БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 026
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 101

Да попитам. Искам да пека цял свински врат, без кост. Първо да го запечатам в тигана и после на колко градуса да го пека. Имам йена глаз  и мисля после да пека в нея. Какво още да му добавя?
Едно чудесно предложение и имайки в предвид  авторката ще е със сигурност сполучливо. Peace

# 406
  • Мнения: 1 884

Да попитам. Искам да пека цял свински врат, без кост. Първо да го запечатам в тигана и после на колко градуса да го пека. Имам йена глаз  и мисля после да пека в нея. Какво още да му добавя?
Едно чудесно предложение и имайки в предвид  авторката ще е със сигурност сполучливо. Peace

Пак да попитам, прочетох рецептата, но нямам водка , а с ракия сигурно няма да стане? И става ли сладко от меда? Не си падат по такива комбинации у нас. За меда прочетох ,ще сложа само чаена лъжица. И май ще трябва да търся водка от съседите.

# 407
  • DE
  • Мнения: 971
vela

Пък от мен това

# 408
  • Мнения: 1 884

Записвам си рецептата за следващото  вратле. Heart Eyes

# 409
  • София
  • Мнения: 37 868
Здравейте!
Обръщам се към вас за малко помощ.
Не мога да открия една рецепта, представена по 24Kitchen  в предаването Пекарната на Рудолф, което гледах преди няколко дни
Десертът е Тарт с круши, съставките са фини кори, пласт орехи-захар-белтък /смлени/ след това Карамелизирано конденз. мляко, отгоре круши и филирани бадеми.
Благодаря предварително на всеки, който окаже някаква помощ или съвет.
От 2 дни се ровя и не мога да открия тази рецепта, а много искам да я направя

# 410
  • Мнения: 51
Здравейте.Мисля да направя сос от майонеза заквасена сметана и топено сирене.Чудя се какво да добавя,мисля за някоя елена подправка или нарязан ан ситно зелен лук или чесън newsm78 Моля за накакъв съвет че съм в голяма чуденка #Crazy

# 411
  • Мнения: 1 884
Здравейте.Мисля да направя сос от майонеза заквасена сметана и топено сирене.Чудя се какво да добавя,мисля за някоя елена подправка или нарязан ан ситно зелен лук или чесън newsm78 Моля за накакъв съвет че съм в голяма чуденка #Crazy

За какво ще  е соса? Аз бих сложила и една лъжица кисело мляко, малко да се олекоти соса.
Иначе може да слагаш всичко което обичате:  копър, чесън........

# 412
  • Мнения: 51
За  много видове месо.Ще правя и един червен лют с много чесън,а този искам да е по лекичък и без чесън.

# 413
  • Мнения: 1 884
За  много видове месо.Ще правя и един червен лют с много чесън,а този искам да е по лекичък и без чесън.

Аз обичам гъбен сос, но ти явно искаш да не е топъл, а студен. По принцип майонеза, заквасена сметана  и топено сирене няма как да е лек. Поне за мен.

Дано се включи още някой.

# 414
  • Мнения: 51
Моите представи за лека и тежка храна са размити. BlushКато се замисля май наистина не е много лек,но ще го направя за Коледа ще сме много народ и все някой може да го хареса  chef

# 415
  • София
  • Мнения: 12 671
Здравейте.Мисля да направя сос от майонеза заквасена сметана и топено сирене.Чудя се какво да добавя,мисля за някоя елена подправка или нарязан ан ситно зелен лук или чесън newsm78 Моля за накакъв съвет че съм в голяма чуденка #Crazy

Аз бих добавила черен или червен пипер и магданоз.  Peace

# 416
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Искам за Бъдни вечер да направя содена питка,до сега винаги с мая съм я правила и винаги е ставала,но със сода знам,че не бухва много и седи сплескана...има ли някаква тънкост Thinking

# 417
  • Мнения: 1 688
Пресявам брашното 2 пъти и я правя по тънка, за да се изпече равномерно и да хръска, а не да стои глетаво и содено. Аз добавям бакпулвер, не обичам да ми мирише на сода. Мая за Бъдни вечер не използвам.
Иначе правя млечно- чеснов сос с майонеза, кисело мляко или заквасена сметана и добавям сол, черен пипер и копър Peace

# 418
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
Аз пък слагам и кисело мляко в содената питка и бухва и още как. Съвсем постна няма как да я яде някой, затова така.

Содена питка
Загрейте фурната на 200С

2ч.ч. кис. мляко
1 1/2ч.л. сода
1ч.л. сол
4ч.ч. брашно

Содата в киселото мляко и после в кладенче при брашното + солта. Набързо омесете грубо тесто, съберете на топка. Оформете и печете около 40мин. Хубаво да се охлади и тогава режете/късайте.
По рецепта е на Йоли.

# 419
  • Мнения: 1 269
Имам нужда от съвет. Направих коледни курабийки с красиви формички. Разделих тестото на две и в едната половина добавих канела и какао, в другата ванилия и кора от мандарина. Станаха много вкусни, но ужасно корави. Не съм спазвала точна рецепта, използвах : 5 яйца, 3ч чаши захар, половин чаша мед, 200 гр масло, кило и четвърт брашно, 1 бакпулвер в кафяна чаша к.кляко.
Утре смятам да и украся, чудя се с белтъчна глазура, или да ги топна половината в шоколад? Притеснявам се най-вече от това, че са много твърди. Може би маслото е малко за това количество?

Общи условия

Активация на акаунт