БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 39 120
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 746
Момичета, някой знае ли откъде мога да си купя тава с решетка - днес четох тази рецепта и за пръв път разбрах, че има такова чудо. Не съм и виждала. Ще ми се да е нещо около 15-20 лв, не държа да е хипер модерна и маркова.
https://www.bonapeti.bg/your_recipes/Hrupkavi-svinski-parzholi/

# 166
  • под тепетата
  • Мнения: 11 171
Такива са решетките на старите тостери -скари. Аз пък дълго време издирвах такава , но кръгла голяма, за да ми изстиват питките и кексовете на нея. Намерих в Карфур - към 5 лв някъде беше. После май мернах и в Кауфланд такава.

# 167
  • Мнения: 22 867
Момичета, някой знае ли откъде мога да си купя тава с решетка - ..............

Шанс, добре че попита, та да ме светнеш какво да си правя тавите с решетки.  bouquet  Имам три такива, различна големина, и трите с решетки. Колко пъти съм се чудила за какво са Embarassed.........Слагам на тях разни печива да се охлаждат. Голяма съм умница...... Grinning

# 168
  • Мнения: 9 435
Такива са решетките на старите тостери -скари. Аз пък дълго време издирвах такава , но кръгла голяма, за да ми изстиват питките и кексовете на нея. Намерих в Карфур - към 5 лв някъде беше. После май мернах и в Кауфланд такава.

И в Метро има.

# 169
  • Мнения: 0
Въпросът ми е как се готви див ориз. Има ли някаква по-специална технология или се готви както белия. В някои от рецептите, които намерих пише, че се накисва предварително за 7-8 часа, а в други изобщо не се споменава за накисване. Моля, ако някой знае вкусни рецепти да сподели  Simple Smile

# 170
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
знаех си,че по-рано днес трябваше  да питам тук и аз за ориза...реших за вечеря да напълня чушки с кафяв ориз,но дори и след почти двучасово печене ориза е твърд,обвивката на зрънцата не е разпукана,трябва доста да се дъвче.....

# 171
  • Мнения: 4 864
Аз да се оплача и искам съвет...

Правя торта Сахер по тази рецепта http://www.24kitchen.bg/recipe/vienska-torta-saher

Обаче като я залях с глазурата и тя почти изтече и не остана върху тортата. С какво да я залея,че да стане с шоколадова глазура, която няма да изтече??

# 172
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
с още разтопен шоколадов кувертюр

# 173
  • Мнения: 4 864
с още разтопен шоколадов кувертюр

Изтича Cry

# 174
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
вари ли глазурата до 110 градуса

# 175
  • Мнения: 4 864
вари ли глазурата до 110 градуса

да

# 176
  • София
  • Мнения: 12 221
с още разтопен шоколадов кувертюр

Изтича Cry
Карола, правила съм я тази торта и не съм имала проблем.
Глазура
Скрит текст:
200 г захар
125 мл вода
1-2 с.л. масло
шоколад 200 г / може черен може и млечен/
Слагам водата + захарта да се вари на силен огън  около 5 мин. Трябва да се сгъсти този сироп. Свалям от огъня и добавям шоколада на парчета. Разбърквам и оставям добре да се охлади но не и да се стегне много.
Ако при теб е по рядка шок. смес я сложи в хладилник и след 20-30 мин я постави в/у тортата.
това е.

# 177
  • Мнения: 4 864
Мерси, утре ще покрия с тази глазура!!   bouquet

# 178
  • Мнения: 9 460
знаех си,че по-рано днес трябваше  да питам тук и аз за ориза...реших за вечеря да напълня чушки с кафяв ориз,но дори и след почти двучасово печене ориза е твърд,обвивката на зрънцата не е разпукана,трябва доста да се дъвче.....

той се накисва и после се готви  Peace

# 179
  • Мнения: 311
Добро утро, днес не съм на работа, че детенцето ми си е в у дома и искам да направя мекици за колегите които са на "къра", реших да направя мекиците на Илияна, и опита ми с тесто е винаги около провала, но не и пълен, в блога й има рецепта, но малко обяснения за начинаещи  Embarassed имам питане за следното содата гаси ли се в оцета и след това се добавя към киселото мляко към което и олиото и тогава се смесват с брашното в което е пресято със солта? Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт