsm44
Има ли друго дете в тази градина?

# 323
  • София
Хей момичетаааа, здравейте и от нас с Ивето Simple Smile Наистина отдавна не съм се включвала, предимно ви чета, но нямах муза за писане. Ние, да чукнем на дърво, сме добре - април ни оперираха от вътрешния ечемик и тази одисея да се надяваме да е зад гърба ни, а сега имаме нашествие на зъби Laughing сигурно в рамките на месец, месец и нещо - към 5 броя си пробиват и си пробиха де Party Не сме ходили на контролен от март, дори не знаем колко тежи и е високо детето, но не е болка за умиране Grinning Вече градинките и контактите с децата ни привличат - учиме се, по-скоро аз де, на градинския етикет и започвам да отпускам душата-в началото все се притеснявах като ходеше да взима чужди играчки, но то си е нормално на тази възраст Laughing Целувки на всички!!!

# 324
Момичета, мога ли да ви помоля отново да споделите актуални ръст и тегло на вашите девойки. Благодаря предварително!

# 325
12.5 кг., 86 см.

# 326
  • Варна
12kg 88sm

# 327
  • София
polito_87 ние сме мъже  Mr. Green .но сме 86 см /12 кг Simple Smile Ето и актуална снимка от днес ,че отдавна не съм качвала https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10 … 28394132526_n.jpg  Heart Eyes

# 328
  • Варна
Глори, какво голямо, красиво момченце си имаш Simple Smile

Ето една и от нас, след първото ходене на фризьор оня ден:

# 329
  • София

Maybelline ,мерси  Hug ти също .

Общи условия

Активация на акаунт