БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 150
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Имам парче бекон.Какво бихте ме посъветвали да приготвя с него?Всъщност за пръв път купувам бекон.

# 151
  • гр.София
Имам парче бекон.Какво бихте ме посъветвали да приготвя с него?Всъщност за пръв път купувам бекон.
обожавам салата цезар с препържен бекон ммммм...... Crazy

# 152
  • София
Аз почти изцяло съм заменила каймата с бекон, него го ползвам в спагети, лазаня, правя пилешки пържолки на тиган с бекон. Мога да ти предложа лесна рецепта за
Картофи с бекон и сметана:
Обелени и нарязани картофи слагам в тавичка с малко сол, олио и 1/2 ч.ч вода. Покривам с фолио (ако имаш йена може и в нея) и пека около 20-30 минути на 220 градуса. През това време си нараязвам бекон и го прибавям към 200мл. течна неподсладена сметана, добавям 1 скилидка чесън, копър, черен пипер и малко сол. Заливам картофите с приготвената смес, разбърквам, ако е необходимо добавям малко водичка, пъхам пак във фурната за около 10 минути. Накрая рендосвам кашкавал и запичам.
Това е незнам дали го обясних много добре  Embarassed

# 153

Суров или пушен ти е бекона?

Ако е суров всичко можеш да сготвиш с него....Бекона е шарено месо без никакви кости и жили........
Така,че става идеално за кайма или за свинско със зеле и всичко дето се готви с шарено месо.

# 154
Купих пресни кори за лазаня,на опаковката пише,че трябва да се сварят за 2-3 мин. Мога ли да я наредя лазанята до готовност,без да варя корите и да постои няколко часа преди да я изпека(имам излизане и като се прибера да я пусна директно във фурната)? Бешамела на всеки ред ли го слагате или само най-отгоре?

# 155
  • София
Купих пресни кори за лазаня,на опаковката пише,че трябва да се сварят за 2-3 мин. Мога ли да я наредя лазанята до готовност,без да варя корите и да постои няколко часа преди да я изпека(имам излизане и като се прибера да я пусна директно във фурната)? Бешамела на всеки ред ли го слагате или само най-отгоре?

Аз не ги варя, слагам повечко сос и те си омекват, бешамела го слагам след всеки ред кори, заедно с болонезе и кашкавал  Peace

# 156
Мога ли да си направя такива пръчки и ако не, в кои магазини сте ги виждали понже из Била и СВА ги няма?

# 157
  • София
Не знам как можеш да ги направиш, но във всички молове има щандове с бонбони, на тях продават и такива пръчки

# 158
Благодаря. Simple Smile

# 159
Готвих зрял боб, но никой не го яде. За да не го изхвърля, мога ли да го направя на салата?   Мисля да изцедя водата, да добавя кисели краставички и печени чушки. Друго?

# 160
Готвих зрял боб, но никой не го яде. За да не го изхвърля, мога ли да го направя на салата?   Мисля да изцедя водата, да добавя кисели краставички и печени чушки. Друго?
Може и да го замразиш и да се хапва на по-късен етап, вкусът не се променя.

# 161
  • София
+ лютеница.

# 162
  • София

Черен дроб с бекон

# 163
Готвих зрял боб, но никой не го яде. За да не го изхвърля, мога ли да го направя на салата?   Мисля да изцедя водата, да добавя кисели краставички и печени чушки. Друго?
Само е варен ли или яхния?
 Ако само варен може да се направят -пълнени чушки с боб,салата или боб на фурна по македонски /последното го правя на Бъдни вечер и го обожаваме/

# 164
Всъщност е на чорба.  Embarassed Затова си мислех да изцедя водата и да го направя на салата.
Бързо,лесно и вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт