БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 126
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Вчера видях една рецепта за яйца обвити в кайма, имаше и гъби. Някой,ако я знае моля да даде линк.Търся я и нищо не намирам.
   Доза ми е нужна,когато правя питка по специален случай и да съм сигурна.Когато се прави украса и искам да е прецизно направена,например равен брой кифли и т.н.
 Не спазвам точни рецепти,но за такива случай искам да имам такава.

# 91
  • София
Вчера видях една рецепта за яйца обвити в кайма, имаше и гъби. Някой,ако я знае моля да даде линк.Търся я и нищо не намирам.
   Доза ми е нужна,когато правя питка по специален случай и да съм сигурна.Когато се прави украса и искам да е прецизно направена,например равен брой кифли и т.н.
 Не спазвам точни рецепти,но за такива случай искам да имам такава.

Имаш предвид нещо като кюфтета ли?

# 92
Точно такова е ,печено на фурна. Но каймата беше обогатена с запържени гъби.Мисля,че беше рецепта от някоя европейска кухня ,но авторката беше я дообогатила.Отивам да купя гъбите.Каймаат ми е заешка -домашна,ще импровизирам.

# 93
  • София
Аз правя с чери доматчета и ги пържа. Към каймата добавям настърган картоф. Ако искаш, ще ти напиша точно рецептата.  Peace

# 94
Много благодаря ,напиши я.

# 95
  • София
Кюфтета с чери доматчета

500 г кайма (смес)
1 глава лук
2 филии стар хляб
50 мл мляко
1 картоф
1 яйце
черен пипер, сол
чери доматчета

За панировката:

1 яйце
80 г галета

Хлябът се накисва в млякото. Лукът и картофът се настъргват. Каймата се омесва с яйцето и хляба, добавят се картофът, лукът и подправките. Правят се кръгли кюфтета. Във всяко се слага по едно доматче. Потопяват се в яйце, овалват се в галета и се изпържват.

# 96
Довечера сме на месеница,  остатъка от тестото утре ще направя на охлювчета и ще щракна една снимка, ако за проклетия не се нацепят ще се изям от яд  Laughing.

Силиконката е на китчън айд , клик.
Въпроса е с металната джада ли се мушва във фурната или тя е само за фаца, след опичането.....от 2 год я имам и не смея да мушна металната част във фурната.

# 97
Ами пробвай,аз винаги пробвам.
 Нямам идея аз какво служи тази подложка би ли обяснила. Формите са от силикон,дали не е да ги слагаш върху нея като ги печеш или ...? Аз имам силиконова форма за кексчета с дупка -с 6 гнезда е и във фурната я слагам в тава ,а не направо ан решетката ,защото не ми е стабилна.

# 98

Въпроса е с металната джада ли се мушва във фурната или тя е само за фаца, след опичането.....от 2 год я имам и не смея да мушна металната част във фурната.

мушкай заедно. То е за стабилност на силиконката. Като пълнех силиконовата я поставях на решетката на фурната и с нея разнасях  Peace

# 99
Довечера сме на месеница,  остатъка от тестото утре ще направя на охлювчета и ще щракна една снимка, ако за проклетия не се нацепят ще се изям от яд  Laughing.

Чак на мен ми се прияде месеница....има време така като гледам.....

Смятам, че се слага с металната част вътре....нещо чичко гугъл както казва по този въпрос, че после да не купувам нова метална част......

# 100
polly, според мен трябва да слагаш и металната част.  Peace Ако си пекла мъфини, знаеш колко е трудно да пренесеш силиконовата форма до фурната, според мен металната част е затова, да придържа силиконовата да е по-стабилна.  Peace

# 101
  • Шоколандия
Здравейте, мога ли да ви помоля за рецепти за питка. Оказа се, че нямам достатъчно яйца за Болярската, а няма да мога да притичам до магазина. Та.... рецепти за питка със суха мая и максимум 2 яйца. Олио, прясно и кисело мляко, масло, брашно имам.....  Whistling

# 102
Здравейте, мога ли да ви помоля за рецепти за питка. Оказа се, че нямам достатъчно яйца за Болярската, а няма да мога да притичам до магазина. Та.... рецепти за питка със суха мая и максимум 2 яйца. Олио, прясно и кисело мляко, масло, брашно имам.....  Whistling

Много пъти съм правила питка по тази рецепта на tanita   bouquet и винаги става сполучлива  Peace Много добре е обяснено всичко дори за начинаещи.

# 103
  • София
Моля ви за предложения за салати с червено цвекло. Често правя винегрет и ми се иска този път да е нещо друго.

# 104
След малко тикам мъфините да се пекат, стискате палци  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт