БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 39 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
колко теми съм изпуснала, едва се вредих  ooooh!

спешен въпрос - мога ли да сготвя зеле директно във фурната без да го правя преди това в тенджера? нарязвам и слагам с всичко останало или няма да ми се получи?

какво зеле - прясно или кисело?

# 226
Ами ще се получи,но няма да е толкова вкусно.Поне на мен не ми допада.Първо трябва да поври.
 Аз си запържвам лук ,моркови,целина и чушка/зелена и червена/ нарязани ,добавям зелето /което предварително смесвам с чубрица/ забържвам и добавям червен пипер /са си смени цвета/ и доматен сок.После в тенджера под налягане за 30мин.И запичам във фурната. Заради таз мотава процедура /инак друго зеле не ям/ и уханието дето се носи навред Grinning .рядко готвя този зеленчук.
  Яла съм такава дето е готвено набързо и си приличаше на нарязано зеле с червен пипер -полусурово.
 Но пробвай всичко е до вкус ,Може да го сложиш в гювеч ссъ сланиники или бекон и да се готви на бавен огън/ниска температура/ и ще стане мисля. То да няма кокали дето вика баба ми ,че да не уври.

Май ще слагам в гювеча за всеки случай, права си. Благодаря ти. И наистина е пипкаво и затова като няма време и аз така като теб, ама сега ни се яде.  Laughing Хубава вечер!  Hug

прясно е зеленцето, Пепчо

# 227
в прясното има повече вода, ще ти трябва по-силен огън да изври.

# 228
в прясното има повече вода, ще ти трябва по-силен огън да изври.

ясно, ще го чакам дълго значи, мерси

# 229
Vanja77   bouquet
Благодаря за идеята, спретнах някаква измислица, че нямах извара, но сее получи нещо, става за ядене  Mr. Green

# 230
  • София
Освен сух таратор какво друго приготвяте с цедено кисело мляко? newsm78

# 231

Катък

# 232
  • гр. София
Цедено кисело мляко със сладко или мед и орехи е един много вкусен десерт.

# 233
  • Бургас
Най-после се сдобих с вафлени кори. Че купих 2 пакета. Моля, посочете ми изпробвана рецепта. Благодаря.

# 234

Бихте ли споделили за марка сухо мляко, която да се доближава максимално до едновремешния лактан? Много обичам шоколада на мама  Blush но до сега не съм попадала на такова сухо мляко, което да се доближава максимално до вкуса му.

И аз се присъединявам към въпроса.

# 235

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg23922903#msg23922903

# 236
Може ли някаква рецепта за меденки, които да стават мекички, досега каквито съм правила, все твърди като бисквити ми стават, не омекват с времето, напротив  Embarassed

# 237
Може ли някаква рецепта за меденки, които да стават мекички, досега каквито съм правила, все твърди като бисквити ми стават, не омекват с времето, напротив  Embarassed
Когато си правиш не слагай всичкото брашно и не меси дълго.Остави го леко лепкаво.Вземай о тнего с намаслена лъжица и оформяй с намаслени ръце.Вече така правя. Инак ми се получаваха като камъчета.
 Като се изпекат изчакваш да поизстинат и прибери в плик или покрий съда със стречфолио.
  Когато се слепват две по две поомекват,също когато се пълнят /но трябва да се дълбаят топли/
  Аз правя тези  като на Танита /това е рецептата от детството ми/ http://tanitaang.blogspot.com/2011/12/blog-post_18.html. От същото тессто можеш да правиш и различни форми.Но точените и с формички стават по- твърдички и хрупкави. С по-лепкаво тесто и прибирането в плик се предотвратява това/може и в кутии ,аз ползвам от сладолед /.

# 238
Пак да питам- искам рецепта за шоколадов кекс с портокал, скоро се коментираше, но тогава не записах рецептата  Confused

# 239
Аз правя по рецепта от тук , но без орехите- не ги обичаме, а брашното е на око, но тестото трябва да е много меко, не чак течно, но много меко да е

2 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч.ч. олио,4 препълнени с.л. мед,1/2 пакетче канела,1 ч.ч. смлени орехи,1 ч.л. сода бикарбонат,1 бакпулвер и брашно за средно меко тесто около 6 ч.ч.

Всичко обърквам и правя топчета, пекат се до леко златисто,не до кафяво!
Ние ги ядем веднага, много са мекички и пухкваи

Общи условия

Активация на акаунт