Математически турнири - 25

• 77 227
  • 702
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, дъщеря ми (2 клас) се яви днес от 8.30 на КМС във 2 СОУ. По график продължителността на състезанието беше обявена за 2 часа, а още в 9.30 ми се обади, че извеждат всички. Наистина ги бяха изкарали в коридорите и ги пускаха едно по едно навън.
Някой има ли представа защо не се спази регламента. Или има различно времетраене за малките, което не съм видяла???
Малките просто свършват по-бързо .

# 376
  • София
И мойта в 9.30 беше готова, предусещам че шак ще има полемика около задачите, ама да видим дали съм права Mr. Green

# 377
  • там някъде
КМС и в Хасково започва в 14.00ч. Освен това участва в приема за МГ след 4-ти клас.

# 378
  • София
Все едно ми е, дали ще излязат задачите, преди моето дете да се е явило. Аз ще му кажа "Браво", ако той се е справил, независимо от резултатите на другите.

# 379
  • София
Здравейте, дъщеря ми (2 клас) се яви днес от 8.30 на КМС във 2 СОУ. По график продължителността на състезанието беше обявена за 2 часа, а още в 9.30 ми се обади, че извеждат всички. Наистина ги бяха изкарали в коридорите и ги пускаха едно по едно навън.
Някой има ли представа защо не се спази регламента. Или има различно времетраене за малките, което не съм видяла???

Това няма значение. Едно е,  ако детето е приключило и съвсем друго, ако времетраенето на всички е намалено наполовина. Аз бях забранила да излиза по-рано и трябваше да използва оставащото време за проверка. Не толерирам нарушаването на правила от никого и така се опитвам да възпитавам детето си.
Тези състезания са само тренировъчни засега, но въпросът е принципен  Crossing Arms

# 380
  • София
Абсолютно си права, ако не са били свършили и са принудени да излезнат или умишлено им е било намалено времето, може би е добре да пишеш на организаторите.

# 381
КМС 2013 - задачи

Не съм разцъквала всички файлове, но ми се стори, че отговори има само за първи и седми клас.

# 382
В 125-то към 10ч. започнаха да извеждат малките. То нямаше и как да стане по друг начин, след като останалите класове стартираха в 10,30.

А резултати кога да чакаме?

# 383
Moят четвъртокласник само на олимпиадата ще се яви. Макар че като разбра тази сутрин, че днес е КМС, а не съм го записала, ми се ядоса. Това дете ще ме умори! Батко му отказваше да отиде на едно състезание, а той е готов на две в един ден.

# 384
Задачите за втори клас изглеждат лесни като цяло.В МГ започнаха в 14.00  ,голяма тарапана голямо нещо.Отделно децата трябваше сами да намерят стаята.

# 385
  • София
След справка с теста установих:
моята първокласничка не е разбрала условието на 8 задача, а след обяснението на госпожата й, че квадрата е правоъгълник в 10 задача е те са станали от 7 9 Simple Smile

# 386
  • София

Това няма значение. Едно е,  ако детето е приключило и съвсем друго, ако времетраенето на всички е намалено наполовина. Аз бях забранила да излиза по-рано и трябваше да използва оставащото време за проверка. Не толерирам нарушаването на правила от никого и така се опитвам да възпитавам детето си.
Тези състезания са само тренировъчни засега, но въпросът е принципен  Crossing Arms
Да, във 2-ро ги изведоха заедно към 9,30. Казали са им, че който иска може да остане, но мойта дъщеря тръгнала с всички, защото трябвало да остане сама. Не е успяла да си провери нещата.

# 387
  • София
моята първокласничка не е разбрала условието на 8 задача, а след обяснението на госпожата й, че квадрата е правоъгълник в 10 задача е те са станали от 7 9 Simple Smile
Точно 8ма според мен ще е обекта на полемика, мойта си е написала 2 израза, засичат се в средата, равни са на 8,но не е включила  всички цифри. Пита къде е посочено, че трябва да са всички, не можаха да й  кажа Grinning

# 388
  • София
Ами той квадрата е правоъгълник, но това няма никакво значение след като се търсят квадратите.
А колкото до 8-ма това е единствената интересна задача в тазгодишото КМС за 1ви клас. Много ме разочароваха задачите, очаквах да бъдат по-интересни и занимателни.

# 389
Малкия твърди ,че за 8 -ма задача са им казали да си изберат две числа.Едва ли е така:)

Общи условия

Активация на акаунт