БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-31

• 22 657
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Dafi`, а не може ли овесените ядки само да се накиснат, сварят и пасират? Нужно ли е винаги сушенето във фурна, това питах и Блонди за просото, но още не е отговорила.
Има ли някакво специално значение това изсушаване или просто спомага смилането до брашно?

# 421
  • Варна
Нужно ли е винаги сушенето във фурна...

Аз не мисля, че е нужно. Аз лично, едрите ги варя, фините ги накисвам с вряла вода до омекване. Малко по-назад една дама сподели инфо за фитиновата киселина, но не знам дали се влияе от сушенето. Просото го варя, то набъбва и омеква (става като мъничък кус-кус) и го смесвам или с тиква, или с масло и сирене.

# 422
Портокалче, това се прави, за да може ядките да бъдат смлени на брашно. Което няма как да стане по друг начин  Simple Smile т.е. ползва се за захранване, така се получава максимално гладка консистенция, макар и доста по-зърнеста от инстантните каши и на детето му трябва повечеко време да свикне.

Аз също пробвах с пасиране след сваряването на цели зърна, но на дъщеря ми и сега й се гади от подобна лепкава каша, а за захранване на съвсем малко бебе просто не го виждам  Simple Smile

Щом при вас е ок, продължавай така  Peace

# 423
Не е нужно, но за захранване сварени пасирани овесени ядки не ми се струва добре. Става много лепкаво. Пробвала съм, дъщеря ми така и не прояде такова нещо. От кашата мина направо на варени овесени ядки, без да пасирам.

# 424
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите момичета. Дъщеря ми засега няма проблем с по-едри консистенции и продължавам само с накисване и варене.
А колко дълго може да престои приготвена каша, преди да се даде?

# 425
Здравейте, прочетох, че против запек може да се слага в пюрето студенопресован зехтин. Удачно ли е за бебе на 6м. и половина и ако да по колко да слагам.

# 426
Зехтинът се слага в пюрето от 6 месеца

# 427
Зехтин:
- след 8 м.
- студенопресованите нерафинирани масла са тежки за нежното стомахче
- сходен като вид мастни клетки с кърмата и се усвоява почти изцяло от организма

Мнение от Косе Босе

# 428
Здравейте, прочетох, че против запек може да се слага в пюрето студенопресован зехтин. Удачно ли е за бебе на 6м. и половина и ако да по колко да слагам.

Принципно можеш, но е по-удачно да отстраниш причината, която предизвиква запека, а не да търсиш средства за разрешаването му.

# 429
Причината е, че ползвам в кашите и пюретата фризо пеп ац. Следобед давам круша с оризова каша или като кисел, но това не е достатъчно. Не съм въвела глутен за овесена каша, а от просо каша не напирам, вкл. и просо. Вода продължава да не пие, за да варя сушена слива. Давам често тиква, но пожълтя от нея.

# 430
Причината е, че ползвам в кашите и пюретата фризо пеп ац. Следобед давам круша с оризова каша или като кисел, но това не е достатъчно. Не съм въвела глутен за овесена каша, а от просо каша не напирам, вкл. и просо. Вода продължава да не пие, за да варя сушена слива. Давам често тиква, но пожълтя от нея.
Незнам каква е причината да даваш тез каши. Ако даваш млечни каши за което е прекалено рано има на хип с пребиотик! От тиква за първи път чувам да се пожълтява!
Ориза запича!
Ако детето ти е без проблем, аз на 6,5 месеца въведох елда!
Просо има на babylove (dm) и holle.
Не че съм против но освен млякото незнам какво полезно има в кисела.  На 6 месеца можеш да даваш сурови плодове. В момента има банани и сезонни ябълки в изобилие!

# 431
С АБКМ Е.

# 432
По добре не рискувай с елда и царевица тогава! А за просото нека мамите с подобен проблем да кажат

# 433
Не знам, защо все отричат кисела. Слагам плодово пюре, АМ и лъжица царевично нишесте. Не запича като оризовата каша. По начина по който го приготвям няма захар, а витамините са налице.

# 434
Не знам, защо все отричат кисела. Слагам плодово пюре, АМ и лъжица царевично нишесте. Не запича като оризовата каша. По начина по който го приготвям няма захар, а витамините са налице.
Плодово пюре - плодовете са термично обработени! Моето дете е на 11 месеца и досега яде предимно сурови

Общи условия

Активация на акаунт