Къде изчезнахте всички? Темата съвсем замря.
Пишете как са дечицата? Какво умеят на тази възраст. Хранят ли се вече сами? Махнахте ли памперсите? Какви са ви мерките?
Да раздвижим малко темата, че не е писано отдавна
Независимо дали децата ни са първи, втори или трети, дали са бебенца или малки големи човечета както сега, винаги ще имаш нужда да споделиш радостите и тревогите с хора, с които сте "вървели" заедно от теста за бременност насам :party
...лично от рожденничката без никаква родителска намеса.

От всички най-много мен предпочита, целувки не дава на никого, но при мен сама идва, хвърля ми се на врата и първо ме поглежда в очита, казва ми нещо на нейния си език и после ми целува ухото
, а едва след това ми дава една звучна и страстна целувка, като се опитва и да ме ухапе.
Добре, че каката тръгва на ДГ скоро,та София ще е по-кротка и ще има малко мир вкъщи.
Да са ви живи и здрави!
Тежко го преживяхме с татко му, но в името на детето трябваше да се стегнем и да се вземем в ръце. Все още сме в процес на генетични изследвания, както и за един синдром на Фон Вилебранд.
. Сякаш по някакво странно стечение на съдбата е спокойно и кротко дете, плаче само при много крайни случаи и то не по-дълго от 30 сек. Обича да изследва, да натиска и върти копчета, да се разхожда. Не е по тичането, катеренето, скачането и тн. Много е предпазлив, въпреки, че не прекаляваме с "внимавай, внимавай". Просто за него е адски противопоказно да се удря по какъвто и да е начин, но е абсурд да се обясни на толкова мъничко дете, а и не искам да го лишаваме от детство. И без това много игри ще са му забранени като по-голям - футбол, волейбол, баскетбол...Като си помисля какви са децата и как хапят и удрят, просто ще умра, ако нещо се случи с него, но няма как да го залостя вкъщи 
Другите родители много се смеят, макар че аз предупреждавам, че има вероятност да им целуне детето, да реагират, ако не са съгласни. То и аз гледам детето да е видимо здраво де, че да не си лепнем нещо
Интимността носи рискове, все пак хаха.
Разбира огромен процент от това, което му казваме. Изпълнява и по-сложни задачи, като "отиди, изгаси лампата на терасата и се върни", както и "донеси ми бебето (куклата) от оттатъка". Седи в гърнето като го сложим, върши работите там, но не си казва, кога му се пишка и ака. Знае всички части на тялото, както и малко по-завъртяни, като коляно, длан и вежда (имаме такава книжка и сме я разглеждали милиард пъти). Обича да се храни сам, с ръчички. Интересът му към приборите все още е на ниво играчки. Слиза си сам от леглото, отваря си сам вратите от дръжките и си ходи във всички стаи. Ние имахме малък проблем със самостоятелното ходене. Въпреки, че проходи стабилно на годинка и 2-3 месеца, категорично отказваше да се пусне от ръката на мама, татко или баба, от инат. Ако речеш да си вземеш ръката - сяда и не мръдва. От около 2 седмици насам се престраши да се пуска вкъщи и прогресира бързо, но навън само на къси разстояния, колкото да се хване за следващия предмет. Нещо на психическа основа е, въпреки, че не е падал да се пребива. Все пак имаме час за ортопед и ще видим, иначе не знам, може би на детски психолог ще ходим. Сега в момента ни се удава възможност да ни приемат на ясла, но се чудя дали да го пускам или направо догодина...не съм решила.
Аз самата имам опит от първа ръка със заболяване, за което все още няма намерено лечение и тревогите, които поражда за близките хора:( Прегръщам ви много и пожелавам всички да имаме вяра!!!А Монката много висок младеж ще дойде, пу пу пу 

Ние не знам колко сме високи, но зъбите са ни само 12. Да си призная, не ги мием много редовно, да не кажа хич - опитвах няколко пъти ама тя си изсмуква пастата и пита за още и това е 
Например ка - ръка, да - вода, ги - виж, льо - рокля
и така. Общо взето казва някаква сричка от думата, понякога й се случва и цяла дума, ама по-кратичка и лесничка, например оня ден за първи път каза гъ-ба, така на срички. Казва и пий, мий и дай
И вече много рядко, казва и цяло изречение, например "Мамо пий да" и ми носи една бутилка с вода

Все още е топло!

хубаво прекараха онази сутрин бебоците
Сиси е много красива малка дама . Моят грамадан е 90 см
и 12 килца
според измерванията от понеделника при педи. Свалил е 1 кило, а не изглежда заслабнал ... Обаче ротавируса миналия месец и това ,че беше на затягаща диета превантивно до края на август
да си призная аз често влизам да видя дали има нещо ново, но никога не стигам до писане. Ние сме 84 см 11,800 кг след една седмица пак сме на консултация и ще видим тогава какво ще покаже кантара. Да се оплача , че вече няколко пъти се борим за място в яслата и все не ни теглят и продължаваме баба да ни гледа. Вече доста добре се справяме с яденето сами , малко е с лявата ръка ама какво да се прави , а също и вилицата ни е по любима от лъжицата. От три месеца сме без памперс само за сън го слагаме, пишкаме прави и само в тоалетната, но малко се объркваме, защото и за акането показва пак отпред и е голямо търчане към гърнето. За говоренето не ни спори все още, на бебешки си бърбори много , но казва много малко смислени думи:мама, баба, тати (най използвано) и как прави кончето и котето, тук таме и по някоя друга ако е на кеф,иначе се разбиране само с сочене и "ъъъъ". В фейсбук много мами се похвалиха , че пак са бременни да няма и тук скрити такива, аз много се надявам скоро и аз да се похваля, въпреки че малко ме е страх ама за кога да чакам.