БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви за помощта, момичета! Hug Медените ми станаха нещо средно м/у меденки и курабийки. Вкусни, лекички, ще повторя рецептата задължително  Hug

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 13:17 от L0v3d

# 211
здравейте, имам печена тиква и жълтъци, идеи?

# 212
Преди 1-2 седмици коментирахте един кекс с масло и  портокал, май и шоколад имаше. Моля за рецептата му  Praynig

# 213
  • София
може ли рецепта за грах или зелен боб... Praynigв къщи не са много на почит ...а ми се ще да сготвя нещо вкусно Blush   bouquet

# 214
# 215
  • София
може ли рецепта за грах или зелен боб... Praynigв къщи не са много на почит ...а ми се ще да сготвя нещо вкусно Blush   bouquet

Месна запеканка с ориз

Сос Гуакамоле

# 216
  • Berlin
Може ли да направя ориз на фурна, но без да го минавам през котлона преди това? Доста рецепти прегледах и винаги го слагат малко, да стане прозрачен и после в тавата на фурна. Не искам нищо сложно, ще сложа ориз, малко морков и подправки и после заливка с яйце и кисело мляко.

# 217
  • София
Може ли да направя ориз на фурна, но без да го минавам през котлона преди това? Доста рецепти прегледах и винаги го слагат малко, да стане прозрачен и после в тавата на фурна. Не искам нищо сложно, ще сложа ориз, малко морков и подправки и после заливка с яйце и кисело мляко.
Можеш.  На чаша ориз , три чаши вода + зеленчуците + масло. После заливки, поливки каквито си пожелаеш.

# 218
  • Berlin
Благодаря!

# 219
 Embarassed Порових малко из нета, но не открих нищо, затова тук за помощ.

Иска ми се да направя някакъв сладкиш, в който (или по-скоро върху който)  да има сметана (течна имам налична и се чудя как да я оползотворя), шоколад и...ми портокалов сок вътре в блата  Mr. Green
Дайте нещо изпитано като рецепта, че мен ми идва на ум да спретна някакъв блат и отгоре да разбия сметаната, прибавяйки към нея разтопен шоколад...дали обаче ще става за ядене после  newsm78

# 220
  • София
Embarassed Порових малко из нета, но не открих нищо, затова тук за помощ.

Иска ми се да направя някакъв сладкиш, в който (или по-скоро върху който)  да има сметана (течна имам налична и се чудя как да я оползотворя), шоколад и...ми портокалов сок вътре в блата  Mr. Green
Дайте нещо изпитано като рецепта, че мен ми идва на ум да спретна някакъв блат и отгоре да разбия сметаната, прибавяйки към нея разтопен шоколад...дали обаче ще става за ядене после  newsm78

Торта с извара

Не е точно това, което търсиш, но може да пробваш. Става стахотна. Вместо сиропа от консервата може да използваш портокаловия сок.  Peace

# 221
  • Вила Великула
аз правя едни много вкусни бухтички от печена тиква. Трябва ти около 500гр. тиква, която се пасира, 1 бакпулвер, 1 ванилия, настърганата кора от 1 портокал, 2 яйца, 70-80гр. захар  и брашно-докато стане по-гъсто от кексово тесто. После в сгорещено олио с помощта на 2 лъжици /загребваш с едната и избутваш с другата/ пускаш малки топчета, които бухват и стават почти кръглички. Като се зачервят добре от двете страни ги изваждам върху домакинска хартия да се изцедят добре. Като изсинат се посипват с пудра захар.

# 222
аз правя едни много вкусни бухтички от печена тиква. Трябва ти около 500гр. тиква, която се пасира, 1 бакпулвер, 1 ванилия, настърганата кора от 1 портокал, 2 яйца, 70-80гр. захар  и брашно-докато стане по-гъсто от кексово тесто. После в сгорещено олио с помощта на 2 лъжици /загребваш с едната и избутваш с другата/ пускаш малки топчета, които бухват и стават почти кръглички. Като се зачервят добре от двете страни ги изваждам върху домакинска хартия да се изцедят добре. Като изсинат се посипват с пудра захар.
звучи много добре, аз днес направих торта като в пандишпана сложих тиква, не стана баш торта ама поне е вкусна....

# 223
колко теми съм изпуснала, едва се вредих  ooooh!

спешен въпрос - мога ли да сготвя зеле директно във фурната без да го правя преди това в тенджера? нарязвам и слагам с всичко останало или няма да ми се получи?

# 224
 Ами ще се получи,но няма да е толкова вкусно.Поне на мен не ми допада.Първо трябва да поври.
 Аз си запържвам лук ,моркови,целина и чушка/зелена и червена/ нарязани ,добавям зелето /което предварително смесвам с чубрица/ забържвам и добавям червен пипер /са си смени цвета/ и доматен сок.После в тенджера под налягане за 30мин.И запичам във фурната. Заради таз мотава процедура /инак друго зеле не ям/ и уханието дето се носи навред Grinning .рядко готвя този зеленчук.
  Яла съм такава дето е готвено набързо и си приличаше на нарязано зеле с червен пипер -полусурово.
 Но пробвай всичко е до вкус ,Може да го сложиш в гювеч ссъ сланиники или бекон и да се готви на бавен огън/ниска температура/ и ще стане мисля. То да няма кокали дето вика баба ми ,че да не уври.

Общи условия

Активация на акаунт