БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 104
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте  Hug
Бихте ли споделили за марка сухо мляко, която да се доближава максимално до едновремешния лактан? Много обичам шоколада на мама  Blush но до сега не съм попадала на такова сухо мляко, което да се доближава максимално до вкуса му.
А скоро пробвах парче бисквитена торта от магазини ЦБА (Варна) и имаше вкус на лактан  Laughing търсих в нета информация, попаднах и на рецепта, но не пишеше марка
 Hug хубав уикенд ви пожелавам

# 196
Момичета, решила съм да правя меденки по рецептата на пеп4о. - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg7034.html#msg7034 В нея пише 15грама амонячна сода, аз имам едно пакетче - 10грама. Ако да кажем намаля малко другите продукти ще стане ли? Благодаря

# 197
10г са ти напълно достатъчни,тази сода има специфичен аромат и силна. За тази доза 1 пакетче си стига,но ако искаш си добави и щипка обикновена сода.
Амонячната се гаси с оцет или лимонов сок  преди да се сложи в тестото.

# 198
Момичета, решила съм да правя меденки по рецептата на пеп4о. - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg7034.html#msg7034 В нея пише 15грама амонячна сода, аз имам едно пакетче - 10грама. Ако да кажем намаля малко другите продукти ще стане ли? Благодаря

сложи 1 малка кафяна лъжица сода за хляб.  Брашното е за пакетче и половина амонячна.  
Амонячната сода се гаси в киселото мляко
Цитат
3 с л кисело мляко,  разбити с 15гр амониев бикарбонат (амонячна сода)

а содата я смеси с брашното.

Само ги наглеждай по време на печене, че бързо се препичат  Peace

# 199
 Защо питката ми не се опече в средата? За пръв път ми се случва.
  Дали причината е тавата /ползвах  електрическата тенджера /?
 Пекла съм и друг път там питки и не е имало проблем.

# 200
  • София
Защо питката ми не се опече в средата? За пръв път ми се случва.
  Дали причината е тавата /ползвах  електрическата тенджера /?
 Пекла съм и друг път там питки и не е имало проблем.
Не би трябвало да е от тавата. Вероятно е била по-силна фурната и я е "грабнала" по-скоро.

# 201
 Винаги пека на 170 градуса.
 Като хване загар слагам хартия отгоре да не прегори и не е имало фал.
 Преди малко опекох тутманик от същото тесто на същите градуси и си е идеален.
 Май натрупах много украса в средата на питката.

# 202
  • Бургас
 В тези Бисквитки Домино ,може ли пшениченият зародиш  да се замени с нещо друго? Всичко, което прочетох за този продукт, не ми заговори достатъчно. А в някои рецепти видях, че част от овесени ядки заменят с пшеничен зародиш.
http://krokotak.com/2012/09/biskvitki-domino/
Благодаря.

# 203
Мисля,че няма да има проблем. Той е като част от смес на видове здравословни брашна. или увеличаваш някое от брашната -пълнозърнестото или стърготините .
 Аз винаги пробвам и импровизирам и ми се получава.
 Фалове имам с точни рецепти. Странно е ,но при мен е така.

# 204
  • София

Май натрупах много украса в средата на питката.
Ето я причината, от украсата е. Тесто в/у тесто се е получило.

# 205
Нещо подобно. Но преди няколко дни също се случи /за това разбрах в последствие защото беше за една изложба и не личеше/тази я проверих/.
 При първата нямаше такава украса в средата.
 От същото тесто и днес и тогава правих и други неща и се получиха добре.
 Явно като правя нещо с повод и все става фал.

# 206
  • София
Нещо подобно. Но преди няколко дни също се случи /за това разбрах в последствие защото беше за една изложба и не личеше/тази я проверих/.
 При първата нямаше такава украса в средата.
 От същото тесто и днес и тогава правих и други неща и се получиха добре.
 Явно като правя нещо с повод и все става фал.

Еееее, стига , де. Не вярвам толкова да е сурова, по-мекичка е в средата. Не се притеснявай.  Peace  Simple Smile Сигурна съм , че е добра.

# 207
Направо си е сурова.Ще чакам отзиви -беше за тържеството на дъщеря ми -казах да ядат само двата кръга -средата -не Simple Smile

# 208
  • Бургас
Направо си е сурова.Ще чакам отзиви -беше за тържеството на дъщеря ми -казах да ядат само двата кръга -средата -не Simple Smile

Няма да се учудя, ако кажат, че това в средата най им е харесало.

# 209

Общи условия

Активация на акаунт