БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 656
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Мон, целината е алерген и по принцип е по-добре след 12 месеца.
Домат готвен от пюре - 8 месеца навършени поне.

# 76
  • София
Сега да питам и аз. Вчера за първи път правих пилешко пюре. Пилето е домашно, разфасовах го, и сварих ( доста време едното бутче). след това го накъсах на малки парчета и заедно с бульона го пасирах. Сигурно 10 пъти го пуснах в блендер и пасатор, но не ми се получи гладко, като пюре , а имаше миниатюрни парченца месо. накрая се отказах по-финно да пасирам, разлях го във формички за лед и прецених, че като го добавям , към зеленчуковото , пак ще пасирам.
  Днес след  час предстой да го въведа. Сложих една лъжичка  към пюре от картоф и морков и като пасирах се получи добре.
 Въпросите ми са :
  На вас така ли ви се получава или проблема е в мен ( количество месо, проблем с пасатора ) newsm78?
  Като започна днес всеки ден ли трябва да давам по малко или през ден? До какво процентно съдържание трябва да е месото, при условие, че нямаме заместено хранене, малката изяжда рядко 120 мл пюре + 60 мл мляко. В повечето случаи 90 пюре+ 90 АМ

# 77
Много е рано за месо - 8 навършени месеца поне.
С месно-зеленчуковото пюре не се предлага мляко, то се разпределя в останалите хранения.
Постепенно увеличаване до 30-тина грама за 12 навършени месеца.
При по-малко бебе количеството месо трябва да е около 1 супена лъжица, 15 грама.

# 78
Много е рано за месо - 8 навършени месеца поне.
С месно-зеленчуковото пюре не се предлага мляко, то се разпределя в останалите хранения.
Постепенно увеличаване до 30-тина грама за 12 навършени месеца.
При по-малко бебе количеството месо трябва да е около 1 супена лъжица, 15 грама.

Подкрепям  Simple Smile

# 79
  • София
В този случай , ще се  наложи да изчакаме, като я гледам какъв "интерес " има към пюретата, не съм сигурна дали и след 2 месеца , ще иска да яде само пюре. А ако не изяде 180мл общо плаче , т.к е гладна. Няма как да дам само пюре и примерно след час АМ

# 80
  • София
На вас така ли ви се получава или проблема е в мен ( количество месо, проблем с пасатора ) newsm78 

В домашни условия няма как да докараш идеално пюрирано месо. Нямаш проблем с пасатора или с ентусиазма  Grinning Аз навремето се пънах така с един заек сигурно час  Laughing

# 81
  • София
и аз така се притеснявах за месото, че не става гладко като купешкото, но всъщност се оказа, че щом се е стигнало до месо то за детето почти не са проблем и много малки парченца да обработва.

# 82
 Здравейте! При мен пилето, не остава на парченца, а на конци, което мисля, че е нормално. Заекът на Бийпс го помня Laughing и той става така на конци. Може би трябва повече варене това пиле.

Имам и аз едно питане на тези, минали през това. На 10 м. сме и вече 3 седмици отказва твърда храна. Яде само каша и йогурт и то когато си поиска. По принцип си  е лакомник, всичко се изяждаше до сега, нямала съм проблеми. Излязоха ни няколко зъба, предполагам е от това, но до кога ще продължи? То хубаво АМ, ама пие доста, върна се на бебешки режим 20,12,3,6 и като сложим и поне два пъти през деня минава 1,5 л. Аз му готвя, пробвах с купешко пюре беше малко по ентусиазиран, но то беше солено. Дали е период или просто сменя предпочитания? За сол определено е рано.

# 83
Период е, ще мине.
Радвай се, че пие мляко, а твърдата храна я предлагай - ако иска, ще яде.

# 84
Сигурно ви е писнало да обяснявате, но ще рискувам да попитам отново Embarassed - защо месо се предлага при 8 навършени месеца? Какви са съображенията за това?

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 08:36 от tortoise

# 85
Месо се предлага нормално 8 ми месец, защото като захраниш през 6 -ти навършен месец... на 6 месеца въвеждаш зеленчуци и плодове, на 7 - каша с плод, на 8 ми месо

# 86
  • София
Месо се предлага нормално 8 ми месец, защото като захраниш през 6 -ти навършен месец... на 6 месеца въвеждаш зеленчуци и плодове, на 7 - каша с плод, на 8 ми месо

A ako не захраниш на 6?

# 87
аз захраних на пет навършени.. пети въвеждах зеленчуци и плодове, шести каша ориз, елда с плод . 10 дни преди да навърши седем и въведах три меса, после броколи, карфиол и праскова, жълтък, в началото на осми глутен за около месец, после сирене и масло. На 9 месеца и дадох млечни каши и попара! На 9,5 агнешко риба. На 10 кисело мляко! И до тук сме стигнали

# 88
thumbsup Благодаря!

# 89
Не, в грешка сте.
Месо се предлага след 8 навършени месеца, тъй като бъбреците на бебето са много, много нежни, а месото е протеин, който би навредил на отделителната система, в частност бъбреците, тъй като и те се натоварват от преработката на белтъка от животински произход.
Това е една от причините да се предлагат аддаптирани млека, а не кисело мляко, не само риска от алергия.

Общи условия

Активация на акаунт