БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 117
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • София
  • Мнения: 12 692
Моля ви за предложения за салати с червено цвекло. Често правя винегрет и ми се иска този път да е нещо друго.

Салата на пластове с червено цвекло, картофи и ананас

Салата от червено цвекло с майонеза

# 106
  • Мнения: 2 372
 Laughing нищо няма да й стане на металната подложка във фурната Simple Smile Тя е точно за това, за да можеш лесно с една ръка да извадиш силиконката. Иначе как ще стане, тя се огъва и не е удобно. И аз я вадя с решетката, нямам такава метална подложка за съжаление.

# 107
  • Мнения: 1 752
Моля ви за предложения за салати с червено цвекло. Често правя винегрет и ми се иска този път да е нещо друго.

Аз правя с моркови, ябълка и майонеза.

# 108
  • Мнения: 315
Моля ви за предложения за салати с червено цвекло. Често правя винегрет и ми се иска този път да е нещо друго.

Аз правя тази




Мисля, че се срещаше като "ВЪЗДУШНА САЛАТА"

Необходими продукти:
5 - 6 сварени картофа
5 - 6 кисели краставички
3 твърдо сварени яйца
малка консерва грах
2-3 сварени моркова
сварено цвекло (нямам идея колко глави, защото ползвам мариновано от буркан-375гр.)

сос от 1 кутийка майонеза+1/2 кофичка кисело мляко+сол на вкус

Всички продукти се рендосват на едро ренде в купа на слоеве като между всеки слой се посолява и се ръси с лъжица от соса.
Ако ще се сервира като торта купата я покривам със свежо фолио и първия и последния слой са ми винаги от картофи, вътре последователността на продуктите е по желание. Като преседи в хладилника я обръщам върху поднос.

# 109
  • София
  • Мнения: 10 825
Много ви благодаря Hug Всичките ще ги пробвам

# 110
  • Мнения: X
Здравейте, мога ли да ви помоля за рецепти за питка. Оказа се, че нямам достатъчно яйца за Болярската, а няма да мога да притичам до магазина. Та.... рецепти за питка със суха мая и максимум 2 яйца. Олио, прясно и кисело мляко, масло, брашно имам.....  Whistling
Правиш я само с 1 яйце + белтъка,жълтъка за намазване. И става,аз по принцип меся с каквото разполагам.Но най-сполучливото ми тесто за питки и т.н. е с айрян.Само с мляко е вкусна,но става суха бързо.
 Моите кюфтета били шотландски  http://videos.botevgrad.com/view/16073/Shotlandski-kyufteta/ ,,ама ще са подобрени сега с гъбки ,кашкавал и други подправки.
 

# 111
  • София
  • Мнения: 10 825
Тези "шотландски кюфтета" ги знам от майка ми под името "лястовичи гнезда". Много ги харесваме вкъщи ги правя често. Само че ги пека, а не ги пържа.  Peace

# 112
  • Мнения: X
Има разлика ,шотландските кюфтета са с варени яйца и формата си е на кюфте ,крокет ,другото е точно като гнездо и яйцето се чуква сурово вътре/правила съм ги със доматен сос/.
 Шотландските или каквито са там наподобяват на руло Стефани. Порционно са по -удобни.
   

# 113
  • София
  • Мнения: 10 825
Прегледах клипчето, точно това са лястовичите гнезда в нашето семейство  Peace Не твърдя, че е така и за останалото българско човечество  Wink

# 114
  • Мнения: 404
Моля ви за предложения за салати с червено цвекло. Често правя винегрет и ми се иска този път да е нещо друго.

Аз правя тази




Мисля, че се срещаше като "ВЪЗДУШНА САЛАТА"

Необходими продукти:
5 - 6 сварени картофа
5 - 6 кисели краставички
3 твърдо сварени яйца
малка консерва грах
2-3 сварени моркова
сварено цвекло (нямам идея колко глави, защото ползвам мариновано от буркан-375гр.)

сос от 1 кутийка майонеза+1/2 кофичка кисело мляко+сол на вкус

Всички продукти се рендосват на едро ренде в купа на слоеве като между всеки слой се посолява и се ръси с лъжица от соса.
Ако ще се сервира като торта купата я покривам със свежо фолио и първия и последния слой са ми винаги от картофи, вътре последователността на продуктите е по желание. Като преседи в хладилника я обръщам върху поднос.






И аз правя същата, но у нас я наричаме Зеленчукова торта. Не слагам моркови, защото никой няма ги яде..... Украсявам я с настърган кашкавал.

# 115
  • Мнения: X
Прегледах клипчето, точно това са лястовичите гнезда в нашето семейство  Peace Не твърдя, че е така и за останалото българско човечество  Wink
Имам една готварска книга от майка ми "Кулинарен спектър"от Надежда Илиева и там рецептата за лястовичи гнезда е това което описвам. Относно това второто съм си го мислела  като идея за кюфте тип руло "Стефани" /без моркови и краставички/не ги обичаме много/.
 Няма значение ,кой както иска да го нарича.
Моите вече се изпекоха.

# 116
  • Мнения: 21
Здравейте. Днес сварих компот от дюли. Липсва му аромат, но какъв newsm78. Моля дайте съвет.

# 117
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Здравейте. Днес сварих компот от дюли. Липсва му аромат, но какъв newsm78. Моля дайте съвет.
Можеш да добавиш канела или карамфил, макар че дюлите обикновено си имат аромат. Всъщност, като ви липсва аромат, сложи каквото ще ви хареса.

# 118
  • Мнения: 1 884
Здравейте. Днес сварих компот от дюли. Липсва му аромат, но какъв newsm78. Моля дайте съвет.
Можеш да добавиш канела или карамфил, макар че дюлите обикновено си имат аромат. Всъщност, като ви липсва аромат, сложи каквото ще ви хареса.

Да не би да е много водата? И аз ще правя компот ,но ще пият само сока децата. Плода не го ядат. Като сме на тема дюли да попитам имам сладко ,подарък ми е. Още не съм го отворила ,и се чудя ако не го харесат децата какво мога да го  направя?

# 119
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Трябва ли пилешките сърца да се режат на две,нещо има ли да им се чисти?

Общи условия

Активация на акаунт